بیمههای تکمیلی و دردهای تحمیلی
غلامرضا مالک زاده، بازنشسته تامین اجتماعی در یادداشتی به بیمههای تکمیلی و چالشهای آن پرداخته است.
به گزارش خبرپارسی، مالکزاده در بادداشت خود آورده است:
نمیدانم چه کسی یا گروهی، بیمه تکمیلی را برای بازنشستگان تامین اجتماعی اختراع کرد؟بیمهای که در بیشتر موارد جز پرپرکردن اعصاب بازنشستگان دستاوردی نداشته و ندارد.آتیه سازان حافظ بیمهای تکمیلی و به تعبیری تحمیلی است که بیشتر بیمارستانها، درمانگاهها، آزمایشگاهها، مراکز سونوگرافی و سی تی اسکن بر در و دیوار و شیشههای خود نوشتهاند که با این بیمه تکمیلی به دلیل بدقولی و نپرداختن بدهی خود قرارداد نداریم.
بازنشستگان گاهی هزینههای گزاف درمان را از جیب خود میپردازند که پس از آن، دوندگی و کاغذبازی اداری برای گرفتن بخشی از هزینهها آغاز میشود.
کارشناسان بیمه تکمیلی هم اگر نخ مویی و مشکلی در پرونده ببینند، برق پیروزی در چشمانشان به بیرون میجهد و گریبان بازنشسته را به دهان بهانه میسپارند و جار میزنند که این و آن مورد در تعهدات ما نیست.
گاهی بازنشسته رادر انتظار میگذارند و پس از چند ماه درصدی از هزینههای سنگین بیمارستان را به او میپردازند.این روش کج دار و مریز ادامه یافت تا اینکه اخیرا کانون عالی کارگران بازنشسته تامین اجتماعی اعلام کرد به دلیل نرخ گران بیمه ها، بازنشستگان از اول آذر ۱۴۰۳ بیمه تکمیلی ندارند. هر چند حذف این بیمه بد نیست ولی وقتی جایگزین ندارد،یعنی بازنشستگان تامین اجتماعی نباید مریض شوند!
این سپیدمویان در شرایطی هستند که عملا گرفتار عدهای آزار رسان شدهاند.
مشخص نیست چه زمان باید بساط روش ناهنجار برخورد بیمه تکمیلی با بازنشستگان برچیده شود؟بازنشسته چگونه باید هزینههای گران درمان را بپردازد؟چرا اصلا تامین اجتماعی از رسیدگی به بازنشستگان سر باز میزند و آنان را تنها گذاشته تا با بیمه تکمیلی درگیر شوند؟ گویا وزیر رفاه وعده حل این معضل را با بازگشت به همان روال قبلی داده است!
اگر قرار است در بر همان پاشنه بچرخد، بهتر است حل نشود.تامین اجتماعی باید راسا امور بیمه تکمیلی بازنشستگان را متقبل شود. بازنشستگان به تعهدات خود با پرداخت حق بیمه عمل کردهاند، نوبت تامین اجتماعی است که از پیله بیمسئولیتی بیرون آید.هر چند این سازمان بزرگ، «شستا» کار دارد.