خبر پارسی – جواد شلتوک کار – در شرایطی که به نظر میرسد گمانهزنیها در خصوص انتخاب استاندار فارس به پایان رسیده و دولت دوازهم برای معرفی نماینده ارشد خود در استان پهناور و استراتژیک فارس به جمع بندی نهایی رسیده است، برخی گروهها و تشکلهای سیاسی هنوز هم سعی برآن دارند تا گزینههای مورد نظر خود را برای حضور در طبقه ششم ساختمانی که در ضلع شمالی میدان امام حسین (ع) شیراز واقع شده است، مطرح نمایند.
این اتفاقات در حالی رخ میدهد که برخی از رسانه ها از احتمال قریب به وقوع معرفی استاندار فارس در جلسه روز یکشنبه (فردا) هیات دولت خبر میدهند.
انتخاب و تعیین استاندار و مدیران استانی حق دولت است
خطبههای نمازجمعه این هفته در سراسر کشور یک ویژگی خاص داشت. بسیاری از تحلیلگران منتظر اعلام مواضع رسمی ائمه جمعه در خصوص مسایل رخ داده اخیر در کشور بودند. اما خطبههای نماز جمعه شیراز که به امامت نماینده ولی فقیه در استان فارس برگزار شد یک ویژگی دیگر نیز داشت.
آیت الله ایمانی در خطبههای نمازجمعه این هفته شیراز، با اشاره به اهمیت و ویژگیهای استان فارس بر لزوم وجود اعتدال در رفتار، گفتار، عمل و حرکت استاندار آتی فارس تاکید نمود و افزود: انتخاب و تعیین استاندار و مدیران استانی حق دولت است.
وی در عین حال گفت: استاندار فارس باید فردی باشد که تابلودار افراط گرایی نباشد، پرچم افراطیون به دست او نداده باشند، فردی باشد که قبل از آمدن و در هنگام آمدن انحصارگرها دور و بر او را نگرفته باشند و او با وعده به این و آن سرکار نیامده باشد.
انشقاق در آرای نمایندگان مجلس
یکی از تشکلهایی که خود را برای انتخاب استاندار محق اظهار نظر میدانست مجمع نمایندگان مجلس بود. غلامحسین نوذری، محمدرضا رضازاده و محمدحسین فروزانمهر سه گزینه نهایی این مجمع برای معرفی به هیات دولت بودند. گزینههایی که اگر ۱۰۰ درصد به سمت اصولگراها تمایل نداشتند، هیچ اثری هم از تفکرات اصلاحطلبی در رفتار و سابقه آنها دیده نمیشود.
از این میان نوذری خیلی زود از گردونه رقابت خارج شد تا نمایندگان مجلس تلاش خود را برای استاندار شدن رضازاده یا فروزانمهر به کار گیرند.
رضازاده که سابقه استانداری فارس را در کارنامه داشت، استانداری پروازی بود که علاقه زیادی به گسترش راه و شبکه حمل و نقل داشت. شاید به همین علت هم بود که نوه آیت الله حسینی الهاشمی مجبور شد قبل از رفتنش تن به افتتاح نمادین و شاید هم دروغین راه آهن شیراز – اصفهان دهد. به هرحال به دلایلی که یکی از آنها همین افتتاح پیش از موعد راه آهن شیراز- اصفهان بود، رضازاده هم در کورس رقابت برای بازگشت مجدد به استانداری فارس باقی نماند تا از میان گزینههای اولیه مجمع نماندگان فارس تنها محمدحسین فروزانمهر تک گزینه نمایندگان اصولگرای مردم فارس در مجلس برای از دست ندادن پست استانداری این استان باشد.
فروزانمهر که از حمایت و لابیگری گسترده نمایندگان مجلس برای استاندار شدنش خیالی آسوده داشت شانس خود را بیش از هرکس دیگری برای حضور در ساختمانی میدانست که روزی در آن به عنوان معاون رفت و آمد داشت.
این درحالی بود که در نگاه اول و بررسی پرونده و سابقه گزینههای معرفی شده توسط مجمع نمایندگان یک حقیقت آشکار غیر قابل انکار بود و آن هم اینکه هیچکدام از این گزینهها اشتراک نظری با دولت دوازدهم ندارند.
