خبر پارسی – صداقت و راستگویی را از بزرگترین فضایل اخلاقی دانسته اند. فضیلتی که در قرآن کریم نیز به آن سفارش شده است. قرآن کریم در این باره میفرماید: «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ کُونُوا مَعَ الصَّادِقینَ»؛ اى کسانى که ایمان آورده اید، از خدا پروا کنید و با راستگویان باشید.
اخیرا یکی از خبرگزاری ها در اقدامی پسندیده از مدیران پاسخگو قدردانی کرد. گفته می شود پاسخگویی مبنای هر جامعه ای است که ادعا می کند، دموکراتیک است. امروزه بسیاری از مدیران دستگاه ها با نوعی تعارض و دوگانگی مواجه اند: از یک سو، در مقابل مردمان و سازمانهــــای ملی خود احساس مسئولیت می کنند و باید در برابر نیازهای آنان پاسخگو باشند و ازسوی دیگر، برای پنهان کردن کم کاری و یا اشتباهات خود واقعیت را پنهان می کنند.این مدیران پاسخگو هستند اما تا زمانی که در مدح آنها بنویسی!
پاسخگویی روی دیگر راستگویی است. مدیر پاسخگو مدیری است که کاستی ها و ضعف ها را می پذیرد،از نقد و پیشنهاد استقبال می کند و تن به خواسته اکثریت می دهد.اینجاست که پاسخگویی مبنای جامعه دموکراتیک می شود و اگر اکثریت نیروهای یک سازمان از مدیر خود ناراضی باشند،بهترین پاسخ به این خواست عمومی کناره گیری کردن از مسئوولیت است.توجیه کردن و دادن اطلاعات غلط به مخاطب از طریق رسانه ها نه تنها پاسخگویی محسوب نمی شود که فرار از مسئوولیت پذیری برای حفظ صندلی است!
در نظر سنجی که مدتی پیش خبر پارسی صورت داد صدها نفر از یک جامعه آماری خواهان رفتن مدیر خود بودند.در نظرسنجی که اخیرا صدا و سیمای مرکز فارس از اجرای یک طرح خام در استان صورت داد بیش از هشتاد درصد مردم از طرح یاد شده ناراضی بودند اما مدیر مربوط همچنان ادعا می کرد این طرح باید اجرا شود!معنای پاسخگویی آیا چیزی جز اقناع افکار عمومی است؟وقتی افکار عمومی از شما راضی نیست حضور مستمر در رسانه ها پاسخگویی محسوب می شود یا توجیه رفتارهای غلط برای حفظ کرسی ریاست؟
برخی از مدیرانی که اخیرا به عنوان مدیران پاسخگو تقدیر شدند مدتی پیش از خبر پارسی به لحاظ شفاف سازی شکایت کردند و در مذاکراتی که بخش حقوقیشان با این سایت داشت خواهان آن بودند که خبر پارسی تعهد دهد که از این ببعد دستگاه یاد شده را نقد نکند و همه نقدهای پیشین را نیز از سایت خود حذف کند! برخی از مدیران نیز حجت شرعی را بهانه ماندن خود دانستند و همین موضوع را پاسخگویی به افکار عمومی دانستند!
خبر پارسی مدیران و رسانه های استان را دعوت به روشنگری،راستگویی و شفاف سازی به جای پاسخگویی می کند چرا که راستگویی و شفاف سازی،پاسخگویی را نیز در درون خود دارند.
راوی میگوید: «از امام صادق (ع) شنیدم که مىفرمود:چون بندهاى راست گوید، نخستین کسى که او را تصدیق مىکند خدا است، و خودش نیز مىداند که راستگو است، و چون دروغ گوید، اولین کسى که او را تکذیب مىکند خدا است، و خودش نیز مىداند که دروغگو است.
باخواندن این مطلب یاد این جمله افتادم دوگرگ اگر برگله بدون چوپان بیفتند این اندازه ضرر نمی رسانند که به مسلمانان حب ریاست ضرر می رساند