در بزرگداشت خبرنگاران حوزه فرهنگ استان فارس مطرح شد:اعزام عکاسان خبری به سفرهای خارجی/رسانه های استان مسئوول محورند/سبک هرم وارونه را اعدام کنید!/سهم تحلیل در روزنامه های شیراز ۲ درصد است
دبیر منطقه ای خبرگزاری مهر معتقد است روزنامه در سبد کالای مردم جایی ندارد.
هژیر فتحی در بزرگداشت خبرنگاران حوزه فرهنگ و هنر استان فارس با بیان اینکه جمعیت استان فارس بیش از ۴ میلیون نفر است گفت : مجموعه رسانه های استان فارس شاید به زحمت بیش از ۱۲۰۰ خبر در طول روز تولید می کنند که میانگین آن برای هر ۴ هزار نفر یک خبر می شود.در عین حال باید گفت آمار دقیقی از خوانش خبرها توسط مخاطبین نداریم اگرچه در خبرگزاری ها و پایگاه های خبری می شود بر اساس کلیک خوردن خبر به یک آمار نسبی رسید اما در مورد روزنامه ها به همین آمار هم نمی شود رسید و اساسا روزنامه در سبد کالای مردم جایی ندارد و ما اهالی رسانه نیز به نسبت توانایی ها و فرهنگی بودن استان در تولید خبر ضعف داریم.
این روزنامه نگار از رویکرد رسانه ها در نیاز سنجی مخاطبین انتقاد کرد وگفت: محصولات رسانه ای چقدر خواننده را از نظر نیازهایش تامین می کنند؟ باید قبول کنیم که در این زمینه ضعف داریم و به نیازهای مخاطب خود بی توجه هستیم.مسئوول محور بودن خبرها در تمام رسانه های فارس به وضوح پیداست و بدنه کارشناسی دستگاه های اجرایی و همچنین مردم در اخبار منتشر شده رسانه ها دیده نمی شوند و یا بسیار کمرنگ هستند.
وی به خبرنگاران حاضر در جلسه توصیه کرد در تنظیم خبر و گزارش خبری باید به سمتی برویم که از یک گزارش خبری ۹۰۰ کلمه ای ۵۰ کلمه آن وی گفت، وی افزود باشد و مابقی گزارش ما نرم خبر و پرداختن به نیازهای مخاطب باشد تا گزارش ما برای اوجذاب باشد.
فتحی گزارش های تحقیقی و افشاگرانه در رسانه های استان فارس راضعیف ارزیابی کرد وگفت خیلی کم پیش می آید خبرنگاران ما سوژه ای کار کنند که پیرامون آن پرونده جمع کرده باشند، این در حالی است که این روزها شبکه های اجتماعی مهمترین کارکردشان انتشار گزارش های افشاگرانه است.
وی در پایان گفت: یکی دیگر از نقاط ضعف رسانه های فارس پرداخت نه چندان قوی رویدادهای استان و توجه نداشتن به مباحث بومی است و من امیدوارم توجه به مباحث بومی با هدف توسعه و فرهنگ سازی نیز در کانون توجه رسانه ها قرار گیرد.
در حالی که دبیر منطقه ای خبرگزاری مهر از کمیت اخبار رسانه های فارس گلایه داشت، یک روزنامه نگار پیشکسوت معتقد است کیفیت اخبار رسانه ها در استان پایین است.
خسروحقگو خبرنگار پیشکسوت شیرازی نیز در این مراسم با اشاره به تعداد کم خبرگزاری در کشورهای دیگر دنیا گفت: اگر به خروجی خبرگزاری های خارجی نگاه کنیم می بینیم که کیفیت اخبار برای آنها بسیار مهمتر از کمیت اخبار است ومن معتقدم یک خبر مفید که به نیاز مخاطب توجه کند بهتر از دهها خبری است که نه خواننده دارد و نه مشکلی از مشکلات استان حل می کند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس نیز در مراسم گرامیداشت خبرنگاران حوزه فرهنگ و هنر با استقبال از تنوع انجمن های صنفی در حوزه رسانه گفت : از تکثر انجمن های صنفی با نگرش های مختلف استقبال می کنیم وقرار نیست اگر فلان انجمن شکل گرفت ، دیگر انجمنی تشکیل نشود.در عین حال معتقدم وحدت در کثرت ضروری است.لذا ایجاد تشکل های گوناگون را اتفاقی مبارک در حوزه رسانه می دانم مشروط به اینکه وحدت در کثرت باشد.
وی بر ضرورت تفسیر متن توسط خبرنگاران تاکید کرد وگفت: اگر هرمنوتیک به روزنامه نگاری همورود پیدا کند شاید به نتایج خوبی برسیم با این توضیح که باید هم حفظ امانت کنیم و هم برداشت های خودمان تحلیل و تفسیر کنیم.
