خبر پارسی – هفتمین نشست روزنامه نگار در زوم این بار به سراغ جوانترین مدیر رسانه ای استان فارس رفت و به بررسی آثار دبیر منطقه ای خبرگزاری مهر و سرپرست این خبرگزاری در استان فارس پرداخت.
در نشست نقد مجموعه آثار هژیر فتحی که شامگاه پنج شنبه اول بهمن در تالار اندیشگاه مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس برگزار شد، سعید نظری به عنوان منتقد این نشست روزنامه نگاری را یک مهارت خواند و گفت: هژیر فتحی به عنوان یک کارشناس ارتباطات و دانشجوی ارشد این رشته، دانش روزنامه نگاری را دارد اما به اندازه کافی از مهارت روزنامه نگاری برخوردار نیست.

به اعتقاد این روزنامه نگار با سابقه، هژیر فتحی در پرداختن به مباحث محض روزنامه نگاری، در استان فارس بی نظیر است و تلاش می کند قالب روزنامه نگاری جدید را در کارهایش رعایت کند اما با این همه فتحی به عنوان مدیر یک رسانه اطلاعاتش از حوزه های مختلف خبری محدود است و دامنه لغات و واژگان او گسترده نیست.
وی فتحی را در قامت مدیر رسانه یک روزنامه نگار موفق دانست که توانست در حوزه های میراث فرهنگی و محیط زیست خروجی آثارش را جهانی کند و صدای شیراز و فارس را در این حوزه ها به گوش دنیا برساند.
او افزود:فتحی با زیرکی خیلی زود از روزنامه دل کند ومقتضیات جامعه خود را در زمان مشخص شناخت.فتحی امروز با فتحی سال ۸۴ زمین تا آسمان فرق می کند با این وجود هنوز دامنه لغات او کم است و شاید قلمش هنوز به آن پختگی لازم نرسیده است لذا شاید قضاوت در این مورد برای او هنوز زود باشد.
نظری با تمجید از گزارش ترک خوردن تخت جمشید هژیر فتحی گفت : قلم فتحی در توصیف آنچه بر تخت جمشید گذشت ستودنی است و یا جایی که از خشک شدن دریاچه پریشان می نویسد نگاهش قابل تقدیر است اما سئوال اینجاست که چرا فتحی فقط تماشاچی خوبی است چرا او یک کنشگر نیست چرا قبل از ترک خوردن تخت جمشید و یا خشک شدن دریاچه پریشان قلم او در این حوزه نمی نویسد؟ علاج قبل از وقوع اتفاقی است که باید در آثار این روزنامه نگار جوان صورت بگیرد.
نظری نگاه تخصصی به یک یا دو حوزه را حلقه مفقوده روزنامه نگاران فارس دانست و پرداختن به حوزه های میراث فرهنگی و محیط زیست توسط هژیر فتحی به عنوان یک روزنامه نگار را ستود ولی در عین حال محدود ماندن یک خبرگزاری در دو حوزه میراث فرهنگی و محیط زیست را ضعف دانست و گفت: فرق است بین عملکرد فتحی به عنوان یک روزنامه نگار و عملکرد او به عنوان مدیر یک رسانه چرا که مدیر رسانه باید همه حوزه های خبری را رصد کند.
این روزنامه نگار با سابقه استان فارس،رسیدن به یک چارچوب ذهنی مشخص را از جمله ویژگی های یک روزنامه نگار موفق دانست و گفت: گزارش های هژیر فتحی هنوز به قوام لازم نرسیده و اگر او نام خود را از ابتدا یا انتهای گزارش هایش بردارد خواننده نمی تواند تشخیص دهد گزارشی را که خوانده نویسنده اش هژیر فتحی بوده است در صورتی گزارش نویسان موفق امضایشان پای آثارشان است و شما به راحتی می توانید قلم آنها را از دل گزارش تشخیص دهید.


نظری داشتن یک چارچوب فکری مشخص را لازمه کار گزارش نویسی دانست وگفت: در گزارش های هژیر فتحی نمی شود تشخیص داد که اواز کدام نحله فکری تبعیت می کند.از طرف دیگر او گاهی از حاکمیت حساب می برد ودر گزارش هایش مخفی کار می کند و سرانجام نتیجه گیری مشخصی از گزارش هایش عاید خواننده نمی شود بلکه گزارش های او بیشتر طرح سئوال است تا ارائه راه حل و یا نتیجه گیری مشخص.
