خبر پارسی – اگر شما شهردار بودید و به شما اطلاع می دادند که بخشی از یک پروژه عمرانی تحت نظارت شما و دستگاه عریض و طویلتان فرو ریخته چه می کردید؟
آیا فوراً در محل حاضر می شدید و مدیران مورد وثوقتان را در این پروژه احضار می کردید و گزارش کار می خواستید؟ آیا فوراً جلسه اضطراری تشکیل می دادید و با حضور نمایندگان کارفرما، ناظران و پیمانکار او را مورد بازخواست قرار می دادید؟ آیا دستور توقف پروژه تا روشن شدن دلیل این حادثه و سپس تعیین تکلیف آن را می دادید؟ و شاید… اما شهردار محترم شیراز ظاهراً این دغدغه ها را ندارند چون در مصاحبه خود با خبرنگاران آن گونه که در صفحه ۷ روزنامه خبر مورخ ۱۴ مرداد آمده است فرموده اند: “زمانی که از حادثه ریزش بخشی از پل اطلاع یافتم حمایت کامل خود را از این پیمانکار اعلام کردم و از این پیمانکار تقدیر کردم.”
ظاهراً آقای شهردار فراموش کرده اند که کارفرمای این پروژه هستند و در نقش روابط عمومی پیمانکار در این مصاحبه می فرمایند:
“فرو ریختن بخشی از این پل دلیل ناکارآمدی پیمانکار نیست… مگر ما چند پیمانکار مانند قرارگاه خاتم در کشور داریم… در پروژه های دیکر کشورها نیز حوادثی از این بدتر اتفاق می افتد… اعتقاد داریم که پل ولی عصر هنوز هم یک نماد منحصر به فرد مهندسی در شیراز است… این پل از نظر طراحی، سازه و نوع اجرا هیچ مشکلی ندارد…” البته آقای شهردار این اطمینان را به مردم می دهند که “ریالی بابت ۴۰متر از این پل که تازگی ریزش کرده از جیب مردم و منابع شهرداری پرداخت نخواهم کرد.” شاید شهردار پل ساز شیراز که کسی به طنز او را “پل فطرت” خوانده بود به صندلی های سبز بهارستان می اندیشد فراموش کرده اند که در هیچ پروژه ای خطای پیمانکار را کارفرما تقبل نمی کند.
آقای شهردار و آقای درگاهی مشاور این پروژه مسئول این حادثه را نه پیمانکار، ناظران و مهندسان که سهل انگاری ۴ کارگر می دانند!اما درگاهی در پاسخ خبرنگاران که با این کارگران سهل انگار چه برخوردی شده است می فرمایند: “این کارگران با توجه به این که به حساسیت کار آشنا شده اند باید از آن ها استفاده شود و آن ها هنوز در سرکار خود فعالیت دارند.” این دیدگاه نشان دهنده عدم مسئولیت پذیری در برخورد با خاطیان است. که البته جناب درگاهی خود می دانند که موضوع سهل انگاری چهار کارگر نبوده است و داستان از عمق بیشتری برخوردار است. چراکه آقای شهردار نیز به طور سربسته در همین مصاحبه می گویند: “پس از بررسی پل ولی عصر و علت تخریب بخشی از آن به نتایجی دست یافتیم که در این پل از میلگردهای حرارتی استفاده شده که ویژه تحمل بار نیست.”
اینکه در پروژه های عمرانی امکان وقوع این گونه حوادث وجود دارد بحثی نیست و در اینکه قرارگاه خاتم الانبیاء بخشی از افتخارات مهندسی ایران اسلامی در کارنامه خود دارد نیز تردیدی نیست.اما اینکه آقای شهردار دستپاچه در نقش سخنگوی پیمانکار و برای توجیه این اتفاق به زعم ایشان عادی به گونه ای طلبکارانه می گویند: “کدام مدیر شهری تا کنون کارهایی با این عظمت انجام داده است.” و افکار عمومی و مهندسان و معماران شیراز را به سخره می گیرند جای بسی تامل است.
نکته آخر اینکه آقای دکتر پاک فطرت شهردار شیراز در بازدید روز دوشنبه خود از محل ریزش پل گفته اند که: “در اینجا حضور یافته ام تا به پیمانکار خسته نباشید بگویم.”………. آقای شهردار شما هم خسته نباشید!
اقای شهردار خسته نباشید!!!
حتما از طرف پیمانکار برای اینده حمایت خواهید شد.
شهرداری که پاک فطرت بود…….؟!؟!
سهم خواهی یک سایت از تخریب یک پل در حال ساخت
به آقای ضرغام صادقی هم خسته نباشید بگید
دست مریزاد