با ثبت اقدامات خیرین، رتبه ایران به ۱۰ ارتقا مییابد
مدیرکل امور خیرین و موسسات خیریه سلامت وزارت بهداشت گفت: رتبه ایران در دنیا در زمینه کار خیر ۲۲ است که اگر همه اقدامات خیرین ثبت شود، در میان ۱۰ رتبه برتر دنیا قرار خواهیم گرفت. در این میان استان فارس در حوزه خیرین تامین سلامت در کشور پیشتاز است.
محمدجواد حیدری پور، مدیرکل امور خیرین و موسسات خیریه سلامت وزارت بهداشت در هجدهمین اجلاس سالانه خیرین سلامت فارس با اشاره به آمارهای خیرین در ایران و جهان اظهارداشت: بر اساس آمارهای اعلام شده، رتبه کشور در دنیا در زمینه کار خیر رتبه ۲۲ است که اگر همه اقدامات خیرین ثبت شود، در میان ۱۰ رتبه برتر دنیا در زمینه کارهای خیر قرار می گیریم.
وی با بیان اینکه برخی خیرین مایل به ذکر اقدامات خود نیستند، افزود: در سالهای اخیر و پس از کرونا اقدامات و کمکهای خیرین رشد بیشتری داشته، زیرا توجه خیرین و مردم به حوزه سلامت بیشتر شده است.
این مقام مسوول در وزارت بهداشت تصریح کرد: سه محور اصلی حوزه خیرین در وزارت بهداشت شامل «عدالت و شفافیت»، «اولویت بهداشت و پیشگیری» با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و «تمرکز بر مناطق کم برخوردار کشور» است.
حیدری پور با اشاره به اینکه اتفاقات بزرگی در حال انجام است، گفت: در وزارت بهداشت برای اصلاح قوانین و ضوابطی که مانع کار خیرین است، آمادگی داریم تا با کمک مجلس شورای اسلامی مسایل و مشکلات را بررسی و اصلاح کنیم تا قوانین موجب تشویق خیرین شود.
مدیرکل امور خیرین و موسسات خیریه سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: بررسی عملکرد دو سال ابتدایی دولت سیزدهم در حوزه خیرین و سازمان های مردمنهاد نشان میدهد که استان فارس و بویژه شیراز در حوزه امور خیرین پیشرو و پیشتاز است و این باعث افتخار و خوشحالی است.
وی تاکید کرد: تلاش میکنیم تسهیلگری کرده و موانع موجود را از سر راه خیرین برداریم.
تقدیر از خیرینی که در سالهای گذشته با حوزه سلامت همکاری داشتهاند، تقدیر از مجمع خیرین تامین سلامت فارس و دانشگاههای علوم پزشکی در استان فارس، تقدیر از ائمه جمعه شیراز و شهرستانها، تقدیر از استاندار فارس و فرمانداران در حمایت از اقدامات نیکوکاران در حوزه سلامت فارس، از دیگر محورهای سخنان حیدریپور بود.
ضرورت اصلاح قوانین برای افزایش مشارکت خیرین
حسین علی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز ضمن تسلیت به مناسبت شهادت مردم مظلوم غزه و محکوم کردن جنایات رژیم اشغالگر و کودک کش صهیونیستی، گفت: باید با برنامه ریزی درست و اصلاح قوانین مانع دلسرد شدن خیرین شده و موانع را رفع برطرف کنیم تا خیرین به اقدامات خود ادامه دهند.
شهریاری افزود: مقام معظم رهبری تاکید داشتهاند که از ظرفیت خیرین غافل نشوید و در همین راستا مجمع خیرین تامین سلامت فارس در سال ۸۸ ایجاد شد.
وی با اشاره به ویژگیهای خاص حوزه سلامت گفت: بهترین کارهای خیر در حوزه سلامت انجام شده و با توجه به هزینه های بالای حوزه درمان، باید زیرساختی فراهم کنیم که بر حوزه بهداشت و امور پیشگیرانه تمرکز شود؛ زیرا در گذشته با بیماریهای واگیر مواجه بودیم، اما امروزه بیماریهای غیرواگیر مانند دیابت و فشارخون در جامعه زیاد شده و حتی جوانان بسیاری را مبتلا کرده است.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با تقدیر از دست اندرکاران برگزاری این اجلاس و مجمع خیرین تامین سلامت فارس گفت: ما به عنوان مجمع خیرین سلامت کشور دست خیرین را میبوسیم و از آنها در تمام مناطق ایران حمایت میکنیم.
