نقل و قول این فراز از سخنان عبدی نشان می دهد ما با نسل جدیدی از جوانان رویرو هستیم که با بهره گیری درست از شبکه های اجتماعی به آخرین اخبار دسترسی دارند و رای آنها کاملا آگاهانه و مبتنی بر تحلیل و تفسیر است.در باور این جوانان اندیشه اصلاح طلبی امروز مهمترین مطالبه است چرا که اندیشه اصلاح طلبی میتواند منجر به ظهور یک نظام اقتصادی اجتماعی و فرهنگی شود که آرامش و رونق اقتصادی را توامان دارد.در اندیشه اصلاح طلبی خشونت معنایی ندارد و صلح در برابر جنگ همیشه سلاحی کارآمدتر است. در سایه صلح و آرامش است که می توان به رونق اقتصادی و رفاه نسبی رسید .
انتخابات پیش رو انتخاب دو طرز تفکر متفاوت است.طرز تفکری که می خواهد و تلاش می کند ایران عزیز ما همچنان در انزوا و تحریم به سر برد تا خودشان به نانی و نامی برسند و تفکری که دست دوستی به همه ابنا بشر دراز می کند و خواهان ارتباط و گفت و گو و مذاکره عزتمند است.
فهرست کاندیداهای اصلاح طلب در شیراز فهرستی است که می خواهد شیراز را از انزوا خارج کند و پای سرمایه گذار را به شناسنامه ایران زمین باز کند تا رونق اقتصادی بیش از پیش حاصل شود و تخت جمشید یک بار دیگر پذیرای سران همه کشورها در کمال صلح و آرامش باشد.
در گزارش زیر دلایل رای جوانان اصلاح طلب شیرازی به فهرست اصلاحات را جویا می شویم.
علی ۲۲ سال دارد و گفتمان اصلاحات را مناسب ترین گفتمان برای ایران نوین می داند.او می گوید:طبیعتا غیر از مهندس رجبی که شهردار شیراز بوده و همه از او به نیکی یاد می کنند سایر کاندیداهای اصلاح طلب را کمتر می شناسم.اما نظام فکری که این افراد را برای فهرست اصلاحات تایید کرده نظام فکری استخوانداری می دانم که بی گدار به آب نمی زند.من به لیست اصلاحات رای می دهم چون فکر می کنم با اصلاح طلبان آینده بهتری انتظارم را می کشد.آینده ای که خشونت در آن معنایی ندارد و دنیا به کشور اسلامی من به عنوان «انک لعلی خلق عظیم» نگاه می کند.درست نگاهی که قرآن به پیامبر گرامیش دارد و به او می گوید:آنچه خوبان همه دارند تو یک جا داری. دلم می خواهد دنیا کشورم را اینگونه نگاه کند.یعنی نظام مقدس جمهوری اسلامی در سایه اصلاحات انشاالله به نگین کشورهای دنیا تبدیل خواهد شد.نظامی که کرامت انسانی را منبعث از آموزه های دینی پاس می دارد و تلاش بیهوده داعشیان را در نگاه به اسلام و مسلمانان خنثی می کند.رای به لیست اصلاحات رای به خوبی ها،آرامش،منطق،گفت و گو و رونق اقتصادی است.
مسعود یک جوان پخته است ۳۴ دارد و خود را برای دوره دکتری آماده می کند.این جوان تحصیلکرده دلیل رای خود به فهرست اصلاحات را باورمندی قلبی این طیف به شعارها و آرمان هایش می داند و می گوید: بر خلاف جناح رقیب که از بسیاری از مفاهیم ارزشی استفاده ابزاری می کند،جریان اصلاحات باور قلبی به این مفاهیم دارد. به عنوان مثال جریان اصلاحات ،ایثار و شهادت را ارج می نهد اما عقلانیت و تدبیر را در پای کاریکاتور آنها ذبح نمی کند؛ گفتمانی که از اندیشه های امام خمینی بیشترین بهره را می برد، اما نقش زمان و مکان را در تفسیر آرای او از یاد نمی برد؛ و گفتمانی که ارزش های اصیل دینی را پاس می دارد، اما از آنها چماقی برای سرکوب نمی سازد.
مسعود می گوید: من به فهرست اصلاحات در شیراز رای می دهم چون پیش بینی پذیر است و به راحتی می توانم حدس بزنم چه کارهایی از آنها برمی آید و انجامش می دهد و چه رفتارهایی را باور ندارد و انجام نمی دهد.
جریانی که من به آنها رای می دهم اندیشه های سیاسی برآمده از انقلاب اسلامی را باور دارد و به فعالیت تشکل های دانشجوییِ فاقد پسوند «اسلامی» ایراد نمی گیرد مگر اینکه برخلاف دستورات دین و کتاب خدا عمل کنند.جریان اصلاحی به پیشرفت فناوری هسته ای از مجاری درست و عقلانی آن فکر می کند و با پای بندی به ولایت فقیه ،از آن استفاده ابزاری نمی کند.
