خبر پارسی – رضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از نمایشگاه هنری خوشنویسی سی سال با سعدی بازدید کرد.
نمایشگاه هنری خوشنویسی سی سال با سعدی شامل ۳۱ اثر برجسته شکسته نویسی استاد یدالله کابلی خوانساری است که صبح پنج شنبه۳۱ فروردین ماه ۹۶ و همزمان با نشست علمی یادروز سعدی در محل کتابخانه ملی و مرکز اسناد استان فارس و در آستانه روز سعدی گشایش یافت.
این نمایشگاه تا ششم اردیبهشت دائر است و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این بازدید با تلاشهای استاد کابلی خوانساری آشنا شد که با مضامین و آثار پندآموز و ادبی سعدی شیرازی را به نمایش گذاشته است؛ این نمایشگاه گزیدهای از برجستهترین آثار شکسته نویسی معاصر بقلم استاد بزرگ این رشته هنری است.
نمابشگاه سی سال سعدی گزیدهای از برجستهترین آثار شکستهنویسی معاصر بقلم استاد بزرگ این رشته هنری است.
استاد یدالله کابلی خوانساری چهره ماندگار هنر شکسته نویسی و احیاگر این هنر در دوران معاصر است.
خط شکسته که «بهار خوشنویسی ایرانی» لقب گرفته، اوایل سده یازدهم هجری قمری ابداع شد و «درویش عبدالمجید طالقانی» در نیمه دوم قرن دوازدهم شکسته نستعلیق را به اوج تکامل رسانید. بعد از او بزرگانی چون میرزا حسن اصفهانی، محمدرضا اصفهانی، میرزا کوچک اصفهانی، محمدعلی شیرازی، راه او را در دوران قاجار ادامه دادند و نهایتا «سیدعلی اکبر گلستانه» آخرین حلقه شکسته نویسان متاخر بود که بعد از او رکود طولانی در نشر این خط رخ داد.
این رکود تا سال ۱۳۵۰ ادامه داشت تا اینکه بزرگانی چون استاد «یدالله کابلی خوانساری» با شیوه اصولی و زیباییشناسانه بر احیا آن همت گماشته و شکسته نویسی حیاتی دوباره یافت. استاد کابلی از سال ۱۳۵۰ به مدت بیش از یک دهه به تنهایی خط شکسته را در انجمن خوشنویسان ایران آموزش داد و بزرگان شکستهنویسی چون استاد «محمد حیدری» و استاد «محمدرضا معینخواه» از محضر وی تلمذ کردند.
در مراسم افتتاحیه نمایشگاه سی سال با سعدی دکتر کوروش کمالی سروستانی مدیرکل کتابخانه ملی و مرکز اسناد استاد فارس، دکتر اصغر دادبه، منصور ضابطیان، منصور اوجی، علی اصغرمحمدخانی وجمعی از هنردوستان و علاقه مندان به سعدی و هنر خوشنویسی حضور داشتند.