افزایش اراده و انگیزه مجمع پس از دیدار با رهبری
آیت الله سید علی اصغر دستغیب، رئیس هیات امنای مجمع خیرین تامین سلامت فارس هم خیرین را افرادی دانست که دارای همت بالا هستند و گفت: پس از دیدار دست اندرکاران این مجمع با مقام معظم رهبری، ایشان توسعه و تشکیل این مجمع را در سراسر کشور مطرح کردند. پس از آن و در ۲۱ سال فعالیت مجمع خیرین تامین سلامت فارس، اقدامات مطلوبی را در عرصه سلامت شاهد بوده و هستیم.
دستغیب محور مهم ایجاد این مجمع را توسعه کار جمعی با شرکت افراد با ایمان و دارای اراده قوی دانست که به نحوی کارشناسی شده و اطمینان بخش، در توسعه خدمات این حوزه ورود کرده و تاکنون به گونه ای روزافزون، ثمربخش بوده است.
وی با تاکید بر اینکه اقدام جمعی از روی آگاهی و علاقه، ثمربخش خواهد بود، گفت: قلب های خیرین، جایگاه لطف و کمک به دیگران است و نور ایمان و تقوا، آنان را به کارهای بزرگ واداشته است.
رئیس هیات امنای مجمع خیرین تامین سلامت فارس با بیان اینکه طی دو دهه گذشته، کارهای بزرگ و ارزشمندی به همت خیرین در عرصه سلامت رقم خورده است، این امر را گویای شکوه جلوه الهی در وجود پاک خیرین دانست و افزود: در حال حاضر استان فارس نیازمند تلاش، همراهی و هماهنگی بیشتر در امور خیر است.
آیت الله دستغیب در ادامه با اشاره به جنایات صهیونیستها در حمله به بیمارستان المعمدانی و مردم مظلوم اظهار کرد: این نشان میدهد انسان میتواند حرکت در یکی از دو جهت خیر رساندن به مردم و یا ظلم و جنایت را انتخاب کند.
تشکیل اجلاس خیرین؛ تلاشی برای ترویج فعالیتهای خیرخواهانه
عضو هیات امنای مجمع خیرین تامین سلامت فارس نیز در این اجلاس سالانه با اشاره به ثمرات اقدامات خیرین گفت: تشکیل این اجلاس، تلاشی برای تقدیر از اقدامات خیرین و ترویج کارهای خیر در جامعه به ویژه در میان جوانان است.
محمود تابنده با بیان اینکه کار در حوزه سلامت نیازمند افراد توانمند است که خیرین با کمک به صندوقهای حمایت از دانشجویان و رفع دغدغه های آنها در این زمینه سهیم شدهاند، افزود: در مجمع خیرین تامین سلامت به خیرینی که قصد مشارکت و کمک در حوزه سلامت دارند راهنمایی و کمک میشود تا کارهای خیر آنان در مسیر نیازهای حوزه سلامت هدایت شود و نتیجه بهتری به همراه داشته باشد.
وی، تجهیزات به روز و پیشرفته را دیگر نیاز حوزه سلامت برشمرد که خیرین با خرید تجهیزات روزآمد در این عرصه نیز همکاری داشتهاند، گفت: تداوم فعالیت موسسات خیریه درمانی، نیازمند همراهی و مشارکت خیرین و مسوولان استان است تا بتوانند خدمات درمانی را با بالاترین کیفیت به بیماران ارایه کنند.
هزار میلیارد تومان آورده خیرین برای دستگاه سلامت
محمدهادی ایمانیه، استاندار فارس نیز که در این اجلاس حضور داشت، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره تمامی شهدا و به ویژه شهدایی که طی روزهای اخیر در مقابل ظلم و جنایات رژیم غاصب اسرائیل ایستادگی کرده اند، گفت: از ۲۱ سال پیش که این بنیان خیر در استان فارس ایجاد شد تاکنون، انسان های بزرگی با این مجموعه همکاری داشتهاند که بر اساس روایات اسلامی، ثمره نیک اندیشی آنان تا روز قیامت تداوم خواهد داشت.
