انصاری لاری:آزادی انسان ها مهمترین پیام نبوت در اسلام است/ امام حسین(ع) بیعت نکرد چون نمی خواست رای و عقیده خود را بفروشد/ ریشه وهابیت و آل سعود به بنی امیه می رسد
سردبیر
خبر پارسی – دومین شب از سوگواره حدیث نینوا با حضور جمع کثیری از فعالان سیاسی و فرهنگی اصلاح طلب و با سخنرانی دکتر ابراهیم انصاری لاری استاندار فارس در دولت اصلاحات و به دعوت جمعیت زنان مسلمان نواندیش منطقه فارس و سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی (منطقه فارس)، همزمان با شب تاسوعای حسینی در شیراز برگزار شد.
دکتر ابراهیم انصاری لاری در این مراسم در سخنانی با اشاره به شرایط اجتماعی و فکری دوران معاویه و یزید گفت: از وقتی امام حسین با یزید بیعت نکرد، فصل جدیدی در تاریخ اسلام شروع شد و سرنوشت ها تحت تاثیر امتناع امام از بیعت قرار گرفت.
وی با بیان اینکه بیعت نکردن امام حسین با یزید یک استراتژی روشن و امتناع قطعی بود، خاطر نشان کرد: حتی اگر امام حسین مسئولیت اجتماعی بزرگی در قالب امر به معروف و نهی از منکر نداشت، به لحاظ شخصیت ممتاز فردی و عالی انسانی و حیات معنوی خود زیر بار چنین بیعتی با یزید نمی رفت.
به اعتقاد استاندار پیشین فارس، امام حسین احساس کرد زیر سایه حکومت یزید حداقل های استانداردهای یک زندگی اخلاقی و معنوی برای افراد عادی وجود ندارد چه برسد به امام حسین.
وی ادامه داد: امام حسین با امتناع از بیعت با یزید از شخصیت ممتاز فردی و عالی انسانی خود دفاع می کند در حالی که می دانست در صورت بیعت با یزید باید دست از عظمت و شرافت و مجد خود بشوید.
این فعال سیاسی و دانشگاهی با بیان اینکه امام حسین دلش به عشق بازی با معشوق ازلی و ابدی خوش است ادامه داد: امام با استقبال از شهادت از زنجیر و شرایط نکبت باری که یزید برای مردم به ارمغان آورده بود، خود را خلاص کرد و اینجاست که برای امام چنین زندگی بیش از این نمی ارزد.
انصاری لاری آزادی انسان ها را مهمترین پیام نبوت در اسلام دانست و افزود: چطور امامی که به خاندان نبوت وصل است، می تواند خود را در قل زنجیر یزید نگه دارد؟
وی با اشاره به اهمیت حضور و تاثیرگذاری شخصیت ممتازی همچون امام حسین در جامعه صدر اسلام ابراز کرد: امام حسین با اشرافی که به شرایط موجود زمان خود دارد، می داند که امتناع کردن از بیعت یزید، مثل نه گفتن یک فرد عادی یا حتی نه گفتن فرزندان عمر و زبیر نیست.
وی ادامه داد: ممکن است که فردی نه بگوید ولی در ابتدا و اول قصد قیام و شورش نداشته باشد ولی برای مخاطبان این نه گفتن پیام قیام دارد بنابراین امام می دانست که هزینه نه گفتن به یزید را جز با خون خود پرداخت نمی کند.
انصاری لاری با بیان اینکه امام حسین بیعت نکرد چون نمی خواست رای و عقیده خود را بفروشد، ادامه داد: امام حسین در خانواده ای بزرگ شده که با مرگ و شهادت مانوس است بنابراین نگاهش به مرگ عارفانه است و با محدودیتهای حکومت یزید، حاضر نیست حیات ماورایی خود را از دست بدهد بنابراین مرگ را بر حیات زیر سایه یزید ترجیح می دهد.
استاندار پیشین فارس با بیان اینکه امام حسین هرگز راضی نشد، کرامت و آگاهی و آزادی انسان ها را زیر پا بگذارد، به بیانات امام حسین در شب عاشورا و در جمع یاران خود اشاره کرد و گفت: شب عاشورا امام حسین از یاران خود می خواهد که اگر کسی دینی بر گردن دارد، معرکه را برای ادای دین خود ترک کند. یعنی امام حسین ادای دین را بر شهادت فی سبیل الله در کنار شخصیت ارجمندی چون امام حسین را ارجح می داند.
وی با انتقاد از کم توجهی به ظرافت های اخلاقی قیام عاشورا ابراز کرد: اگر امام حسین ازدین و اصلاح جامعه حرف می زند، بر مبنای کرامت انسانها است و در شب عاشورا که حضور یک نفر هم برکتی برای روحیه لشکریان امام بود، دیانت و امامت را خارج از آگاهی و ازادی پیروانش تبلیغ نمی کند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه امام حسین در لحظه لحظه حرکتش، شریعت و انسانیت را فراموش نکرد، ادامه داد: اگر زیست اخلاقی و اخلاق در حرکت امام نبود، هیچ چیزی در اسلام نداشتیم و اگر جغرافیای فرهنگی و سیاسی عاشورا را از اسلام حذف کنیم، چیزی از اسلام باقی نمی ماند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با گرامیداشت یاد شهدای حادثه منا بویژه شهید حاج وحید اسلامی، گفت: این حاثه من را یاد فاجعه سال ۶۶ مکه انداخت که به عنوان ناظر بعثه امام در مکه حضور داشتم و از نزدیک شاهد سفاکی و رفتار خشن آل سعود بودم بنابراین پس از بازگشت، تلاش کردیم ریشه های آل سعود را پیدا کنم که نتایج آن تحقیق توسط روزنامه جمهوری اسلامی در همان سال منتشر شد.
وی ادامه داد: وقتی در دالان تاریک تاریخ ریشه وهابیت و آل سعود را جستجو کنیم، به نام آشنا و سراسر ننگ بنی امیه می رسیم و عجیب نیست که امروز این رژیم به رغم جان دادن چندین هزار نفر بیگناه به سادگی از کنار آن می گذرد و حاضر به عذرخواهی از جهان اسلام هم نیست.
وی با تشریح شخصیت ابوسفیان و معاویه در شکل گیری حکومت بنی امیه گفت: در دوران معاویه حقیقت و جوهره دین کنار گذاشته شده بود و جمهور مرم از صحنه غائب بودند و به قول امام حسین هیچ نسبتی بر مبنای انسانیت و عقلانیت و ازادی و آگاهی بین مردم و معاویه نبود بلکه مردم فقط برای اطاعت در صحنه بودند.
انصاری لاری خاطر نشان کرد: مردم زمان معاویه مسخ شده و فاقد انسانیت و شخصیت بودند و معاویه فرعون وار انسانیت در جامعه را تخفیف داد تا آنها را به اطاعت محض وادارد.
در این مراسم که با شعرخوانی جمعی از شاعران آئینی همراه بود، حجت الاسلام دکتر کاکایی رییس دانشکده الهیات دانشگاه شیراز به ذکر گوشه ای از مناقب اهلبیت و عباس بن علی در حادثه عاشورا پرداخت.