اکتشاف ۴۳ هزار کیلومتر مربع پهنه معدنی توسط سازمان ایمیدرو در فارس

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس از اکتشاف ۴۳ هزار کیلومتر مربع پهنه معدنی توسط سازمان ایمیدرو در استان خبر داد.
به گزارش خبر پارسی، حمیدرضا ایزدی در نخستین جلسه کارگروه تعامل مشترک ستادی فعالیتهای معدنی عرصه منابع طبیعی و محیطزیست که در راستای سرمایه گذاری برای تولید در استان فارس برگزار شد، هدف از برگزاری این جلسه را بررسی فعالیتهای معدنی در عرصه منابع طبیعی، مبحث پهنههای معدنی و شناخت پتانسیلهای معدنی در کشور و استان، تحقق فرمان ابلاغی مقام معظم رهبری مبنی بر “سرمایه گذاری برای تولید ” و حمایت از توسعه پایدار، اکتشاف و استخراج مواد معدنی، حفظ و صیانت از منابع طبیعی، رفع مشکلات و موانع امور اجرایی استان عنوان کرد.
حمید رضا ایزدی با اشاره به تعامل اداره کل صمت فارس با اداره کل منابع طبیعی استان و سایر دستگاههای ذی ربط در بحث فعالیتهای معدنی گفت : تشکیل و برگزاری کارگروه و جلسات فعالیتهای معدنی در عرصه منابع طبیعی در استانها موجب فراهم کردن بستر تعامل بیشتر با ارگانهای ذیربط در بهره برداری از معادن و جلوگیری از تخریب بی رویه منابع طبیعی، همچنین موجب تسهیل امور و رفع موانع میشود.
وی با اشاره به اجتناب ناپذیر بودن تخریب در محدوده معدنی اظهار داشت: در راستای حفظ توسعه پایدار و همه جانبه در منابع طبیعی و محیط زیست از طریق همکاران و کارشناسان اداره کل صمت استان به فعالین معدنی تاکید میشود تا فعالیتهای معدنی با کمترین تخریب و آسیب به منابع طبیعی انجام و پس از بهرهبرداری، با حفظ شرایط زیست محیطی و منابع طبیعی بازسازی و احیای محدوده معدنی به بهترین شکل ممکن عملیاتی شود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان فارس همچنین تصریح کرد: سرمایه گذاری در بخش معدن در سالی که مزین به سرمایهگذاری برای تولید است، از شاخصهای اساسی توسعه اقتصادی محسوب میشود که در این راستا با دعوت از معاونین وزیر صمت و مدیران کل حوزه معدنی برای حضور در فارس، تلاش میشود تا از سرمایه گذاران حوزه صنعت و معدن پشتیبانی لازم انجام شود.
ایزدی یادآور شد: کارگروه تعامل کشوری از سال ۱۳۹۴ همواره در تهران برگزار میشد و امسال برای نخستین بار این جلسه در خارج از مرکز برگزار شده است.
وی خاطرنشان کرد: در این کارگروه، با همکاری سازمان منابع طبیعی فعالیت معادنی که در عرضههای منابع طبیعی مورد مخالفت قرار گرفتهاند، بررسی میشود.بدین صورت که ابتدا در کارگروه استانی پروندهها بررسی و در صورت عدم رفع مشکل، پرونده به کارگروه ستاد تعامل کشوری ارجاع میشود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس اضافه کرد: ۲۶ پرونده معدنی که در استان به نتیجه نرسیده، در این کارگروه کشوری در حال بررسی است.
به گفته ایزدی، نزدیک به ۷۸۰ معدن دارای پروانه بهرهبرداری در استان فارس داریم که ۲۶ ماده معدنی از آنها در حال استخراج است و عمده این مواد را سنگ تزییتی و مصالح ساختمانی به ویژه شن و ماسه و آهک تشکیل دادهاند.
وی یادآور شد: با سازمان ایمیدور نیز تفاهمنامههایی از چهار سال گذشته منعقد و اکتشاف همه پهنههای معدنی استان را در دستور کار قرار دادند که
تاکنون نزدیک به ۴۳ هزار کیلومتر مربع توسط این سازمان اکتشاف شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس عنوان کرد: هدف از اکتشاف توسط سازمان متبوع، مواد معدنی فلزی بود که به نتایج خوبی به ویژه در معادن آهن و نیکل رسیدیم که مقرر شده در اختیار بخش خصوصی قرار بگیرد.
بنابراین گزارش، این جلسه به مدت دو روز با محوریت کارگروه تعامل استانی انجام فعالیتهای معدنی در عرصه منابع طبیعی با حضور مدیرکل دفتر امور بهره برداری وزارت صمت، مدیرکل دفتر امور اکتشاف وزارت صمت، دبیر کارگروه تعامل فعالیتهای معدنی و محیط زیست وزارت صمت، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان فارس، مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان منابع طبیعی و آبخیز داری کشور در اداره کل صمت استان فارس ادامه دارد.
مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان منابع طبیعی و آبخیز داری کشور هم در این جلسه گفت: کارگروه تعامل ستادی با هدف فعالیتهای معدنی در عرصه منابع طبیعی مشغول به فعالیت شده؛ امروز هم جلسهای در ادارهکل صنعت، معدن و تجارت فارس برگزار شد که هدف از این جلسه این است که ما بتوانیم در قالب این کارگروه و بر مبنای بسترهای محیط زیستی و منابع طبیعی و توجه ویژه به توسعه معادن در استان به شناسایی محدودههایی که قابلیت توسعه معدن دارد و احیا و بازسازی معادن بپردازیم.
حمیدرضا قنبری ادامه داد: در این کارگروه وضعیت ۲۶ محدوده معدنی مهم که تاکنون در استان به نتیجه نرسیده با توجه به شرایط خاص این محدودهها موردبررسی قرار گرفت؛ بدون شک برگزاری این جلسات دستاوردهای بسیار خوبی برای توسعه و رونق معادن با رویکرد حفظ منابع طبیعی دارد.
او بر ضرورت تحقق شعار سال مبنی بر «سرمایهگذاری برای تولید» تأکید کرد و افزود: احیا و بازسازی معادن به نوعی تولید منابع پایه محسوب میشود.
آن طور که مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان منابع طبیعی میگوید نسبت به یک یا دو دهه قبل میزان سطوحی که بابت بحث اکتشاف معادن و بهرهبرداری از این معادن شناسایی شدهاند به میزان قابل توجهی رسیده است.
او بر ضرورت احیا و بازسازی در بخشهای تخریب شده تأکید کرد و گفت:یکی از مهمترین رویکردهای ما این است که کنار بحث توسعه معادن و رونق کار معدنداران بتوانیم بخشهای تخریب شده را احیا و بازسازی کنیم.
در ادامه جلسه به منظور تعامل بیشتر هریک از اعضای کارگروه تعامل فعالیتهای معدنی در عرصه منابع طبیعی مواردی را مطرح کردند و پس از بحث و بررسی تصمیمات لازم در جهت تسهیل امور اتخاذ شد.