تجلیل یونسکو از خدمات پرفسور خدادوست به بشریت+گزارش تصویری

خبر پارسی – نقل از ایرنا – سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) شامگاه جمعه در آیین ویژه ای از خدمات علمی و اجتماعی پرفسور علی اصغر خدا دوست دانشمند و چشم پزشک شناخته شده ایرانی در شیراز تجلیل کرد.

۱۴۲۵۰۷۵۹۹۱۸۷۸_isna-14

دبیر کمیسیون ملی یونسکو در ایران در این آیین از پرفسور خدادوست به عنوان طبیبی حکیم یاد کرد و گفت: نگاه زیبا به خالق هستی و عشق و دوست داشتن مردم از درجات والای انسانیت است که در وجود این شخصیت بزرگ تجلی یافته و این موضوع رمز و راز دولتمندی اوست.
محمدرضا سعیدآبادی در شیراز با تجلیل از خدمات پرفسور در حوزه پزشکی و مداوا کردن چشمان بیمار مردم در ایران و جهان، نقش آفرینی او در زمینه تدریس در دانشگاه و تاثیر در پیشرفت علم چشم پزشکی در جهان را سبب ماندگاری وی بر تارک تاریخ دانش در سرزمین ایران دانست.

۱۴۲۵۰۷۵۹۹۰۹۵۷_isna-10
وی گفت: اگرچه ممکن است جهان در هیچ شیپوری برای تجلیل از خدمات این طبیب حکیم ندمد اما کتاب زندگی پروفسور خدادوست از سابقه درخشان او سخن خواهد گفت.
دبیر کمیسیون ملی یونسکو در ادامه با اشاره به اقدام سازمان بین المللی یونسکو از شخصیت های برجسته و اثرگذار در تاریخ ایران و جهان گفت: برای نخستین بار است که این سازمان در آیینی خدمات ویژه یک شخصیت در قید حیات را در ایران با تجلیل از پرفسور خدادوست انجام می دهد.

۱۴۲۵۰۷۵۹۹۱۶۹۰_isna-13
استاندار فارس نیز در سخنانی در این آیین پرفسور خدادوست را متعلق به همه بشریت خواند و گفت: خدادوستی و مردم دوستی در وجود این طبیب حکیم تجلی یافته است.
سیدمحمد احمدی با اشاره به برگزاری آیین تجلیل از پرفسور خدادوست در فضای محدود افزود: با توجه به خدمات این طبیب حکیم، اگر بنا بود نکوداشت وی با دعوت از مردم برگزار شود جمع زیادی از مردم شیراز در بزرگترین میدان شهر برای این امر گردهم می آمدند.
وی با اشاره به نام آوران این دیار گفت: شیراز به ‘خدادوست’ ها و ‘ملک حسینی’ ها افتخار می کند و می بالد.
مقام عالی دولت تدبیر و امید در استان فارس با قدردانی از یونسکو به خاطر برپایی این آیین اظهار کرد: در جهان، شمار زیادی چشم پزشک و افراد در دیگر تخصص ها وجود دارد اما ابتکارات و ابداعات پرفسور خدادوست ویژگی ممتازی به وی بخشیده و از این رو، یونسکو به درستی قدر و منزلت او را شناخته است.
یکی از شاگردان پرفسور خدادوست نیز در این آیین گفت: این طبیب بزرگ غیر از علم، هنر انسانیت را به دانشجویان یاد می داد و روشنایی بخش جامعه در عصر تاریکی ها بود.
دکتر البرزی گفت: پرفسور خدادوست ایران را از صمیم قلب دوست دارد حتی زمانی که برای مدتی کوتاه از کشور رفت.

۱۴۲۵۰۷۵۹۹۲۳۶۱_isna-16
وی افزود: پرفسور خدادوست برخلاف دیگران که همه ثروت خود را به خارج کشور منتقل و صرف خریدن ویلا در جزیره های زیبای جهان می کنند، ثروت خود در خارج کشور را به ایران آورد و صرف ساختن بیمارستان در شیراز کرد و علاوه بر آن، صدها ‘خدادوست’ تربیت کرد.
محمدابراهیم انصاری لاری استاندار پیشین فارس نیز در این آیین از پرفسور خدادوست به عنوان یک دانشمند تراز اول جهانی و بنیانگذار چشم پزشکی نوین در ایران یاد کرد و گفت: عشق پرشور به مردم و مخلوقات خداوند و ایمان به خالق هستی رمز موفقیت و محبوبیت این شخصیت ارزشمند است.
وی اظهار کرد: در حالی که در تاریخ انسان های بزرگ را جستجو می کنیم انسان های بزرگی در عصر حاضر شایسته تجلیل و نکوداشت هستند و از این رو برپایی این آیین از سوی یونسکو در خور تحسین است.
پرفسور ملک حسینی بنیانگذار پیوند کبد در ایران نیز با وجود کسالت در این آیین حضور یافت.
مجری این آیین با اشاره به لغو سخنرانی پرفسور ملک حسینی به خاطر کسالت وی، از وی چنین نقل قول کرد که ‘آقای خدادوست را پرفسور و دکتر نمی دانم بلکه او را یک حکیم واقعی می دانم.’

