پیوند آموزش، سرگرمی و تربیت در مسیر توانمندسازی نسل آینده

اردوی «کانون یاران» استان فارس با حضور مسئولان کشوری و استانی آغاز شد؛ رویدادی دو روزه که با اجرای برنامههای متنوع فرهنگی، مهارتی و پژوهشی، به دنبال پرورش نوجوانانی کنشگر، خلاق و آماده برای نقشآفرینی در مدرسه، جامعه و آینده کشور است.
به گزارش خبرپارسی به نقل از روابط عمومی ادارهکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس، اردوی «کانون یاران» این استان از روز ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ با حضور جمعی از مدیران کشوری و استانی، با هدف توانمندسازی نوجوانان و پرورش نسلی کنشگر و مسئولیتپذیر در مدرسه و کانون، فعالیت خود را آغاز کرد.
آیین افتتاحیه این اردو با حضور عزیزیان، مدیرکل آموزش و پژوهش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور، و ذوالقدری، مدیرکل امور بانوان استانداری فارس، برگزار شد.
در این مراسم، علی خواجهنژادیان، مدیرکل کانون پرورش فکری فارس، ضمن خوشآمدگویی به نوجوانان شرکتکننده، بر اهمیت نقشآفرینی فعال آنان در فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی تأکید کرد و اهداف اردو را تشریح نمود.
اجرای سرود، نقالی و قصهگویی از جمله برنامههای افتتاحیه بود؛ که فضای شاد و پرنشاطی را برای شرکتکنندگان رقم زد.
همچنین نمایشگاهی از آثار خلاقانه اعضاء «کانون یاران» مراکز مختلف استان برپا شد؛ که با بازدید مسئولان همراه بود.
عزیزیان در این بازدید، ضمن بررسی آثار، از سطح بالای توانمندی هنری و فکری نوجوانان ابراز خرسندی کرد؛ و ذوالقدری نیز با قدردانی از برگزارکنندگان اردو، ابراز امیدواری کرد؛ و گفت: اینگونه برنامهها مسیر رشد فرهنگی نسل آینده را هموارتر میکند.
در ادامه برنامههای روز نخست، کارگاه پرسش و پاسخ با حضور عزیزیان برگزار شد؛ فرصتی که مربیان در آن به بیان دغدغهها و پرسشهای خود پرداختند؛ و پاسخهایی تخصصی دریافت کردند.
در بخش شبانگاهی اردو نیز بازیهای محیطی، محلی و برنامه استخر برای شرکتکنندگان تدارک دیده شد؛ تا در کنار فعالیتهای آموزشی، نشاط و پویایی نیز در فضای اردو جاری باشد.
صبح روز دوم با تمرکز بر آموزشهای مهارتی پیگیری شد؛ و کارگاههایی در حوزه اریگامی، معرفی کتاب، ساخت عروسک و آموزش روشهای پژوهش توسط مربیان و کارشناسان باتجربه استان برگزار شد. این بخشها با استقبال گسترده نوجوانان همراه بود؛ و زمینهای برای شکوفایی استعدادها و ارتقاء مهارتهای فردی و گروهی آنان فراهم کرد.
گفتنی است؛ در حاشیه این اردو، نشستهایی میان مربیان مراکز فرهنگیهنری استان نیز برگزار شد؛ که هدف آن همافزایی، تبادل تجربه و برنامهریزی برای طراحی فعالیتهای هدفمندتر در مراکز بود. این نشستها با حضور کارشناسان حوزه فرهنگی همراه شد؛ و بر اهمیت نقش مربیان در پرورش نسلی آگاه و فعال تأکید شد.
این اردو با رویکردی تربیتی، در راستای گسترش عدالت فرهنگی و توسعه فرصتهای یادگیری، در حال برگزاری است؛ و با برنامههای متنوعی تا عصر ۲۸ فروردین ۱۴۰۴،ادامه داشت.
در روز دوم اردو محمد خیاط زنجانی دبیر ملی طرح کانون یاران کشور در این اردو حضور یافت و ضمن برسی طرح به برسی مشکلات طرح پرداخت و پاسخ به سوالات کانون یاران فارس پاسخ داد.
