خبر پارسی -زینب شهریاری-(نقل ار روزنامه نیم نگاه) -جمله آشنایی است برای رسانهایها «فرش قرمز زیر پای سرمایهگذاران پهن میکنیم»…
در عمل باورش کمی مشکل است، منطقهای با بیش از ۴۰ هزار نفر جمعیت شاهد اتفاقی تکراری در موضوعی باشد که به دست فراموشی سپرده شده است. فراموشی از سوی کسانی که قسم به نجات جان انسان و تأمین سلامتیشان خوردهاند.
سالهاست چشمهایی از نزدیک شاهد از دست دادن جان افراد تنها به واسطه نداشتن امکانات سریع برای رسیدن به بیمارستان بودهاند و حالا سرمایهگذار و خیری پیدا شود و تعهد به تأمین هزینه بدهد اما در پروسهای بماند که صرفنظر کند از ساخت.
البته بدیهی است در این صورت سرمایهگذار ترجیح دهد در جایی سرمایه خود را هزینه کند که قدر بدانند و به جای بروکراسی اداری و طاقچه بالاگذاشتن دیگران، بدون دغدغه کار خود را از سر بگیرد.
باز هم باورش سخت است که در مجاورت منطقهای اقتصادی قرار داشته باشی که همگان مدعی باشند که بخش قابل توجهی از توسعه استان فارس را به عهده گرفتهاند، اما حتی یک پایگاه اورژانس نداشته باشند.
به گزارش سرویس خبری «نیم نگاه»، شهرهای گلهدار و اسیر با روستاهایی با وسعتی حدود یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر مربع بخشی از جمعیت قابل توجه ۴۰ هزار نفری شهرستان مُهر را تشکیل دادهاند.
این دو بخش دارای بیش از ۱۲۰ کیلومتر جاده مواصلاتی هستند که بخش عمده آن شامل جاده شیراز- عسلویه، یکی از پرترددترین جادههای مواصلاتی کشور است. همچنین در این منطقه علاوه بر جاده گلهدار- شیراز، جاده حادثه ساز، پر پیچ و خم، کوهستانی و قدیمی گلهدار عسلویه وجود دارد.
در این منطقه وسیع نه تنها هیچ پایگاه اورژانس جادهای وجود ندارد؛ بلکه این دو شهر نیز فاقد پایگاه اورژانس شهری هستند.
نزدیکترین بیمارستان به این منطقه، بیمارستان فاطمهالزهرا(س) مُهر است که از غربیترین نقطه مسکونی این منطقه (دارالمیزان) بیش از ۸۰ کیلومتر فاصله دارد و البته باتوجه به کمبود امکانات این بیمارستان هدف اکثر ارجاعات، بیمارستان ولیعصر (عج) لامرد است که در این حالت این فاصله به ۱۲۰ کیلومتر میرسد.
اعضای شورای شهر و ساکنان این منطقه مدتهاست پیگیر تأسیس پایگاههای اورژانس هستند که متأسفانه نتیجهای نگرفتهاند.
یکی از شهروندان ساکن در این منطقه نیز در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: درمانگاه دولتی شهر را شبانه روزی کردهاند که این هم مشکلی از ما حل نکرده است؛ چراکه امکانات ابتدایی جهت نجات بیماران در این درمانگاه موجود نیست و چون اورژانسی هم وجود ندارد، ترجیح میدهیم بیماران اورژانسی مان را خود با وسیله شخصی به بیمارستان مهر و یا لامرد منتقل کنیم.
عبدالله زاده: دو سال گذشته، اما کسی همکاری نمیکند
عضو شورای شهر گلهدار نیز در این خصوص به خبرنگار ما گفت: دو سال پیش درخواست راهاندازی اورژانس جادهای در بخش گلهدار را با تأمین اعتبار از سوی یک خیر با ۵۰۰ میلیون تومان، به مجمع خیرین تأمین سلامت استان فارس اعلام کردیم.
عبدالعزیز عبداللهزاده افزود: تفاهمنامهای در رابطه با انجام این مهم میان رؤسای دانشگاه علوم پزشکی شیراز، مجمع خیرین تأمین سلامت و مدیر اورژانس و فوریتهای پزشکی وقت در استان فارس به امضا رسید.
وی ادامه داد: به دنبال انعقاد این تفاهمنامه، جانمایی ساخت پایگاه اورژانس در دستور کار قرار گرفت و پس از گذشت یکماه نقشه تأسیس ارسال شد؛ اما درحالیکه تنها کمتر از یک هفته از ارسال نقشه گذشته بود، نامهای مبنی بر عدم امکان ساخت در نقطه پیشبینی شده ابلاغ شد.
عضو شورای شهر گلهدار تصریح کرد: در آن نامه پیشنهاد شده بود که پایگاه اورژانس در محور پلیس راه مهر-فراشبند ساخته شود که خارج از بخش گلهدار بود و همچنین در آن نامه اذعان شده بود که حاضر به همکاری در مکان پیشبینی شده در تفاهمنامه نیستیم.
عبداللهزاده اضافه کرد: پس از مراجعه به فرمانداری شهرستان مهر، شبکه بهداشت و درمان این شهرستان و استانداری فارس مقرر به مذاکره و رایزنی جهت تأسیس پایگاه اورژانس در همان نقطه تعریف شده، شدیم.
وی گفت: در سفری که استاندار فعلی فارس به منظور بازدید از یک بیمارستان خیرساز از منطقه مهر و گلهدار انجام داد، ایشان پیشنهاد تبدیل مفاد تفاهمنامه به پایگاه اورژانس شهری را دادند و قول صدور مجوز نیز در جریان آن سفر گرفته شد.
