سند توسعه شیراز بازنگری میشود
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به اهمیت نقش دین، حماسه و هنر در توسعه جوامع، از لزوم بازنگری سند جامع توسعه شیراز خبر داد و تاکید کرد که شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت (ع) میتواند الگویی در ترکیب این عناصر برای کشور باشد.
به گزارش خبرپارسی، یکصد و هفتاد و دومین جلسه صحن علنی شورای اسلامی شهر شیراز با حضور اعضای شورای اسلامی شهر به ریاست سید ابراهیم حسینی، شهردار کلانشهر شیراز و مدیران شهری و اصحاب رسانه برگزار شد.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در این جلسه ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای استان فارس و با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص نقش دین، معنویت، حماسه و هنر در توسعه جوامع، بر لزوم بازنگری در سند جامع توسعه شیراز با عنوان “سومین حرم اهل بیت (ع)” تاکید کرد.
سید ابراهیم حسینی با بیان اینکه طبق فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) شیراز و استان فارس به عنوان الگویی بارز از ترکیب این سه عنصر در کشور شناخته میشوند، اظهار داشت: رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی، ما را بر آن میدارد تا با نگاهی دقیقتر به سند توسعه شیراز، آن را با تاکید بر مفاهیم دین، حماسه و هنر بازنگری و به روزرسانی نماییم.
شیراز نیازمند حمایت همه جانبه برای ادامه روند توسعه است
رئیس کمیسیون اقتصاد و سرمایهگذاری شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این جلسه ضمن اشاره به پیشرفتهای چشمگیر پروژههای عمرانی در شیراز، از تلاش برخی افراد برای تعطیلی این پروژهها ابراز نگرانی کرد و خواستار استمرار روند توسعه شهر شد.
علیرضا اسکندری با اشاره به موفقیتهای اخیر شهرداری در اجرای پروژههای متعدد از جمله خطوط مترو، رینگهای ترافیکی و طرحهای گردشگری، اظهار داشت: در مدت کوتاهی توانستیم زیرساختهای شهر را به طور چشمگیری بهبود بخشیم، اما متأسفانه شاهد برخی فشارهای سیاسی برای تعطیلی این پروژهها هستیم.
اسکندری همچنین از استاندار و رئیس کل دادگستری فارس درخواست کرد تا از این پروژهها حمایت کرده و مانع ایجاد اختلال برخی اشخاص در اجرای آنها شوند.
رئیس کمیسیون اقتصاد و سرمایهگذاری شورای شهر شیراز در پایان سخنان خود به همکاران خود در شورا و شهرداری توصیه کرد که در برابر فشارها مقاومت کرده و با جدیت به کار خود ادامه دهند.
وی تاکید کرد که شروع کار بسیار خوب بوده است، اما برای رسیدن به اهداف بلندمدت، نیاز به استمرار و تلاش مضاعف است.
انتقاد از مکانیزمهای انتصاب در شهرداری
عضو دیگر شورای اسلامی شهر شیراز نیز از مکانیزمهای انتصاب در شهرداری شیراز انتقاد کرد و آن را عامل کاهش کارایی و شایستهسالاری در این نهاد دانست.
غلامحسن اسکندری با اشاره به تشییع پیکر شهیده شیرازی، معصومه کرباسی، به موضوع شهادت و جایگاه شهدا پرداخت و سپس از روند انتصابات در شهرداری شیراز انتقاد کرد.
وی با تاکید بر اهمیت اختیار و آزادی عمل مدیران در انتخاب همکاران و تصمیمگیری، اظهار داشت: متاسفانه در شهرداری شیراز، مکانیزمی حاکم است که شهرداران مناطق حتی در انتخاب معاونان خود نیز آزادی عمل ندارند.
این عضو شورا با بیان اینکه در چنین شرایطی نمیتوان مدیران را بر اساس عملکردشان ارزیابی کرد، افزود: در این مکانیزم، رفتار سازمانی مفهومی ندارد و انتصابات بر اساس سلیقه صورت میگیرد و کارآمدی و شایستهسالاری قربانی میشود.
