یک گزارش؛ یک سئوال/جشنواره مطبوعات و حضور عجیب شیرازی ها!
خبرپارسی-دبیرخانه بیستیمن جشنواره مطبوعات و رسانه ها در حال پذیرش آثار شرکت کنندگان است. جشنواره ای که خبرنگاران، روزنامه نگاران و صفحه آراها ماحصل تلاش های خود را به رقابت می گذارند و بی تردید آنهایی که در این عرصه فعالیت می نمایند می دانند که این رقابت و سنجش آثار آنها یک حلاوت خاصی دارد.
در این میان برخی آمارها تعجب برانگیز است و می تواند این رقابت را دستخوش برخی مسائل نماید.
براساس اعلام سایت رسمی جشنواره خبرگزاری فارس با ۱۸۸، خبرگزاری مهر با ۱۵۱ و روزنامه خبر جنوب با ۱۴۴ ، خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با ۱۳۷ نفر و روزنامه همشهری با ۱۲۲نفر بیشترین شرکت کننده ها را داشته اند.
طبق همین اعلام ۴۵۵۲ نفر از اهالی رسانه ۳۱ استان کشور آثار خود را به جشنواره ارسال داشتند که استان های تهران با مشارکت ۱۸۳۳نفر و ارسال ۳۹۷۱ اثر، خراسان رضوی با مشارکت ۳۴۸ نفر و ارسال ۹۰۵ اثر و اصفهان با مشارکت ۲۵۵ نفر و ارسال ۵۹۳ اثر وفارس با ۵۶۱ اثر و ۲۳۲ نفر بیشترین میزان مشارکت و بالاترین تعداد آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره را به خود اختصاص دادند.
حضور روزنامه خبرجنوب و استان فارس در جایگاههای اعلام شده باعث افتخار است و خبرپارسی هم همواره حسین واحدی پور و روزنامه اش را مورد ستایش قرار داده و بر این باوریم او به عنوان چهره ماندگار فارس شایسته هر گونه تقدیر و تمجیدی خواهد بود و در دوره کنونی و تورم های موجود ، اداره نشریه ای با تیراژ بالا هنری بسیارمی خواهد که او از آن برخوردار است .
آنچه اما جای تامل دارد تعداد نفرات شرکت کننده از سوی خبرجنوب است که به نظر می رسد نمی تواند واقعی باشد و ممکن است افرادی خارج از مجموعه خبرنگاران این روزنامه، آثاری را با نام خود و تحت عنوان عضویت درتحریریه خبر جنوب به آن جشنواره ارسال کرده باشند که این مهم پیگیری مسئولان آن روزنامه را می طلبد و البته خبرپارسی درصدد است از طریق دبیرخانه جشنواره اسامی افراد منسوب به خبرجنوب را کسب و منتشر نماید تا حقیقت موضوع مشخص گردد.
ما خود در همین شهر و استان به فعالیت رسانه ای مشغولیم و خبرنگاران و روزنامه نگاران شیراز را به خوبی می شناسیم. بی تردید اگر روزنامه ای ۱۴۴ عضو در تحریریه و صفحه آرایی خود داشته باشد باید صد درصد مطالب آن نشریه تولیدی باشد اما اکنون در همه رسانه های مکتوب فارس تلکس های خبرگزاری ها اصلی ترین تشکیل دهنده صفحات آنها هستند و تیتر یک ها هم اغلب از همان اخبار خبرگزاری ها استخراج می گردد.
