رئیس کانون کارشناسان رسمی دادگستری فارس: وجود ١٧٠٩ کارشناس رسمی دادگستری فارس/کمبود کارشناس در رشتههای تخصصی
رئیس کانون کارشناسان رسمی دادگستری فارس با اشاره به وجود ١٧٠٩ نفر کارشناس در استان، گفت: اکنون ۱۳۴ کارشناس در فارس در حال سپری کردن دوره کارآموزی هستند.
حمدحسین دادخواه در یک کنفرانس خبری از آغاز ثبت نام آزمون کارشناسی همزمان با سراسر کشور در ٧۶ رشته در فارس از امروز یکم آبان خبر داد و گفت: ثبتنام تا هفتم آبانماه از طریق سازمان سنجش ادامه دارد.
وی با بیان اینکه ۱۵ دی ماه نتایح آزمون مشخص و پس از دو ماه نتایج اعلام میشود، افزود: کسانی که ۷۰ درصد میانگین یک درصد بالاترین امتیاز را کسب کنند، پذیرفته میشوند.
رئیس کانون کارشناسان رسمی دادگستری فارس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وجود ١٧٠٩ نفر کارشناس در استان، خاطرنشان کرد: ٨٩ نفر از این کارشناسان دارای مدرک دکتری، ۵۷۴ نفر دارای مدرک کارشناسی ارشد و مابقی دارای مدرک کارشناسی هستند.همچنین از این تعداد ٩٧ نفر کارشناس زن و مابقی را آقایان تشکیل میدهند.
دادخواه اعلام کرد: اکنون ۱۳۴ کارشناس در استان فارس در حال سپری کردن دوره کارآموزی هستند.
وی اضافه کرد: در برخی از رشتهها همانند جعل خط، اثر انگشت و امضا، امور ثبتی و وسایل نقلیه موتوری زمینی کمبود کارشناس در فارس داریم.
رئیس کانون کارشناسان رسمی دادگستری فارس اضافه کرد: کانون کارشناسان رسمی دادگستری نیز نسبت به قانون تسهیل کسب و کار انتقاد دارد، چرا که کارشناسی شغل نیست اما در عین حال به قانون احترام میگذاریم.
دادخواه تصریح کرد: در گذشته پذیرش کارشناس بر اساس ظرفیت بود اما در قانون تسهیل، تعریف پذیرش ظرفیت نداریم.
وی همچنین افزود: در قانون اصول محاکمات اصولی سال و قانون تجارت سال ۱۲۹۴ به کسب نظر از اهل خبره و نحوه انتخاب و دستمزد کارشناسی اشاره شده است.اولین قانون نیز حاصل از کارشناسی کشور در سال ۱۳۱۷ به تصویب و طی سالهای مختلف بازنگری شد و پس از انقلاب در اول آبان سال ۵۸ به همت شهید دکتر بهشتی، قانون استقلال کارشناسان از قوه قضاییه به تصویب رسید و در همان سال ۵۹ در چهار استان تهران، فارس، اصفهان، آذربایجان شرقی کانون کارشناسان رسمی دادگستری تاسیس شد.
رئیس کانون کارشناسان رسمی دادگستری فارس با بیان اینکه هماینک ۳۱ استان کشور دارای کانون کارشناسان رسمی دادگستری هستند، گفت: کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان نیز از سال ۵۹ و با حضور بزرگانی همچون سید رسول حقانی تشکیل و از ابتدا جزو کانونهای پیش رو و سرآمد در کشور بوده است و اقدامات کم نظیری در کارنامه دارد.
دادخواه عنوان کرد: به عنوان مثال: برای اولین بار یک کارشناس از استان فارس در کمیسیون ماده ۱۳ قانون در سال ۹۷ معرفی شد.تعیین صلاحیت کارشناسان از وظیفه این کمیسیون است.
وی اضافه کرد: همچنین برای اولین بار در تاریخ کارشناسی کشور، رئیس کانون کارشناسان کشور یک غیر تهرانی و از استان فارس انتخاب شده است.
رئیس کانون کارشناسان رسمی دادگستری فارس با بیان اینکه در سال ٩۴ سامانه ارجاع عادلانه اقدامات کارشناسی راهاندازی شد، گفت: در حال حاضر تمدید پروانه کارشناسان به صورت الکترونیکی انجام میشود.در کشور نیز سامانه ارجاع عادلانه کار کارشناسی تحت عنوان سامانه ٢٠٢٠ راهاندازی شده و برخی از کانونها همانند فارس، ١٠٠ درصد اقدامات را از طریق سامانه ٢٠٢٠ انجام میشود.
دادخواه خاطرنشان کرد: ۱۵ مهرماه امسال آیین نامه نحوه تعیین کارشناس برای دستگاههای اجرایی توسط دولت ابلاغ و بر اساس آن همه کارشناسیها از طریق سامانه ملی انجام میشود.ارجاع کار توسط مدیران بر اساس این آیین نامه کنار گذاشته شده و صرفا از طریق سامانه ملی این مهم دنبال خواهد شد.
وی اضافه کرد: در برخی از استانها، بیش از ۵۰ درصد ارجاعات انتخاب کارشناس از طریق سامانه انجام میشود.
رئیس کانون کارشناسان رسمی دادگستری فارس همچنین با بیان اینکه رسیدگی به تخلفات کارشناسی در استانها توسط دادسرا و دادگاه بدوی و انتظامی انجام میشود، تصریح کرد: در برخورد با تخلف کارشناسان، هیچ اغماضی انجام نمیشود، چرا که در صورت عدم پیگیری این موضوع، تخلف در سطح کانون کارشناسان گسترش مییابد.
دادخواه در پاسخ به سوالی نیز بیان کرد: تخلف کارشناسان از اخطار کتبی تا ابطال پروانه را شامل میشود. وی به مسئولیتهای اجتماعی کانون کارشناسان نیز اشاره کارشناسی معاضدتی را از جمله آنها ذکر و بیان کرد: در سامانه ۲۰۲۰ نیز این موضوع پیشبینی شده است.
رئیس کانون کارشناسان رسمی دادگستری فارس همچنین یکی از مشکلات اساسی این کانون را موضوع تعرفه کارشناسی عنوان کرد و گفت: طبق قانون باید هر دو سال یکبار این مهم به روز رسانی شود که آخرین بار سال ۹۸ به روز رسانی شده و اکنون هم تعرفه همان سال منظور میشود.