این جوان تحصیلکرده در پایان می گوید: هرچند دوستان خوش فکر دیگری هم می توانستند در فهرست اصلاح طلبان شیراز باشند اما اگر بخواهیم حزبی و سازمانی فکر کنیم نیازمند نظم و انسجام هستیم و ناگزیر از رای به آتچه تشکیلات تصمیم گرفته است. ما یا یک تشکیلات را باور نداریم که در این صورت کاری هم به آنها نداریم و یا به تشکیلات باورمندیم در این صورت باید به تصمیم تشکیلات احترام بگذاریم و به فهرست آنها رای دهیم هرچند بالشخصه حداقل یک نفر از این لیست می توانست گزیته بهتری باشد اما برای تمرین دموکراسی باید به تصمیم جمع احترام گذاشت.
الهه یک زن خانه دار و تحصیلکرده و فعال در شبکه های اجتماعی است.او ضمن احترام به کاندیداهای رقیب می گوید:عرصه انتخابات عرصه رقابت بهترین هاست و طبیعتا همه گرایش های فکری بهترین نیروهای خود را در معرض انتخاب می گذارند با این تفاوت که جریان اصلاحات نمی تواند از نیروهای زبده خود به دلیل رد صلاحیت در انتخابات استفاده کند.به عنوان یک زن خیلی دوست می داشتم در فهرست اصلاح طلبان حداقل نام یک زن نیز گنجانده می شد اما می دانم که گزینه های زن اصلاح طلبان به هر دلیل تایید صلاحیت نشده اند پس فهرست پیش رو فهرست حداقلی است اما هنر اصلاح طلبان باید این باشد که از حداقل ممکن حداکثر استفاده را بکنند.گزینه های رد صلاحیت شده با تبلیغ فهرست نهایی اصلاح طلبان و حمایت از آنها می توانند چهره مقبولی از فهرست ارائه شده در جامعه تصویر کنند.از طرفی نباید فراموش کرد که این فهرست نماینده یک اندیشه است که تلاش می کند چهره موجه و قابل قبولی از نظام مقدس جمهوری اسلامی در دنیا ارائه دهد.چهره ای که آثار خشونت و جنگ طلبی در رفتار و گفتارش نیست و مجلس شورای اسلامی را مجلسی برآمده از اندیشه های ناب دینی و نیز آرمان های امام راحل و اندیشه های رهبری تصویر کند.من معتقدم که جریان اصلاحات این نقش و کارکرد را بهتر از جناح مقابل ایفا می کند.هرچند پیروزی جناح رقیب را نیز پیروزی دشمن خارجی نمی بینم و در صورت برنده شدن آنها در انتخابات به رای و نظرشان احترام می گذارم.
حمید رضا یک فرد فرهنگی است.او ابتدا حضور در انتخابات را از آرمان های انقلاب می داند و می گوید:فرصت انتخاب فرصتی است که به برکت انقلاب اسلامی نصیب ما شده است،لذا استفاده نکردن از این فرصت نوعی خود زنی و بازی با سرنوشت اجتماعی و حتا فردی خود است و شرکت در انتخابات آبرو بخشیدن به سرزمین کهن ایران است.
این شهروند فرهنگی معتقد است مجلس شورای اسلامی برآمده از نظام مردمسالاری دینی جمهوری اسلامی است لذا کسانی که به عنوان وکیل مردم پا به خانه ملت می گذارند باید در جهت اصلاح قوانین به نفع مردم حرکت کنند اما برخی از نمایندگان فعلی مجلس شورای اسلامی در دولت قبل صدای رسا موکلین خود نبودند و نظارت درستی هم بر کار دولت نداشتند چنانچه دکل پشت دکل گم می شد و این نمایندگان سکوت سبهه برانگیز داشتند!
وی معتقد است :مجلس شورای اسلامی نباید دچار رخوت و خمودی و سستی باشد. تجربه نشان داده اندیشه اصلاح طلبی اندیشه ای پویا و در حال حرکت است.لذا اگر وکلای ملت را از صاحبان این اندیشه انتخاب کنیم مجلسی پویا و شاداب خواهیم داشت که خواب را برچشمان سارقان دکل حرام می کند!
این شهروند فرهنگی جریان اصلاحات را برآمده از مطالبات جوانان انقلابی سال ۵۷ می داند که خواستار آزادی بیان و حفظ حرمت شهروندان در دفاع از خواسته هایشان بودند.لذا رای به فهرست اصلاحات رای به آزادی های موجود در قانون اساسی و رای به میثاق نامه شهدای انقلاب و جنگ تحمیلی در دفاع از آزادی حق بیان است.بنابراین من با حضور در انتخابات هفتم اسفند ماه به فهرست اصلاحات در شیراز رای می دهم تا از حقوق کسانی که به ناحق و شاید به دلیل آزادی بیان که از شعارهای اساسی انقلاب اسلامی بود،رد صلاحیت شدند دفاع کنم.