وی در جمع اعضای کانون یاران استان فارس از عملکرد این استان در اجرای طرح «کانون یاری» قدردانی کرد.
خیاط زنجانی با اشاره به اینکه استان فارس با بیش از ۷۰۰ کانون یار، دارای بیشترین آمار در سطح کشور است؛ گفت: در ستاد ملی، در حال بررسی عملکرد استان فارس به عنوان یک استان الگو هستیم.
وی با بازدید از نمایشگاه فعالیتهای کانون یاران فارس اظهار کرد: این نمایشگاه نشان میدهد که شما بهخوبی معنای واقعی «کانون یاری» را درک کردهاید. هدف از حضور در این طرح، کنشگری در مدرسه و ایفای نقش اجتماعی فعالانه است.
خیاط زنجانی با بیان اینکه استان فارس بهجای استفاده از مدل مرکزمحوری، به شیوه مربیمحوری روی آورده، افزود: این تغییر رویکرد باعث موفقیت و پویایی بیشتر طرح در استان شده که جای تقدیر دارد.
دبیر ملی طرح کانون یاران کشور ادامه داد: در رویداد ملی نیز استان فارس با سهمیه ۱۴ نفر، بیشترین آمار راهیافتگان به مرحله کشوری را خواهد داشت؛ که رقابت را در سطح استان بسیار جدیتر میکند.
وی به روند اجرایی طرح در کشور اشاره کرد و گفت: در مرحله نخست که ایدهپردازی بود، ۱۹۰۰ ایده از سراسر کشور به دبیرخانه ملی ارسال شد که از میان آنها، ۵۴۰ ایده برگزیده و به استانها ارسال شد. اعضای کانون یار باید یکی از این ایدهها را انتخاب کرده، آن را در مدرسه خود اجرا و گزارش نهایی را تا پایان اردیبهشت برای مربیان ارسال کنند.
خیاط زنجانی تأکید کرد: نقطه قوت این طرح، حضور مربیانی دلسوز و توانمند در کنار شماست. مربیان کانون گنجینههایی ارزشمند هستند که باید قدر آنها را بدانید.
وی یکی از اهداف مهم طرح را کتابخوانی دانست و گفت: کتاب روش مطالعه به دست شما رسیده و در اردیبهشتماه مسابقهای در این زمینه برگزار خواهد شد.
خیاط زنجانی در ادامه با استناد به آیه ۴۴ سوره بقره گفت: “أَ تَأْمُرُونَ النَّاسَ بِالْبِرِّ وَ تَنْسَوْنَ أَنْفُسَکُمْ وَ أَنْتُمْ تَتْلُونَ الْکِتَابَ أَ فَلاَ تَعْقِلُونَ”، یعنی: آیا مردم را به نیکی دعوت میکنید اما خودتان را فراموش مینمایید؟ با اینکه کتاب آسمانی را میخوانید! آیا نمیاندیشید؟ و تأکید کرد: «اول خودتان باید کتابخوان خوبی باشید.
وی افزود: تمام کارگاههای چهارشنبهها برای ارتقای سطح کنشگری شما در مدرسه طراحی شدهاند، بنابراین با جدیت مطالعه کنید و در فعالیتهای مدرسه نقشآفرین باشید.
خیاط زنجانی در پایان خاطرنشان کرد: تا پایان خرداد، اسامی برگزیدگان استانی طرح به دبیرخانه ملی ارسال میشود. از میان آنها ۱۴ نفر از فارس و در مجموع ۱۴۰ نفر از سراسر کشور برای عضویت در باشگاه کانون یاران کشور انتخاب خواهند شد. یکدهم این اعضا از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس خواهند بود.
وی از اعضاء خواست تا برای دریافت اخبار و آموزشهای مرتبط، به عضویت کانال رسمی «شاد کانون یاران کشور» درآیند و در ادامه از اعضا دعوت کرد.
در پایان اعضاء پیشنهادها، انتقادها و ایدههای خود را برای بهبود اجرای طرح در سال آینده ارائه دادند؛ و دبیر ملی طرح «کانون یاری» مشکلات کانونیاران را برسی و به سوالات آنها پاسخ داد.