ایجاد سه هزار کیلو وات نیروگاه انرژی در کنار تصفیه‌خانه‌های فاضلاب

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان فارس گفت: احداث سه هزار کیلو وات نیروگاه انرژی خورشیدی در کنار تصفیه خانه های چهار شهرستان استان از جمله آباده، نی ریز، فسا و فیروزآباد پیش بینی شده است.

 

به گزارش خیرپارسی، علی شبانی امروز در نشست خبری  افزود: وضعیت بارش ها در مناطقی همچون شیراز، کازرون، مرودشت، نورآباد، کوار و سپیدان به نسبت بد نبوده است اما در برخی مناطق شمال فارس، شرق و جنوب شرق آن شاهد کمترین میزان بارش باران بودیم.

 

وی ادامه داد: میزان بارش ها به گونه ای بود که سیلاب چندانی نداشت و آب زیادی هم پشت سدهای استان جمع نشد.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب فارس گفت: ۸۴ درصد منابع تامین آب استان به جز شهر شیراز زیرزمینی است و وابستگی ما به منابع آب زیرزمینی تامین آب شرب و کشاورزی و صنعت را سخت می کند.

 

شبانی افزود: در سایه خشکسالی میانگین عمق چاه های استان به ۳۰۰ متر رسیده است به گونه ای که در مهدی آباد فسا تا ۴۵۵ متر هم رسیده است.

 

وی بیان کرد: سال زراعی جاری شاهد کاهش شدید بارندگی ها در مناطقی از جمله لارمرد با ۸۰ درصد، لار ۷۸ درصد، زرین دشت ۸۰ درصد، فسا ۵۷ درصد، مهر ۷۸ درصد و جهرم ۶۳ درصد کاهش بوده ایم و این میزان بارش ها در بیشتر مواقع برای تغدیه منابع زیرزمینی کافی نیست.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب فارس تاکید کرد: به همین دلیل ۴۵ چاه زیرزمینی استان در مدت یکسال اخیر از مدار خارج شده است و حفر حداقل ۳۰ چاه جدید در استان آغاز شده است.

 

شبانی گفت: هم اینک در مجموع ۶۰۰ میلیون متر مکعب سهم تولید آب شرب سالم و بهداشتی استان است.

 

وی افزود: در استان فارس صعوبت آبرسانی وجود دارد به گونه ای که در سال های قبل چاه های آب زیرزمینی در خود شهرها و یا چهارکیلومتری آن ها حفر می شد اما اینک در آباده در ۱۲۵ کیلومتری، ارسنجان ۸۰ کیلومتری، شیراز ۱۲۰ کیلومتری، مرودشت ۷۰ کیلومتری، لامرد ۷۷۰ کیلومتری، ماهور ۱۰۰ کیلومتری، جهرم ۵۷ کیلومتری فاصله تامین آب استان است.

 

شبانی ادامه داد: تنها با رویکرد “آب را دریابیم” می توانیم آیندگان را بی بهره نگذاریم، منکر تنش آبی نیستیم اما کارکنان این شرکت با اقدامات شبانه روزی اجاره نمی دهند استان دچار بحران آب شود.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب فارس بیان کرد: استان یک میلیون و ۲۰۰ هزار مشترک آب دارد که ۳۳ درصد از آنها مشترکان روستایی اند و به لحاظ مصرف، مصارف بالایی دارند که باید با مشارکت آن ها بتوانیم صرفه جویی کنیم.

 

شبانی گفت: حدود ۶ میلیون جمعیت کل استان فارس است که از این میزان سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت تحت پوشش آب و فاضلاب استان است؛ الگوی مصرف برای استان فارس ۱۲ متر مکعب در ماه برای هر مشترک است.وی تاکید کرد: رعایت این میزان آب تاثیر بسزایی در مصرف آب در استان دارد، به طوری که کاهش مصرف ۱۰ لیتر در روز از سوی هر خانواده معادل آب مصرفی یک روز یکی از شهرهای استان است.

 

وی گفت: شرکت آب و فاضلاب استان، امسال ۹۹ پروژه حیاتی را در ۳۳ شهرستان استان شامل ۴۱ شهر و ۳۷۳ روستا به اجرا درآورده که هدف آن بهره‌مندی یک میلیون و ۲۲۰ هزار نفر جمعیت تحت پوشش از خدمات پایدار آبرسانی است.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب فارس ادامه داد: این پروژه‌ها شامل احداث ۱۵ هزارو ۸۵۰ مترمکعب مخزن ذخیره آب، ۶۸۰ کیلومتر لوله‌گذاری، حفر و تجهیز ۴۶ حلقه چاه آب، اجرای ۲۹ کیلومتر برق‌رسانی، احداث و تجهیز ۱۲ باب ایستگاه پمپاژ و راه‌اندازی یک واحد آب‌شیرین‌کن هزار مترمکعبی با اعتباری بیش از ۱۴ هزار میلیارد ریال است و از مجموع ۹۹ پروژه مذکور، ۵۳ پروژه در هفته دولت و مابقی در تابستان پیش رو و دهه مبارک فجر به بهره‌برداری خواهند رسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.