۱۴۲۵۰۷۵۹۹۲۵۰۲_isna-17
در این آیین که با اهدای تندیس یونسکو به پرفسور خدادوست همراه بود، همسر مرحوم محمد بهمن بیگی بنیانگذار آموزش عشایری در ایران نیز مجموعه ای آثار همسرش را به این پزشک و طبیب شهره ایرانی تقدیم کرد.
علیرضا عسگری رییس دانشگاه هنر شیراز نیز در این آیین از برنامه این دانشگاه برای نامگذاری کتابخانه بزرگ این دانشگاه به نام پرفسور خدادوست سخن گفت.
علیرضا پاک فطرت شهردار شیراز نیز در حاشیه این آیین از برنامه مدیریت شهری شیراز برای دعوت از پرفسور خدادوست به شورای اسلامی این کلانشهر سخن گفت و اظهار کرد که بنای نامگذاری مکانی فراتر از یک خیابان به نام این پزشک شهیر ایرانی را دارد.
در نماهنگ پخش شده در این آیین از زندگی پرفسور خدادوست، عنوان شد که کوفی عنان دبیرکل سابق سازمان ملل متحد با دستان توانمند این طبیب ایرانی معالجه و درمان شده است. پرفسور علی اصغر خدا دوست در سال ۱۳۱۴ خورشیدی در شیراز متولد شد. دوران دبستان و دبیرستان را در شیراز سپری کرد و به عنوان آموزگار در دبستان داوری داراب مشغول به کار شد. در سال ۱۳۳۳ در امتحان ورودی دانشکده پزشکی شیراز شرکت کرد و با درجه ممتاز پذیرفته و در این دانشکده مشغول به تحصیل شد.
وی دوره شش ساله پزشکی را با درجه ممتاز پشت سر گذاشت و پس از سپری کردن یک سال دوره دستیاری چشم و گوش و حلق و بینی در بیمارستان نمازی دانشگاه شیراز در سال ۱۳۴۱ برای گذراندن دوره تخصصی عازم ایالات متحده شد و با ادامه تحصیل در دانشگاه جان هاپکینز از این دانشگاه دانش آموخته شد.
پرفسور خدا دوست به عنوان اولین و تنها دستیار خارجی در بخش چشم پزشکی دانشگاه جان هاپکینز در سال ۱۳۴۱ پذیرفته شد و در دوران سه ساله دستیاری به عنوان بهترین دستیار مرکز چشم پزشکی ویلمر نیز شناخته شد.
وی علاوه بر تحصیل در علوم بالینی در مرکز یاد شده به طور فعال مشغول تحقیق در علوم پایه بود و مقالات متعددی در مجلات مختلف به چاپ رسانید. در تارنمای پاب مدسین تعدادی از مقالات بین المللی وی چاپ شد.
پرفسور خدادوست در سال ۱۳۴۷ عازم ایران و در بخش چشم پزشکی دانشگاه شیراز به عنوان استاد مشغول فعالیت شد.
وی از سال ۱۳۴۷ تا ۱۳۵۹ خورشیدی به طور متناوب هر دو سال یک بار به عنوان استاد مدعو، شش ماه را در بخش چشم دانشگاه جان هاپکینز برای ادامه برنامه های تحقیقاتی سپری کرد و در این دوران چندین مرتبه به عنوان مدرس در کشورهای متعددی از جمله چین، ترکیه، سوریه، عمان، پرو، اکوادور و ایتالیا دعوت شد.
پرفسور خدا دوست در سال ۱۳۵۹ عازم آمریکا و به عنوان استاد در بخش چشم دانشگاه جان هاپکینز مشغول به کار شد. این استاد فرهیخته همچنین در سال ۱۳۶۱ به عنوان استاد و رییس بخش چشم دانشگاه سیسیل ایتالیا انتخاب شد و در سال ۱۳۷۱ مرکز چشم پزشکی کنتیتکت در شهر نیوهیون را تاسیس و به عنوان مسوول این مرکز فعالیت خود را دنبال کرد.
این چشم پزشک توانمند از سال ۱۳۵۹ به طور مکرر سالی دو باربه وطن خود باز گشت و در فعالیت های بالینی و آموزشی در بیمارستان های مختلف تهران و شیراز شرکت کرد.
پرفسور خدادوست از سوی شخصیت های برجسته در چشم پزشکی آمریکا به عنوان بهترین جراح پیوند قرنیه در دنیا معرفی شده است و شهرت ایشان علاوه بر مقالات علمی متعدد و تحقیقات گسترده در زمینه های مختلف و کیفیت درمان و تجربه در درمان جراحی ، مدیون تحقیقات پایه ای بر ناراحتی های سطح قرنیه است، تا آنجا که پیوندهای قـرنیه روی مـکانیـسم دفـع پـیونـد برای ارج نهادن به فعالیت های علمی وی با عنوان Khodadoost Basement Membrane line نامگذاری شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.