به اعتقاد این روزنامه نگار با سابقه، کار رسانه ایجاد چالش برای رسیدن به یک هدف مشخص است اما فتحی در آثارش خود را وارد چالش نمی کند و برای خود ایجاد هزینه هم نمی کند در حالی که آیندگان از ما خواهند پرسید با قلم خود چه کردید؟
وی مصاحبه چالشی را نیز ویژگی مهم یک روزنامه نگار موفق دانست وگفت: در تمام این سال ها کمتر مصاحبه چالشی را از هژیر فتحی دیده ام در حالی که حداقل انتظار می رفت او در حوزه های میراث فرهنگی و محیط زیست مصاحبه های چالشی ونفس گیری داشته باشد.
به اعتقاد این روزنامه نگار، فتحی سوژه های خیلی خوبی پیدا می کند که اغلب بکر و تازه هستند.سوژه های که کمتر روزنامه نگاری در شیراز به سراغ آنها می رود.با این وجود فتحی باید کار تحقیقاتی بیشتری انجام دهد اما متاسفانه مانند بسیاری از روزنامه نگاران استان زحمت تحقیق را کمتر به خود می دهد و بسیاری از مقدمه های گزارش های او کپی برداری های اینترنتی است،معتقدم فتحی باید از عافیت طلبی رسانه ای دست بردارد.
نظری تولید فیلم های کوتاه چند دقیقه ای را از کارهای خوب خبرگزاری مهر در استان فارس دانست و گفت: ورود به حوزه چند رسانه ای با توجه به کارکرد آن در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی از جمله ویژکی های مثبت فتحی در قامت مدیر رسانه است که نشان می دهد او نیاز زمان خود را به خوبی تشخیص می دهد.
سعید نظری حوزه فرهنگی را یک حوزه وسیع دانست که میراث فرهنگی تنها بخشی از این حوزه است اما متاسفانه خبرگزاری مهر در استان فارس که تلاش می کند خود را یک خبرگزای فرهنگی جلوه دهد از دیگر زیر مجموعه های فرهنگ مثل خوشنویسی و یا نقاشی غفلت کرده است .حتی در حوزه کتاب آنگونه که از این خبرگزاری انتظار می رود خروجی نمی بینیم مگر نمایشگاه کتاب تا نمایشگاه کتاب! در حالی که کتابخانه ها ،کتاب فروشی های سطح شهر ویا نویسندگان بومی استان می توان چالش خوبی برای این خبرگزاری در حوزه کتاب باشند.
سردبیر سابق خبرگزاری قرآنی در استان فارس، حوزه های دینی و قرآن محوری را از دیگر زیر مجموعه های مباحث فرهنگی دانست که خبرگزاری مهر بهتر و بیشتر می تواند به آنها بپردازد.
وی در پایان با تاکیدبر نقش رسانه ها در ارتقا فرهنگ عمومی گفت: رشد فرهنگ عمومی و آگاهی دادن به مردم وظیفه ذاتی رسانه ها دانست و امیدوارم خبرگزاری مهر استان فارس به مدیریت هژیر فتحی گامی جدی در ارتقا فرهنگ عمومی بردارد و خوراک فرهنگی روزنامه های استان را نیز این خبرگزاری فراهم آورد.
این گزارش می افزاید: فرزاد صدری دبیر اجرایی نشست های روزنامه نگار در زوم نیز رشد کیفی خبرنگاران و مدیران رسانه ها را باعث پویایی فرهنگ عمومی و رشد و توسعه استان در محورهای مختلف سیاسی، اقتصادی،اجتماعی ،ورزشی و فرهنگی دانست وگفت: رسانه های همگانی به عنوان یک نهاد مهم اجتماعی یکی از عوامل اثرگذار بر فرهنگ هر جامعه هستند و امروز کارکرد رسانه ها علاوه بر اطلاع رسانی، آموزش و فرهنگ سازی است.