سیما ۱۹ سال دارد و یک رای اولی است.او با سن کمش هیچکدام از کاندیداهای اصلاح طلب را نمی شناسد اما می گوید جریان اصلاحات و اندیشه اصلاح طلبی را به خوبی می شناسد و به همین دلیل به فهرست جبهه اصلاحات و حامیان دولت در شیراز رای می دهد.
از او می پرسم: جریان اصلاحات و اندیشه اصلاح طلبی چه می گوید؟خیلی مسلط و بدون لکنت زبان می گوید:جریان اصلاحات خواستار تغییر است. تغییر و نه دگرگونی!چشمانش را می بندد و با آرامش می گوید: ایستایی برای یک جامعه سم است.در جامعه ایستا خبری از خلاقیت و نوآوری نیست و جریان اصلاحات به دنبال نوآوری و خلاقیت در بخش های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی جامعه است بدون آنکه در اساس جامعه دگرگونی ایجاد شود.اندیشه اصلاح طلبی اصل نظام ، قانون اساسی، ولایت فقیه و پای بندی به ارزش ها و آرمان های شهدا و امام و رهبری را قبول دارد اما وضعیت فعلی را در شان نظام مقدس جمهوری اسلامی نمی داند.اگر دیروز شهدا جانشان را فدا کردند تا اسلام و ایران باقی بماند خواهان توسعه تفکر اسلامی و پیشرفت سرزمینمان هم بودند لذا با تفکر ایستایی نمی توان به وصیت شهدا عمل کرد.من معتقدم رای به فهرست اصلاحات رای به وصیت شهدا در جهت پیشرفت و آبادانی جمهوری اسلامی ایران است.اگر شما به عنوان یک خبرنگار خواهان آزادی مطبوعات هستید اگر جامعه مدنی متاثر از مدینه النبی رسول خدا را خواستار هستید و اگر دغدغه های من را به عنوان یک جوان علاقمند به نظام اسلامی را لحاظ می کنید من نیز به شما توصیه می کنم در رای به کاندیداهای اصلاحات تردید به خود راه ندهید!
بخش پایانی صحبت های این جوان ۱۹ ساله که انفاقا یک دختر خانم بود و دیدگاهش یک دیدگاه فیمینیستی نبود مرا امیدوار کرد که انتخابات می تواند نقطه عطف مردمسالاری دینی در نظام فکری جمهوری اسلامی باشد.نظامی که جوان دختر ۱۹ ساله خود را چنان تربیت کرده و رشد داده که از همسالان خود در بسیاری از کشورهای مثلا توسعه یافته جلوتر است و تحلیلش از جامعه ایستا پهلو به تحلیل جامعه شناسان و کنشگران اجتماعی می زند.
نکته دیگری که در صحبت های این جوان ۱۹ ساله و سایر جوانان مورد پرسش در این گزارش موج می زد،احترام و باور آنها به تصمیم سازمانی و خرد جمعی بود.نکته ای که روزگاری پاشنه آشیل جامعه ایرانی و شاید احزاب و گروه های سازمانی در ایران بود،در حال حاضر به نقطه قوت جامعه ایرانی تبدیل شده و از جوان ۱۹ ساله تا شهروند ۵۰ ساله اش از اهمیت لیست سازمانی سخن می گویند. این درست همان چیزی است که احزاب دنبال می کنند تمکین به رای سازمان و فعالیت دسته جمعی برای ایجاد جامعه ای آزاد، برابر و یکپارچه است که در آن همکاری، صلح و آرامش مسلط باشد.
نکته نظرات این دوستان در رای به کاندیداهای اصلاح طلب من را بر آن داشت به فهرست جبهه اصلاحات در شیراز رای دهم.شما چطور؟
اگر چون ما فکر می کنید روز هفتم اسفند ماه به این فهرست رای دهید: مهندس فرج اله رجبی،مسعود رضایی،دکتر بهرام پارسایی ،علی اکبری برای مجلس شورای اسلامی و در مجلس خبرگان نیز به آیت الله سید علی اصغر دستغیب، آیت الله احمد بهشتی، آیت الله فقیه، آیت الله عدالت و آیت الله شیخ موحد رای دهید.
منتشر شده در روزنامه افسانه
پ.ن خبر پارسی دکتر کراماتی و مهندس جوانشیر کدخدا پور را را نیز دو کاندیدای اصیل اصلاحات می داند که مشی فکریشان امید،آرامش و رونق اقتصادی است و برای آنها در انتخابات آرزوی موفقیت و پیروزی دارد.
رای ما ائتلاف فراگیراصلاحات
فرج اله رجبی
مسعود رضایی
علی اکبری
بهرام پارسایی
فریدون عباسی آرامش و آسایش