دکتر مریدی در این نشست از ساماندهی عکاسان خبری فارس در چند سال گذشته خبر داد وگفت : از این ببعد تلاش می کنیم در سفرهای خارجی گروه های هنری فارس یک عکاس خبری نیز همراه آنها اعزام کنیم تا هنرنمایی این عزیزان در خارج از کشور نیز ثبت شود و عکاسان خبری ما نیز در این سفرها به اندوخته های خود بیفزایند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در پایان از روزنامه نگاران استان خواست کاریکاتور او را در رسانه چاپکنند تا مدیران یک وقت فکر نکنند دور سرشان هاله ای کشیده شده!
سردبیر روزنامه عصر مردم چاپ شیراز نیز در این برنامه از سهم کم فرهنگ مکتوب در رسانه ها داد و گفت : اغلب رسانه ها تحت تاثیر فرهنگ شفاهی خبر منتشر می کنند و بسیاری از پژوهش های علمی ما در رسانه ها جایی ندارد.
اسماعیل عسلی از سهم ناچیز تحلیل در روزنامه های فارس خبر داد و گفت: سهم تحلیل در روزنامه های ما نزدیک به ۲ درصد است در حالی که با گسترش شبکه های مجازی ما نیازی به انتشار خبر نداریم چرا که قبل از ما خبر در همه شبکه ها دست به دست شده و انتشار اخباری که سوخته کاری بی ارزش است.
وی در پایان از روزنامه نگاران حاضر در جلسه خواست : گاهی دور هم بنشینیم وچالش های خودمان را به چالش بکشیم.
در این نشست محمد هاشم نعمت الهی سردبیر پایگاه خبری تحلیلی شیرازه شجاعت، حریت،عدالت و مناعت طبع را جزوصفات خبرنگاری برشمرد و گفت : خبرنگار میرزا بنویس نیست ،تایپیست هم نیست وآی سی رکوردر مدیران همنیست! بلکه خبرنگار یک ناظر آگاه و امین و یک مشاهده گر دقیق است که باید به شعور مخاطب احترام بگذارد.
به اعتقاد وی خبرنگاری که به این حزب و آن حزب و این جناح و آن جناح و یا پول و تزویر وابسته باشد ،نه تنها خبرنگار نیست بلکه میرزا بنویس هم نیست لذا از دوستان عزیز خبرنگار می خواهم که برای گوش وچشم مردم ارزش قائل شوید.
حیدر عالیشوندی فرماندار شیراز نیز در بزرگداشت خبرنگاران حوزه فرهنگ و هنر با اعلام خاطره ای از سال های دفاع مقدس گفت: در دوران جنگ تحمیلی تصویر بردار بودم و سختی کار خبری را از نزدیک لمس کرده ام .می دانم رسالت کار خبری رسالت بسیار سنگین و سختی است.همچنانکه این روزها خبرنگارانی که در لبنان،افغانستان،پاکستان،یمن ، عراق و سوریه به ایفای رسالت خود می پردازند کار دشوای را برعهده دارند.
حسن دهقان دبیر صفحه فرهنگی روزنامه افسانه چاپ شیراز نیز در این نشست از کمبود مطالعه توسط روزنامه نگاران گلایه کرد وگفت : روزنامه نگار باید عطش یادگیری داشته باشد وکمبود کتاب و گرانی را بهانه ای برای رویگردانی از مطالعه نکند.
وی همچنین به روزنامه نگاران حاضر در جلسه توصیه کرد: هرم وارونه را اعدام کنید و از سبک سرسام آور بیان تاریخی دست بردارید!
پویا محسنی سردبیر مجله شاخه طوبی هم در این مراسم از مدیران برخی روزنامه در فا س گلایه کرد وگفت: مدیران این روزنامه ها مخاطب را فراموش کرده ومتاسفم که بگویم: کمتر مجله و روزنامه ای جلوی کیوسک ها ی مطبوعاتی در فارس به فروش می رسد و این نشان می دهد حوزه آموزش و ساخت وپرداخت رسانه ها ضعیف شده وما هنوز داریم از نسل اول و دوم روزنامه نگا ی فارس استفاده می کنیم.
گفتنی است: در نخستین روز از هفته گرامیداشت خبرنگار که تا ٢١ مرداد جاری ادامه دارد کیک آغاز به کار این برنامه بریده شد. صبح امروزنیز اهالی رسانه فارس و مدیران فرهنگی استان با حضور در گلزار شهدای شیراز مقام شهدای رسانه را گرامی داشتند.