خبرپارسی – شهردار شیراز در در دیدار با هیات شهرداری لووف اوکراین تاکید کرد: مجموعه مدیریت شهری در صدد است با شهرهای مختلف جهان در زمینه های گردشگری، هوشمندسازی، احیای بافت های تاریخی و به ویژه حوزه فرهنگی تعامل و همکاری کند.
حیدر اسکندرپور در این نشست با اشاره به جایگاه تاریخی، فرهنگی و مذهبی شیراز خاطرنشان کرد: این کلانشهر با دارا بودن آثار غنی به جای مانده از گذشته و جایگاه عظیم فرهنگی ظرفیتی ویژه برای تبادلات بین المللی و فرهنگی به ویژه برگزاری رویدادها در سطوح ملی و جهانی دارد.
وی بافت تاریخی فرهنگی شیراز را ثروت این شهر دانست و افزود: مجموعه مدیریت شهری به منظور احیا و باززنده سازی بافت تاریخی رویکرد نوینی را با تعریف و ایجاد ظرفیت های اقتصادی برای سرمایه گذاران و جذب گردشگران در پیش گرفته است.
شهردار شیراز با بیان اینکه طبق برآوردها شیراز یکی از مقاصد سفر گردشگران اروپایی است، اضافه کرد: شهرداری شیراز آمادگی دارد با همکاری آژانس های گردشگری زمینه تبادل گردشگر بین دو شهر را به صورت متقابل فراهم کند. یقین دارم با اجرای این پیشنهاد، ارتباط گردشگری قابل توجهی بین دو شهر به وجود می آید.
اسکندرپور هوشمندسازی را از جمله رویکردهای مجموعه مدیریت شهری دانست و گفت: شیراز دارای دو دانشگاه شاخص در حوزه مهندسی است و با بهره گیری از اساتید برجسته این دانشگاه قدم در راه هوشمندسازی شهر گذاشته ایم و از تبادل تجربیات با شهر لووف در زمینه IT و هوشمندسازی استقبال می کنیم.
اسکندرپور ضمن تأکید بر زیبایی و جاذبه های شهر شیراز به ویژه در فصل بهار و اردیبهشت ماه خاطرنشان کرد: چنانچه در روزهای آغازین بهار و همزمان با آیین سنتی نوروز به شیراز سفر کنید، شاهد جشن های بزرگ مردمی در میادین و مراکز فرهنگی و گردشگری خواهید بود و بی شک چهره ای متفاوت از شیراز در ذهنتان به یادگار خواهد ماند؛ از این رو از شما دعوت می کنم که سال آینده در اردیبهشت ماه یا ایام نوروز به شیراز سفر کنید.
«ناتالیا بوندا» معاون امور توسعه شهردار لووف اکراین نیز در این نشست با ابراز خرسندی از حضور در شهر شیراز و کشور ایران گفت: در این شهر تحت تاثیر مهمان نوازی مردم، فضای دوستانه حاکم بر آن، زیبایی و توسعه شهری قرار گرفتم.
بوندا قدمت تاریخی و فرهنگی را ویژگی مشترک دو شهر شیراز و لووف دانست و افزود: لووف به عنوان پایتخت فرهنگی و جوانان اکراین شناخته شده و مرکز تاریخی آن از سوی یونسکو ثبت تاریخی شده است.
معاون شهردار لووف از آمادگی این شهر برای همکاری متقابل با شیراز خبر داد و گفت: این دو شهر بر پایه اشتراکات بسیاری که دارند می توانند در حوزه های گردشگری، فرهنگی و فناوری اطلاعات با یکدیگر همکاری متقابل داشته باشند.
وی اعلام کرد: حدود ۱۰ سال پیش استراتژی توسعه لووف بر مبنای توسعه گردشگری و توسعه فناوری اطلاعات تدوین شد و بر این اساس توسعه یافت.
معاون شهردار لووف با بیان اینکه بر مبنای این استراتژی سال گذشته موفق به جذب ۲/۵ (دو و نیم) میلیون نفر گردشگر به ویژه از سایر کشور های اروپایی شدیم، افزود: نگاه ما به جذب گردشگر صرفا افزایش درآمد نیست بلکه به دنبال توسعه تبادلات فرهنگی و آداب و رسوم هستیم.
وی فعالیت ۲۰۰ شرکت فعال در حوزه IT با اشتغال بیش از ۴۰ هزار نفر را بر مبنای استراتژی توسعه شهر لووف دانست و اضافه کرد: شهرداری این شهر در حال ساخت پارک فناوری اطلاعات با فضاهایی مخصوص کودکان و کارشناسان و آموزگاران حوزه IT است.
ناتالیا بوندا توجه به توسعه سخت افزاری و نرم افزاری حوزه فرهنگ را از دیگر رویکردهای شهرداری لووف دانست و گفت: برگزاری فستیوال موسیقی، احداث مدارس موسیقی و سالن اپرا، ایجاد سالانه دو کتابخانه و برگزاری مسابقه معماری از جمله اقدامات در راستای توسعه سخت افزاری و نرم افزاری حوزه فرهنگ است.
همچنین در این نشست نماینده سفارت اوکراین و نماینده اتاق بازرگانی ایران و اوکراین نیز خواستار افزایش تعاملات شیراز و اوکراین شدند.
براساس این گزارش، «لووف» (Lviv) شهری در غرب کشور اوکراین و مرکز استان «لویو» است که به عنوان یکی از مراکز فرهنگی این کشور نیز شناخته می شود. مرکز تاریخی شهر «لووف» در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده و به علت معماری زیبایش لقب «عروس شهرهای اروپا» را دارا است.