اسکندری افزود: به رغم انتقادات متعدد، تغییراتی درحوزه فرهنگی صورت گرفته که نشان از عدم توجه به نظرات شورای اسلامی شهر و مردم دارد.
وی تاکید کرد که این نوع تصمیمگیریها باعث میشود افراد شایسته و متخصص از شهرداری دور شوند
عضو شورای اسلامی شهر شیراز در پایان سخنان خود، بر لزوم تغییر رویه در انتصابات و توجه به شایستهسالاری تاکید کرد و گفت که اگر این رویه تغییر نکند، شهرداری شیراز نمیتواند به اهداف خود دست یابد.
نبود قرارداد قانونی و اجرای ناقص سامانه سفیر
رییس کمیسیون برنامه و بودجه امور حقوقی و املاک شورا نیز در این جلسه با طرح پرسشهایی درباره نحوه پرداخت حقوق رانندگان استیجاری شهرداری، خواستار بررسی دقیق این موضوع و بهبود شرایط این قشر زحمتکش شد.
افسانه خواستخدایی با اشاره به وعدههای شهرداری مبنی بر اجرای صحیح سامانه سفیر و پرداخت عادلانهی حقوق، خواستار شفافسازی در این زمینه شد.
به گفته خواست خدایی، بر اساس لایحه شهرداری، قرار بود پرداخت حقوق رانندگان استیجاری از ابتدای سال ۱۴۰۳ از طریق سامانه سفیر انجام شود. اما با وجود گذشت چندین ماه، نه تنها این سامانه به درستی اجرایی نشده است، بلکه بررسیهای انجام شده نشان میدهد که شهرداری در طول سالهای گذشته قراردادهای قانونی با رانندگان استیجاری منعقد نکرده است
او در این رابطه گفت: متأسفانه با بازدید نظارتی از اداره موتوری شهرداری، مشخص شد که قراردادهای موجود تنها به امضای رانندگان رسیده و سایر تشریفات قانونی آن انجام نشده است. این یعنی تمام پرداختهای انجام شده در چند دوره قرارداد گذشته این اداره نامعتبر بوده است.
خواستخدایی همچنین به کاهش بدون ضابطه حقوق رانندگان استیجاری در ماه گذشته اشاره کرد و گفت: با وجود وعدههای شهرداری مبنی بر افزایش حقوق رانندگان با اجرای سامانه سفیر، شاهد کاهش خلاف عرف حقوق این قشر زحمتکش هستیم. این در حالی است که طبق گزارشات ارائه شده توسط شهرداری، قرار بود مبالغ واریزی به رانندگان بیشتر از این باشد.
عضو شورای شهر شیراز در ادامه به پرسشهای مهمی اشاره کرد: سامانه سفیر بر اساس کدام قرارداد بین رانندگان و شهرداری اجرا شده است؟ چرا با وجود اجرای سامانه سفیر، حقوق رانندگان کاهش یافته است؟ نحوه اجرای این سامانه در واحدهای مختلف شهرداری چگونه است؟ سرنوشت رانندگانی که به دلایل مختلف از سرویسهای متعدد محروم میشوند چیست؟ خواست خدایی با تأکید بر اینکه رانندگان استیجاری از اقشار زحمتکش و کم درآمد شهرداری هستند، خواستار پیگیری جدی شهرداری برای رفع مشکلات این قشر و پرداخت حقوق آنها به صورت قانونی و عادلانه شد.
او در پایان خاطرنشان کرد: کاهش بدون ضابطه و قانون حقوق رانندگان استیجاری، معیشت این افراد را به شدت تحت تأثیر قرار داده است؛ لذا انتظار میرود شهرداری با جدیت بیشتری به این مسئله ورود کرده و پاسخگوی مطالبات به حق رانندگان باشد.