خبرپارسی – وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه استفاده از نظریهای راهبردی فرهنگی که ناظر بر توسعه استان باشد، همان نکته اساسی است، افزود: کلید حل معمای توسعه فارس پیدا کردن یک نظریه راهبردی است.
سید عباس صالحی بعدازظهر چهارشنبه ١٨ مهر در جلسه شورای فرهنگ عمومی فارس با بیان اینکه فارس به اعتبار سابقه خود مشهور است اما در این استان مانند بسیاری از نقاط دیگر گرفتار فقر نظریه هستیم در حالی که بخش مهمی از توسعه استان را در بر میگیرد، گفت: آیا باید با گذشته خود مقابله و از ناچاری با آن مماشات میکنیم؟ یا از سر ناچاری از کنار تاریخ قبل از اسلام بگذریم؟
او با اشاره به تاریخچه تشکیل این شورا در سال ۶۴ و یادآوری اینکه این شورا از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده، گفت: شورای فرهنگ عمومی یک فرصت قرارگاهی مویرگی در حوزههای فرهنگی و اجتماعی کشور در باب مولفاتی چون برنامه ریزی، رصد و پایش علمی و منطقهای و ایجاد هماهنگیهای دستگاهی است.
صالحی با بیان اینکه استفاده از این فرصت شبکهای حداکثری یک نکته اساسی دارد، افزود: استفاده از نظریهای راهبردی فرهنگی که ناظر بر توسعه استان باشد، همان نکته اساسی است و کلید حل معمای توسعه فارس هم پیدا کردن یک نظریه راهبردی است.
او ادامه داد: یکی از نکتههایی که در چنین جلساتی به ذهن متبادر میشود این است که نسبت به شرایطی که در آن قرار داریم، مسایل یادآوری شود و وحدت و انسجام احتماعی را برای پیشبرد منافع اسلام و نظام در دستور کار قرار دهیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با مقایسه وضعیت کشور در نیمه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، عنوان کرد: راهی که در یک سال و نیم گذشته از آن عبور کردیم به اذعان دوست و دشمن، ایران قوی تر و دشمن ضعیف تر شده است.
صالحی با اشاره به فشار حداکثری بر ایران برای به انزوا کشاندن این کشور در صحنه بینالملل، خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه این فشار در قالب وسیع و متکثر نقطههای وسیعی را با کینه توزیها و در حوزههای مختلف در برگرفت اما پس از گذشت یک سال و نیم ایران مقتدرتر شده و شرایط روشنتری در سوریه ایجاد شده است.
او با تصریح بر اینکه رقبای منطقهای خلیج فارس ایران ضعیف تر و ایران قوی تر شده است، گفت: اسرائیل نیز با آرایش قوای فعلی، دوران ضعف خود را میگذراند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه عربدههای ترامپ در سال گذشته اثری نداشت، گفت: ما این مهم را در آرایش دفاعی با پهبادها نشان دادیم.
صالحی به حضور مقتدرانه رئیس جمهور در سازمان ملل که نماد ایرانی بود نه حضور یک رئیس جمهور به تنهایی هم اشاره و در این خصوص نیز گفت: توطئههای همه جانبی عربی آمریکایی در صدد ایجاد تبدیل فضای سازمان ملل به یک ویترین تحقیر آمیز برای ایران بود و با مسائلی مانند عدم صدور ویزا در تلاش بودند تا ایران انفصال روحی پیدا کند.
وی ادامه داد: انتشار بیانیه سه گانه اروپاییها مبنی بر مسئولیت ایران در ماجرای آرامکو در بدو ورود آقای روحانی به نیویورک نیز از دیگر مسائلی بود که با توطئه قبلی درصدد ایجاد یک وضعیت سخت برای ایرانیها بود اما نهایتا سخنرانی رئیس جمهور و گفتوگوهای چند جانبه ایران و دیگر کشورها، مباحث مدنظر آنها مانند ماجرای آرامکو را به حاشیه راند.
به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سناریوی تنظیمی برای ایران، انزوای این کشور بود اما فضای ایران در سازمان ملل با همت و عزت و اهتمام همراه شد.
صالحی اضافه کرد: در حوزه سیاسی و امنیتی ایران امروز نسبت به یک سال و نیم گذشته قوی تر شده البته در حوزههای اقتصادی نیز طبعا مشکلات کم نیست.
او همچینن به خروج آمریکا از برجام هم اشاره کرد و با بیان اینکه این تصور قطعی برای آمریکاییها ایجاد شده بود که ایران با یک قحطی مواجه خواهد شد، گفت: اگرچه در برههای احساس ناامنی روانی در کشور ایجاد شد اما در حال حاضر با مشکل تخلیه و انبار در بنادر به لحاظ واردات و صادرات کالاها روبهرو هستیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کاهش ١.٨ درصدی نرخ بیکاری و اشتغال ۵۵٠ هزار نفری، بهبود شرایط اقتصادی کشور به لحاظ تورم و … را از مواردی ذکر کرد که روند بیکاری و سرمایه گذاری ایران در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته را با تفاوت روبهرو کرده است.
صالحی اشتغال ٣٠٠ هزار نفری در شرکتهای دانش بنیان، روند رو به رشد تولید علم در کشور را نیز از دیگر مواردی عنوان کرد که امروز ایران را در شرایطی قرار داده که در همه شاخصها روند رو به مطلوب و بهبودی را سپری میکند.
او همچینن به حاشیه نشینی، اعتیاد و سایر حوزههای اجتماعی اشاره کرد که در گذشته مورد غفلت قرار گرفته بودند اما در شورای فرهنگ عمومی در دستور کار قرار گرفته تا شاهد بهبود مشکلات و معضلات اجتماعی باشیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه هنوز هم خانواده بزرگترین نهاد قوی اجتماعی است، گفت: امروز بیش از ٨٠ درصد از جامعه ازدواج را یک معیار دائمی میدانند و تنها١٠ درصد ازدواج را یک رویداد گذرا میبینند.
صالحی، خشونت را یکی از معضلات اجتماعی و پرچالش جامعه ذکر کرد و افزود: شاهد افزایش قابل توجه نزاعهای اجتماعی هستیم.
او با تاکید بر اینکه دستگاههای مختلف فرهنگی باید به فرهنگ تولید بپردازند و به دنبال این باشند که فرهنگی در جامعه ایجاد کنند که جریان تولید در جامعه توسعه یابد، این پرسش را مطرح کرد که امروز تا چه میزان دستگاههای مختلف توانستهاند در این زمینه فعالیت کنند؟