شان خبرجنوب و حسین واحدی پور بالاتر از آن است که فرد یا افرادی بخواهند خود را در قامت خبرنگار آن روزنامه جا بزنند. چنین تقلبی توهین آشکار به جامعه خبرنگاران و روزنامه نگاران بوده و امید است برای اثبات چنین تخلفی ، ارشاد فارس و خانه مطبوعات هم پیگیری نمایند. برتن کردن غیرقانونی ردای هر صنف و منصبی در این مملکت تبعات حقوقی دارد اما آیا وقت آن نرسیده که کسانی که از نوشتن انشای ساده علم بهتر است یا ثروت هم عاجزند خود را خبرنگار و روزنامه نگار جا نزنند؟
به راستی کسی که نویسنده و خالق یک اثر نیست آیا مثلا اگر در جشنواره با آثار دیگران صاحب عنوان و جایزه گردد از لحاظ وجدانی آسوده است؟ آیا می تواند لوح تقدیر آن را بر دیوار بکوبد و در شرایطی پز آن را بدهد که حتی از خواندن از روی مطلبی که با آن به این عنوان رسیده هم ناتوان است؟ یعنی خبرنگار و روزنامه نگار شدن به همین سادگی است؟ آیا مثلا آن فرد یا افراد می توانند چشم در چشم پیشکسوتی مانند بهمن پگاه راد خود را خبرنگار بدانند؟ این توهین به سیروس رومی نیست؟ توهین به حسین واحدی پور و سالها سابقه رسانه ای او نیست؟
خبرنگاران ، عکاسان و روزنامه نگاران کنونی خبرجنوب که با یک بررسی ساده هم قابل شناسایی هستند نفراتی چون آقایان و خانم ها زرین چنگ، پگاه راد، آرامش فرد، یزدان پور، شنتیا، عرفانی، بهمنی، رفیعی، مکاری زاده، حکیمیان، عواطفی نژاد، تهمتن، آراسته، دهقان، صباغ زاده، اسدی پویا، رییسی، محمدی، پارسایی ، بذرافکن ، ملک حسینی و ذاکری هستند که ۲۲ نفر هستند و صفحه آراهایی چون آقایان و خانم ها تیموری، آشنا، آباد، موذنی،تاتار، نعمت اللهی و…هم حضور دارند که مجموعا خارج از بحث آگهی ها حدود ده نفر هستند. این آمار با آمار ۱۴۴ نفری تفاوت فاحش دارد. در بحث خبرنگاران احتمالی در شهرستان ها هم با تورقی ساده در خبرجنوب می توان دریافت که آثار و نفرات مطرحی دیده نمی شود و صرفا اخبار کوتاه شهرستان خود را مخابره می نمایند.
به راستی آیا می توان پذیرفت که خبرگزاری ایرنا و روزنامه ایران که ایران ورزشی را هم زیر مجموعه خود دارد ۹۵ نفر و یا روزنامه خراسان به عنوان پرتیراژترین روزنامه محلی کشور تعداد آثار و نفراتش در کمترین حد ممکن باشد و چنین آماری را برای خبرجنوب ثبت نمایند؟
تکرار می کنیم که صدرنشینی خبرجنوب برای همه ما مایه مباهات و افتخار است و براین باوریم که مجموعه ای با مدیریت حسین واحدی پور اگر یک چهارم رسانه های دولتی مانند همشهری و …حمایت مالی داشت آمارهایی دست نیافتنی را ثبت می کرد ولی آنچه اکنون دیده می شود به هیچ عنوان با واقعیات همخوانی ندارد و خروجی تعداد فعالین رسانه را باید در صفحات یک رسانه دید که ما ندیده ایم و البته که خود متولیان خبر جنوب هم با ما هم عقیده اند.
کشف حقیقت در این باره می تواند کمک به شان و منزلت خبرنگاران و روزنامه نگاران باشد و ما در این راه آماده ایم.
فرزاد صدری سلام.وجدانا تو فکر میکنی واحدی پور خبر نداره؟ نه وجدانا اینجوری فکر میکنی؟ نگاه کن تو چشمام و بگو. من خودم تو خبر جنوب هستم. خودشون کلی مطلب گفتند به نام حسابدار و آگهی چی و …بزنند. مطالب بچه هایی که از روزنامه رفتند را زدند به نام اونها. جالبه دو تا از بچه ها مطالبی که واحدی پور به نام دیگران زده را به نام خودشون هم فرستاده اند و اگه مقام بیاره گندش در میاد. به قول خودت آدم داریم نمیتونه از روی مطلب بخونه بعد مطلب به نامش زده اند. البته خبر دارم که برخی بچه ها راپورت داده اند و داره یک اتفاق هایی می افته. اگه اسم ها را گیر آوردی منتشر کن همه چی معلوم میشه. اونهایی که اسمشون رد شده بنده خداها آبروشون میره.
خبرنگارها دقیقا همین هایی هستند که نوشتید.بقیه از معجزه خبر جنوب یک شبه خبرنگار شدند زین پس به جای واژه نامانوس روزنامه خبرجنوب بنویسیم کارخانه خبرنگار سازی خبرجنوب.