این عضو شورای شهر گلهدار در عین حال اظهار کرد که پس از گذشت یکسال هنوز هیچ اتفاقی رخ نداده و در پیگیری مجدد مفاد تفاهمنامه مسئولان اورژانس فارس اعلام کردند که نمیتوانند نیروی انسانی آن را تأمین کنند.
عبداللهزاده با بیان اینکه برای ساخت پایگاه اورژانس شهری نیاز به شش نفر نیرو و رایزنی با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داریم، گفت: تعهد داده و میدهیم که ساختمان این پایگاه با تمام تجهیزات ظرف دو سال تأسیس کنیم و تحویل دهیم و تنها انتظارمان تأمین نیرو است؛ اما اعلام کردند که خودتان هم سازنده شوید و هم تأمینکننده نیرو با درخواست از وزارت بهداشت.
وی همچنین مدعی شد: سالانه نزدیک به ۱۰-۱۲نفر در راههای مواصلاتی منتهی به بخش گلهدار و مهر کشته میشوند؛ اما حتی یک آمبولانس برای رساندن آنها به بیمارستان وجود ندارد.
فرماندار شهرستان مُهر نیز در این خصوص گفت: این شهرستان با توجه به قرار گرفتن در نقطه اتصال استانهای فارس، بوشهر و هرمزگان و همچنین وجود چهار محور ارتباطی به بنادر جنوبی و دریا، به شاهراه ارتباطی جنوب به شمال تبدیل شده است.
سید محمد موسوی با تصریح بر اینکه با توجه به آمار تصادفات جادهای در محورهای این شهرستان، استقرار اورژانسهای جادهای از ضروریات و اولویتهای ما محسوب میشود، افزود: با توجه به تعداد زیاد پروژههای نیمه تمام، اولویت دولت اتمام پروژههای مذکور است و به سختی تأمین اعتبار برای پروژههای جدید پذیرفته میشود.
مصوبهای درخصوص احداث پایگاه اورژانس شهری در گلهدار وجود ندارد
وی خاطرنشان کرد: فرمانداری مهر و استانداری فارس تاکنون مصوبهای درخصوص احداث پایگاه اورژانس شهری در گلهدار نداشته اند.
سید اسماعیل موسوی، رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان مُهر نیز اطمینان دارد که در برنامه چهارم توسعه اورژانس جادهای دارالمیزان و در برنامه پنج توسعه اورژانس جادهای، سه راه چاه کبکان مصوب شده است؛ اما هنوز موفقیتی مبنی بر تصویب مصوبهای در خصوص پایگاه اورژانس شهری در گلهدار اخذ نشده است.
وی در تشریح این مسئله، عنوان کرد: اعضای شورای اسلامی شهر گلهدار تقاضا کردند تا پایگاه جادهای چاه کبکان در شهر گلهدار احداث شود، اما باتوجه به اینکه این پایگاه به عنوان پایگاه جادهای کد دار شده بود، باید در منطقه کارشناسی شده، احداث میشد.
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان مُهر ادامه داد: شورای شهر گلهدار با معرفی یک خیر تقاضا داشت که این پایگاه حداقل به چند کیلومتر نزدیکتر به گلهدار انتقال یابد، علیرغم مخالفت کارشناسان علوم پزشکی فارس با توجه به اینکه در سه راه مذکور پلیس راه نیز جانمایی شده بود، درخواست شورای شهر گلهدار مکاتبه شد.
موسوی خاطرنشان کرد: پس از چندین ماه از فرد خیر هیچ خبری نشد و کارشناسان علوم پزشکی نیز با توجه به اینکه مکان اولیه جهت سرویسدهی به جاده، فنیتر و منطقیتر بود، زیر بار نرفتند.
وی در پایان ابراز داشت: در خصوص اورژانس گلهدار هیچگونه مصوبهای وجود ندارد و فقط در حد درخواست پیگیری شده است و ما نیز همچنان پیگیر تحقق این موضوع خواهیم بود.
بنابراین گزارش، مسئله ساخت پایگاه اورژانس در گلهدار مهر به اندازهای قوت گرفت که حتی در برههای از زمان شورای این شهر قصد داشتند بی اعتنا به نظر دانشگاه علوم پزشکی مراسم کلنگزنی برگزار کنند!
قول مساعد رییس دانشگاه علوم پزشکی مبنی بر رفع بلاتکلیفی
ماجرا را از زبان رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز جویا شدیم و وی نیز با بیان اینکه آماده هرگونه همکاری جهت ساخت پایگاه اورژانس هستیم، گفت: اگر این طرح، مصوبه شورای گسترش اورژانس کشوری را داشته باشد، طبق توافقنامه به جدیت آن را دنبال خواهیم کرد.
دکتر محمدهادی ایمانیه بیان کرد: در صورت نداشتن طرح نیز تلاش خواهیم کرد با رایزنی در این منطقه پایگاه اورژانس راهاندازی کنیم.
وی همچنین در حضور خبرنگار ما با مدیریت اورژانس فارس تماس گرفت و بر همکاری درجهت هرچه سریعتر پیگیری کردن موضوع مذکور تأکید کرد.
اگر پیگیری مجموعه شورای شهر گلهدار نبود این مسئله همانند قبل مسکوت میماند و جاده همچنان شاهد گرفتن قربانیانی بود که اگر سریعتر به بیمارستان رسیده بودند شاید امروز در میان همشهریانشان حضور داشتند.