خبرپارسی – رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز با تاکید برمشارکت دادن مردم در تصمیم گیری امور مختلف مدیریتی شهر و واگذاری بخش های مختلف به مردم گفت: بر این اعتقادیم که بجای اینکه برای مردم تصمیم بگیریم، با مردم تصمیم بگیریم .
مرتضی جعفری در نشستی خبری که سهشنبه ۳ تیرماه برگزار شد، گفت: از زمان شیوع بیماری کرونا، سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز در زمره سازمانهای پیشتاز مبارزه با این ویروس بود، در این زمینه با تغییر رویکردی و برنامهریزی مجدد، جشنواره نوروزی شهرداری شیراز با عنوان “بهار در بهار” در فضای مجازی برگزار شد.
رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز و معاون فرهنگی شهردار شیراز با تاکید بر اینکه کرونا مانع اجرای فعالیتهای مختلف نیست، اظهار کرد: خلاقیت حاصل از محدودیتهای کرونایی جذابیت برنامههای سازمان فرهنگی شهرداری شیراز را فزونی بخشید و وقفهای در اجرای برنامهها ایجاد نشد.
معاون فرهنگی شهرداری شیراز افزود: در این جشنواره مسابقات گوناگونی در حوزههای مختلف انجام شد و شهروندان بیش از ۷۰۰ اثر ازطریق فضای مجازی ارسال کردند.
وی با بیان اینکه بهمناسبت ماه مبارک رمضان، جشنها و آیینهایی عبادی و قرآنی در موضوعات مختلف طراحی شد، ابراز داشت: اجرای بیشتر برنامهها برای نخستین بار روی میداد و پیش از آن سابقه نداشت که یکی از آنها آیین منارههای ملکوت بود که طی آن قاریانی برجسته ۳۰ جزء قرآن کریم را در ۳۰ مسجد تاریخی شیراز تلاوت کردند و همزمان مساجد زیبای شیراز نیز به مردم معرفی شد.
جعفری همچنین از آیین برگزاری شبهای قدر در خودرو، سخن گفت که بازتابی ویژه در شبکههای خبری و مجازی یافت و بیان کرد: این رویداد که در نوع خود منحصر به فردی بود در کوهستان دراک با استفاده از ظرفیت هیاتهای مذهبی روی داد و شهروندان با حضور در خودروها ضمن کسب فیض از مراسم عبادی، در کنار یکدیگر به عبادت پرداختند.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز در ادامه به آیین بزرگداشت ملاصدرای شیرازی اشاره کرد و پیام آیتالله جوادی آملی و حضور نماینده رهبری در استان فارس را در این مراسم گرامیداشت.
وی همچنین از رویدادی گردشگری سخن گفت و بیان کرد: شهرداری شیراز با عنوان شهر جهانی صنایع دستی در تهران مورد تقدیر وزارت گردشگری قرار گرفت.
او گفت: آسانترین راه در دوران کرونا اجرانکردن برنامههای یادشده بود؛ اما با همفکری و تدابیر صورت گرفته این امکان فراهم شد که فضای برگزاری برنامهها را تغییر دهیم؛ برای نمونه اجرای برنامههای هفته شیراز در فضای مجازی که با اجرای آنلاین موسیقی زنده هنرمندان برجسته موسیقی کشور صورت گرفت جامعه مخاطبان برنامههای این سازمان را افزایش داد و برخی برنامهها بعضا تا ۵۰۰هزار بازدیدکننده داشت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به ماموریتهای معاونت اجتماعی سازمان فرهنگی شهرداری شیراز در دوران کرونا اشاره کرد و بیان داشت: افزون بر تشکیل فوری ستاد اجتماعی مبارزه با بیماری کرونا، ماموریت تولید ماسک را بر عهده گرفتیم و از روزهای نخستین در فرهنگسرای قرآن و عترت، مرکز مشارکتی فنی و حرفهای و نیز در سالن ورزشی شهید سلطانی روزانه بیش از ۱۰هزار ماسک و گان به کمک خیران تولید کردیم.
نرمافزار موبایلی “شیرازبان” جهان مجازی سازمان فرهنگی شهرداری شیراز
وی افزون بر این، از راهاندازی و طراحی نرمافزار موبایلی “شیرازبان” یاد کرد که به ارائه خدمات اجتماعی میپردازد و ابراز داشت: ایجاد پایگاههای سیار خدمات اجتماعی ویژه محلات در اتوبوسهای مگاترانس در محلات و ایجاد رصدخانه اجتماعی در زمره برنامههای این نرمافزار است؛ همچنین آموزشهای فرهنگسراها نیز در این نرمافزار قابل دسترسی خواهد شد.
