پاداش المپیک ما و دیگران
خبر پارسی – عبدالکاظم دریساوی: وقتی کیمیای تکواندو ایران توانایی های خود رابا غلبه بر نیکیتا گلاسنوویک سوئدی نفرچهام رنکینگ جهانی تکواندو بانوان به رخ المپیک ریو کشید و با کسب مدال برنز مسابقات نام ایران را در این میدان باشکوه بر سر زبانها انداخت دختران ایران زمین در دل احساس غرور کردند.
شادی و نشاط همراه بااعتماد به نفس افکار عمومی را امیدی دیگر بخشید. آری دختران ایران این کهن سرزمین عاطفه و حماسه دیرگاهی است که توانمندی های خود را در بسیاری عرصه ها و رشته های ورزشی و علمی و هنری و مدیریتی و پزشکی و… اثبات کرده اند اما با کمال تاسف خوب دیده و فهمیده نشده اند. وقتی گردن آویز برنز به کیمیا علیزاده این تکواندو کار شجاع وزن ۵۷کیلوگرم رسید ظاهرا علاوه بر یکصد و بیست سکه بهار آزادی مصوب مبلغ ده هزار دلار به عنوان پاداش پای سکو به او پرداخت شد. اما هنگامی که این میزان پاداش را باسایر کشورها از جمله هند مقایسه می کنی تازه متوجه می شوی که نگاه تحلیلی و تشخیصی در جدول نظام پرداخت ها تا چه میزان از شرایط روز جهان و کشورهای صاحب روش و معیار عقب است امید که سکان داران ورزش کشور با استفاده از تجارب سایر کشورها وتجدیدنظر در ارزیابی های خود نظام و سیستم پاداش دهی متناسب با شرایط روز تهیه و تدوین و تصویب کنند تا تعلقات میهنی و انگیزشی افزونتر شده و سدی شود بر مهاجرت هاو تغییر احتمالی ملیت ورزشکاران نخبه و…سخن در این باره بسیار است که در مجالی دیگر به آن خواهیم پرداخت.
و اما به میزان جوائز قهرمانان المپیک در کشورهای زیر دقت کنید!!به قول دوست روزنامه نگارم تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل!
جدول جوایز قهرمانان المپیک در کشورهای مختلف براساس اعلام سایتهای فیجی تایمز و کرانچ اسپورتس به شرح زیر است: (۱۰ کشور برتر)
- ۱- آذربایجان ۵۰۰ هزار دلار
- ۲٫ چین ۵۰۰ هزار دلار
- ۳٫ روسیه ۳۵۰ هزار دلار
- ۴٫ کره جنوبی ۳۲۰ هزار دلار
- ۵٫ برزیل ۳۲۰ هزار دلار
- ۶٫ قزاقستان ۳۱۰ هزار دلار
- ۷٫ ایتالیا ۳۰۰ هزار دلار
- ۸٫ فرانسه ۲۹۰ هزار دلار
- ۹٫ ژاپن ۲۵۰ هزار دلار
- ۱۰٫ هند ۲۱۰ هزار دلار