ایمانیه با گرامیداشت یاد و خاطره بزرگانی همچون سید نصرالله هاشمی، بانو زهرا سعادت، حبیب بهرامن، مجید یقطین و ناصر منیری که طی سال های فعالیت مجمع خیرین تامین سلامت فارس با این مجموعه همکاری داشته و در توسعه سلامت جامعه سهیم شدهاند، یادآور شد: مجموع کمکهای خیرین با مجموعه سلامت، حدود هزار میلیارد تومان برآورد شده و هر کجا خیرین و مردم ورود کنند، موانع برطرف میشود.
استاندار فارس نیک اندیشی خیرین را که زندگی خود را وقف کمک به دیگران کردند، نمود درایت آنان در ایجاد ثمرهای معنوی برای سرای آخرت دانست و گفت: این امر مهمترین هدف از بعثت پیامبران الهی بوده است.
ایمانیه محور تلاشهای مجمع خیرین تامین سلامت فارس را هدایت موفقیتآمیز نیات خیرین به موضوعات دارای اولویت برشمرد و افزود: دومین هدف این مجمع طی بیش از دو دهه گذشته، پاسداشت تلاش خیرین و همچنین تلاش برای رفع موانع فعالیت آنها بوده است.
استاندار فارس در این اجلاس سالانه با تاکید بر لزوم مشارکت تمامی سازمانها با خیرین در پیشبرد اهداف آنها گفت: از این جریان با تمام قوا حمایت میکنیم و نباید هیچ مانعی در این زمینه وجود داشته باشد.
خیرین به بخش تهیه و تامین آمبولانس هم ورود کنند
سید وحید حسینی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز هم دیگر سخنران اجلاس بود که ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای غزه و محکومیت جنایات رژیم غاصب اسرائیل گفت: مجمع خیرین تامین سلامت از ابتدا با ترکیبی از روحانیت معظم، اساتید و دلسوزان حوزه سلامت جامعه آغاز به کار کرد و با حضور دست اندرکاران در محضر مقام معظم رهبری و تاکید ایشان بر توسعه آن، طی سال های گذشته با قوت به کار خود ادامه داد.
حسینی افزود: به برکت کار بزرگ این مجمع و با مدیریت دکتر علی اکبر رامجردی طی سال های فعالیت این مجموعه، توفیقی مثالزدنی حاصل شده و به عنوان یک مرکز نمونه در کشور گسترش یافته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به ثمرات خیر و باقیات صالحات این اقدام نیکاندیشانه برای خیرین عرصه سلامت، دستاورد دنیوی کار خیر آنان را توسعه سلامت در اقصی نقاط استان برشمرد.
حسینی اولویت و رسالت نخست این مجمع را نیازسنجی عنوان کرد که موجب تسریع در ثمربخشی نیات خیرین می شود.
به گفته وی در همین راستا اقدامات موثری تاکنون انجام شده که میتوان به تلاشهای خیرین در زمینه فعالیت صندوق حمایت از نخبگان و دانشجویان اشاره کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز صندوق حمایت از بیماران را از دیگر محورهای فعالیت مجمع خیرین تامین سلامت فارس برشمرد که از زمان راه اندازی، با مشارکت خیرین فعالیت مطلوبی داشته است.
مسئول ارشد حوزه سلامت فارس در بخش دیگری از صحبتهای خود، تامین ۲۸۰ دستگاه آمبولانس که ۸۰ دستگاه آن نیاز ضروری مجموعه سلامت است را از جمله اولویتهای کنونی مهم در حیطه خدمترسانی در این حوزه برشمرد و از خیرین دعوت کرد در این عرصه نیز مشارکت داشته باشند.
وی ابراز امیدواری کرد با ثمربخشی نیات خیرین در عرصههای مختلف، شاهد آبادانی روزافزون کشور باشیم.