جعفری با اشاره به اهمیت ادامه فعالیت فرهنگسراها در قالبهای مجازی و غیرحضوری ابراز داشت: در فعالیت فرهنگسراها آنچه اهمیت دارد ایجاد محتوای بهروز، کاربردی، فاخر و ارزشمندی است که این مجموعهها را در سطوح مختلف درجهبندی میکند و ظرفیتی را فراهم میسازد که تمام نیازهای شهر را یکپارچه و جامع ببینیم.
وی بیان داشت: در شرایط فعلی رویکرد کلی در ارائه برنامههای مجازی فرهنگسراها بهرهگیری از ظرفیتهای کل کشور است. در این حوزه بهرهمندی از استادان ارزشمند ملی و کلاسهای فاخر در اولویت قرار گرفته است.
مرتضی جعفری در همین زمینه به تبدیل فرهنگسرای استاد بهمنبیگی به فرهنگسرای اقوام خبر داد و بیان داشت: برای نزدیک کردن اقوام و استفاده از فرصت تکثر قومیتی و فرهنگی این مجموعه در حوزه فعالیتهای فرهنگی اقوام بهکار گرفته میشود؛ همچنین در نظر داریم در دو فرهنگسرای بزرگ مقیاس مرکز جامع آموزش شهروندی راهاندازی کنیم
سرای محلات به سازمانهای مردمنهاد واگذار میشود
وی در ادامه فعالیتهای حوزه اجتماعی به طرح واگذاری سرای محلات به سازمانهای مردمنهاد اشاره کرد و گفت: در این راستا شهرداری شیراز در نظر دارد با هدف اشاعه و ساماندهی مشارکتهای اجتماعی و سرای محلات شهر شیراز را بهرهبرداری کند.
معاون فرهنگی شهردار شیراز اهداف راهاندازی سرای محلات را جلب مشارکت های مردمی در راستای بهبود و ارتقای شرایط اجتماعی، اقتصادی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشی، عمرانی و سایر امور رفاهی محلات عنوان کرد.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز با اشاره به اینکه هم اکنون ۱۱ سرای محله در شیراز وجود دارد، بیان کرد: سرای محلات درکی، بزین، فاطمی، شهرک باهنر، فروزان، گود دباغی، شهرک امام حسن مجتبی( ع)، برآفتاب سعدی، مهرگان، کوشک میدان و نارنج در شیراز فعالیت میکنند.
وی اظهار داشت: بهره برداری از سرای محلات از طریق واگذاری مدیریت این مجموعهها در مقیاس محله با حفظ مالکیت شهرداری به سازمانهای مردم نهاد حوزه اجتماعی روی خواهد داد.
جعفری عنوان کرد: در فاز نخست سرای محلات درکی، بزین، فروزان، گود دباغی، برآفتاب سعدی، مهرگان واگذار خواهند شد.
شیراز در پی کسب عنوان پایتختی کتاب ایران
وی در ادامه با اشاره به اهداف فرهنگی سازمان در عرصه پایتختی کتاب، گفت: پس از کسب این عنوان با برنامههای سال ۱۳۹۸ برای شیراز بیش از ۲۶ طرح را در حوزه کتاب و کتابخوانی تدارک دیدهایم که قابلیت اجرا در دوران کرونا را نیز دارد.
معاون فرهنگی شهردار شیراز عنوان کرد: شهرداری شیراز در صدد است عنوان پایتختی کتاب جهان را کسب کند و در این حوزه، طرح اولیه آماده شده و تلاشهای بسیاری در حال انجام است.
وی در حوزه گردشگری نیز به تدوین بستههای پساکرونای گردشگری اشاره کرد و بیان داشت: شهرداری شیراز نخستین سازمانی بود که این بستهها را تدوین کرد و در اختیار دیگر کلانشهرها نیز گذاشت.
تصویب معافیت عوارض همه مجموعههای گردشگری در دستور کار است
معاون فرهنگی شهردار شیراز اظهار کرد: در برنامههای گردشگری سال ۱۳۹۹ نیز درصدد هستیم خدمات گردشگری و زیارتی را با حمایتهایی که صورت میگیرد، رونق بخشیم؛ برای مثال باید به دستور کار لایحه معافیت عوارض همه مجموعههای گردشگری تا پایان سال و توسعه زیرساختهای گردشگری با ترغیب سرایه گذاران که برای مجموعههای اکوتوریسمی و خانههای تاریخی درنظر گرفتهایم.
وی در ادامه به راهاندازی واحد عمران را در سازمان فرهنگی شهرداری شیراز اشاره کرد و عنوان داشت: با هدف ایجاد زیرساختهای فرهنگی و ارائه برنامههای فاخر در سطح ملی ایجاد پنج پروژه آمفیتئاتر روباز در مقیاس بزرگ، تالار مرکزی شهر، مرکز تعزیه، موزه تاریخ یا موزه مرکزی شیراز و مرکز آرشیو اسناد ملی هنر در دست طراحی است که با رویکرد برونسپاری و سرمایهگذاری بخش خصوصی روی خواهد داد