تشریح برنامه مجلس برای حمایت از زنان سرپرست خانوار
نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات و رییس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از مباحث مجلس برای حمایت از زنان سرپرست خانوار در مورد بودجه ریزی است که هم در بودجه سال ۱۴۰۰ و همدر بودجه سال ۱۴۰۱، بودجهای در اختیار وزارت کشور قرار داده شده تا از طریق استانداری ها زنان سرپرست خانوار در کل کشور مورد حمایت و توانمندسازی قرار بگیرند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل امور بانوان شهرداری تهران؛ فاطمه قاسمپور رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در حاشیه بازدید از شانزدهمین رویداد کارآفرینی زنان و تولید ملی ضمن تقدیر و تشکر از برگزار کنندگان این رویداد، اظهار کرد: این اقدام حرکت بسیار مبارکی در راستای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار است. در بحث توانمندسازی زنان سرپرست خانوار، اشتغال یکی از موضوعات جدی و مهم است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: البته توجه به ابعاد دیگر توانمندسازی زنان سرپرست خانوار هم در کنار اشتغال زایی باید مورد توجه قرار گیرد. در اشتغال زایی هم ایجاد زنجیره ارزش و فضایی برای فروش محصولات زنان سرپرست خانوار یک امر مهمی است که در کسب و کارهای خرد و مشاغل خانگی ضروری است که این رویداد کارآفرینی فضایی را فراهم می کند برای اینکه محصولات به صورت مستقیم در اختیار مصرف کننده قرار گیرد و مصرف کننده هم بتواند این محصولات را خریداری و استفاده کند.
نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه برگزاری این نمایشگاه به صورت متناوب می تواند به رشد و ارتقا کسب و کارهای خرد کمک کند، گفت: امروز که شاهد برگزاری نمایشگاه بعد از یک وقفه چند دوره ای هستیم، این رویداد در سال های آتی به صورت متناوب برگزار شود و زنان سرپرست خانواری که به عنوان متولیان اصلی این کسب و کارها هستند، بتوانند محصولات خود را به مردم عرضه کنند.
قاسمپور درباره برنامههای دولت برای حمایت از زنان سرپرست خانوار بیان کرد: برنامه مجلس در حوزه زنان سرپرست خانوار در چند مورد و مرحله مورد توجه قرار گرفته، یکی از مباحث در مورد بودجه ریزی برای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار است که هم در بودجه سال ۱۴۰۰ و هم در بودجه سال ۱۴۰۱، بودجهای در اختیار وزارت کشور قرار داده شده تا از طریق استانداری ها زنان سرپرست خانوار در کل کشور مورد حمایت و توانمندسازی قرار بگیرند.
وی ادامه داد: البته نهادهای حمایتگری از جمله کمیته امداد امام (ره)، سازمان بهزیستی و نهادهای انقلابی هم بحث حمایت از زنان سرپرست خانوار را جزو برنامهها دارند، در بحثهای بودجهای مورد حمایت مجلس قرار گرفتهاند.
رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: همچنین مجلس هم از بعُد نظارتی جلسات جدی در این عرصه داشته تا نهادهای متولی در زمینه اقداماتی که انجام میدهند، پاسخگو باشند. مهمترین جلسه مربوط به هفته زن بود که با حضور وزیر کشور، رییس سازمان بهزیستی کشور و معاونت زنان اقدامات دولت در خصوص توانمندسازی زنان سرپرست خانوار و حمایت از این قشر شریف مورد ارزیابی قرار گرفت و به تمام دستگاهها گفته شده که بر اساس تکالیف برنامهای که دارند، اقدامات را به طور مستمر به مجلس ارائه دهند.
قاسمپور اضافه کرد: در حوزه قانونگذاری هم در برنامه ششم توسعه یک بند را در حوزه توانمدسازی زنان سرپرست خانوار داریم که متاسفانه دولت وقت این بند را خیلی عملیاتی نکرد. بحث مجلس این است که هم در برنامه هفتم و هم به صورت یک قانون مجزا، موضوع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار را دنبال کند.