نخستین پارک ملی کشاورزی در اهواز افتتاح میشود
معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج جهاد کشاورزی اعلام کرد که طی روزهای آتی نخستین پارک ملی کشاورزی و منابع طبیعی با استقرار بیش از ۱۰۰ شرکت به طور رسمی در اهواز افتتاح خواهد شد.
دکتر سید مجتبی خیام نکویی در اجلاس سراسری روسای پارکهای علم و فناوری کشور که به میزبانی پارک علم و فناوری فارس برگزار شد، گفت: استقلال واقعی کشور در گروی استقلال اقتصادی به ویژه در حوزه امنیت غذایی است و بعد از جنگ روسیه و اوکراین دنیا در حوزه امنیت غذایی دچار چالش شده و این در حالیست که اوکراین در رده سوم تا هفتم تولید کنندگان غذا در جهان بود.
معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج جهاد کشاورزی افزود: قیمت برخی مواد غذایی در حال حاضر بیش از صد در صد در جهان افزایش یافته است و بسیاری کشورها دچار مشکل در تامین مواد اولیه غذایی شدهاند.
او اضافه کرد: ایران در بخش کشاورزی دارای ظرفیت کم نظیری است و ۳۰۰ روز آفتابی در کشور داریم و از چهار فصل همزمان برخورداریم و در شمار هشت کشور تنوع زیستی دنیا با بیشترین گونههای گیاهی و جانوری قرار داریم، اما در عین حال با چالشهایی مانند گرم شدن هوا، کم آبی و … مواجه هستیم.
نکویی تاکید کرد: چهار میلیون و ۲۰۰ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی کشور داریم که حدود ۷۰ درصد آنها یا کم سواد و یا بیسواد هستند و باید دانش را در بخش کشاورزی رسوخ دهیم، بهره وری پایین و محدودیت منابع آب از مشکلات ما در بخش کشاورزی است.
او ادامه داد: ۹۵ درصد زعفران دنیا توسط ایران تولید میشود، اما گردش مالی ما تنها ۵۰۰ میلیون دلار از ۲۰ میلیارد دلار تمام جهان در زمینه زعفران است.
نکویی اضافه کرد: در قبال بخش کشاورزی باید وظیفه شناس باشیم و حوزه دانش بنیان در صنعت کشاورزی نقش موثری میتواند در تولید محصولات کشاورزی سالم ایفا میکند.
او گفت: دولت در خصوص کشاورزی در حوزه دانش بنیان اولین مصوبه خود را ارائه کرد و افزایش ۲۰ درصدی تعداد شرکتهای دانش بنیان در کشور در حوزه کشاورزی هدف گذاری شده است.
نکویی با بیان اینکه تمهیداتی انجام شده تا در استانها تعداد شرکتهای دانش بنیان در پارک و علم و فناوری در حوزه کشاورزی افزایش یابد و بومی سازی در تولیدات کشاورزی نیز در اولویت قرار گیرد، گفت: از نظر محتوایی باید شرح حال مردم در حوزه غذا مورد توجه قرار گیرد و عادلانه کردن یارانهها فرصت مغتنمی برای شرکتهای دانش بنیان در حوزه کشاورزی است تا قیمت تمام شده محصول کشاورزی را کاهش دهند.
او با یادآوری اینکه ۳۵۰ هکتار از بهترین اراضی خراسان رضوی برای استقرار شرکتهای دانش بنیان کشاورزی مناسب است، گفت: باید هوشمندسازی کل بخش کشاورزی در کشور را مورد توجه قرار دهیم، در کاهش و فرآوری ضایعات کشاورزی، اصلاح نژاد دام، پرورش آبزیان، تولید آنزیمها و مکملها و … در حوزه داشن بنیان میتوان اقدامات گستردهای انجام داد.
نکویی ادامه داد: به طور متوسط ضایعات کشاورزی در حد غذای ۲۵ میلیون نفر است که با استفاده از توان علمی شرکتهای دانش بنیان میتوان آن را در حد فراوانی کاهش داد.
معاون وزیر کشاورزی بیان کرد: همت و تلاش پارکهای علم و فناوری در خصوص تولید محصولات سلامت محور موثر است و محصولات سالم بازار و مشتری دارند و برای تمام شرکتهای کشاورزی دانش بنیان جلسه برای طرح مسایل خود برگزار خواهد شد.