اما در شرایطی که حامیان و تیم حمایت کننده فروزانمهر استاندار شدن نامزد خوذ را تقریبا قطعی میدیدند، واکنشهای زیادی به مطرح شدن وی به عنوان استاندار فارس مطرح شد. واکنشهای که باعث شد فروزامهر نیز به جمع نوذری و رضازاده بپیوندد.
شاید بروز چنین اتفاقی و شاید هم توجه به انتخابات دور بعد مجلس و لزوم کسب اعتماد مجدد مردم باعث شد تا یک انشقاق محسوس بین نمایندگان مردم فارس در مجلس شورای اسلامی بوجود آید و گزینههای احتمالی آنها حتی شانس مطرح شدن نامشان را در جلسه هیات دولت را از دست بدهند. اتفاقی که برای سردار وحیدی نیز زمانی رخ داد که تعدادی از نمایندگان مجلس که ظاهرا علاقمند به استاندار شدن یک نظامی در استان فارس بودند نام وی را برای چند روز به عنوان استاندار احتمالی فارس بر زبانها انداختند. اما انگار همه چیز دست به دست هم داده بود تا تیمها و تشکلهایی که خودرا برای برگزاری مراسم استقبال از استاندار اصولگرا در استان فارس آماده کرده بودند آرام آرام از مواضع خود فاصله بگیرند و برخی از رسانه ها وخبرگزاری ها خبر از حذف گزینه های مجمع نمایندگان مجلس و انتخاب یک مدیر میانه رو با تفکرات اصلاح طلبی به عنوان استاندار فارس دهند.
لزوم همراهی و تعامل با رای مردم در خصوص انتخاب استاندار
درکنار تحرکات و واکنشهای تشکلهای مختلف سیاسی اصلاح طلب فارس که معتقد بودند نمایندگان مجلس باید صدای خواست به تغییر نهفته در رای مردم را بشنوند، روسای ستادهای انتخاباتی دکتر روحانی در استان فارس نیز دست بکارشدند و با صدور نامهای خطاب مجمع نمایندگان مجلس خواستند تا نمایندگان مجلس در معرفی گزینههای خود به رای نزدیک به ۶۵ درصد از مردمی که در انتخابات ریاست جمهوری به گفتمان اعتدال و میانه روی رای دادهاند احترام بگذارند.
روسای ستاد روحانی در این نامه رای مردم به دکتر روحانی را نشانگر نه، به بسیاری از اقدامات و رفتارها و آری به اندیشهها، گفتمان و رویکرد دولت تدبیر و امید دانستند و با اشاره به عملکرد ۸ ساله استانداران منتسب به طیف اصولگرا افزودند: کارنامه مدیران دوران اصوگرایی، مردم را به انتخاب گفتمان اعتدال گرایی سوق داده است.
این گروه با اشاره به لزوم التفات نمایندگان مردم به آرا و مطالبات مردم، دارا بودن اعتقاد راسخ به اندیشههای رییس جمهور و گفتمان اعتدال، داشتن سوابق عملی موفق و موثر در مدیریت میانی و ارشد، توان بالا در جذب نیروهای کارآمد و بومی بودن را از جمله فاکتورهای لازم و مورد توجه مردم برای انتخاب استاندار فارس عنوان کردند.
اعتماد از دست رفته
در شرایطی که کارنامه برخی مدیران دوران ۸ سال گذشته باعث شده تا مردم فارس دیگر به برخی وعده و شعارها اعتماد نداشته باشند، به نظر میرسد باز پس گیری اعتماد از دست رفته برای سیاسیون منتسب یه طیف اصولگرایی کاری به مراتب سختتر از معرفی استاندار برای فارس باشد.
شاید در شرایط کنونی استراتژی سکوت مناسبترین استراتژی برای کسانی باشد که اکنون کرسیهایی را که ۸ سال در اختیار داشتند را از دست رفته میبینند.
به هرحال در آیندهای نه چندان دور استاندار فارس از سوی هیات دولت انتخاب و معرفی خواهد شد. انتخابی که قطعا در آن رای و خواست مردم و توجه به میانه روی و اعتدال درآن نهفته شده است.