خبر پارسی: ابقا و استمرار فعالیت مدیران احمدینژادی در دستگاههای مختلف اداری استان فارس در حالی با اعتراض جناح اصلاح طلب و نیز حامیان حسن روحانی در این استان روبرو شده، که برخی از مقامات ارشد استان از دخالتهای بیحد و حصر نمایندگان مجلس در روند انتصابات خبر میدهند.
دخالت گسترده نمایندگان مجلس در روند انتصابات در استان فارس به عنوان مصداق روشنی از بیتوجهی به اصل تفکیک قوا و تهدید مدیران ارشد استان به استیضاح و احضار وزیر مربوطه باعث شده عملا مدیران ارشد دولت روحانی در لاک دفاعی قرار بگیرند و به بهانه جلب رضایت نمایندگان مجلس زمینه اعتراض و نارضایتی حامیان دولت را به خصوص در شهرهای استان فراهم کنند.
آنچنان که همه میدانندتقریبا ۱۸ نماینده فارس در مجلس در طول انتخابات سال ۹۲ نه تنها در مسیر جریان حمایت از حسن روحانی حرکت نکردند بلکه برخی از آنان از جمله اکثر قریب به اتفاق نمایندگان شیراز از هیچ تلاشی برای شکست روحانی و حامیانش دریغ نکردند حالا اما یکی پس از دیگری خود را برای رسیدن به مقاصدی که هیچ تعریف قانونی از آن وجود ندارد، دست و پا میزنند.
در حالی که مدیران احمدینژادی ۸ سال بدون هیچ ممنوعیت در این استان تاختند و پروندهای برجای گذاشتند که حتی اصولگرایان استان هم حاضر به دفاع از آن نیستند، حالا مدیران ارشد چارهای جز ابقای همین مدیران ندارند.
بررسی خبر پارسی نشان میدهد دو موضوع فشار گسترده نمایندگان مجلس بر مدیریت ارشد استان و نیز انتصاب بیمورد افراد به جریانات پس از سال ۸۸ باعث محدودیت گسترده برای روند تغییرات در این استان شده است.
آن گونه که برخی مدیران ارشد مدعی هستند فشار و تهدید نمایندگان برای انتصاب مدیرانی حتی در بخشهای کوچک و دور افتاده و جلب همکاری برخی از ائمه جمعه توسط نمایندگان مجلس باعث شده عملا روند انتصابات در این استان با تاخیر گسترده دنبال شود.
دستگاههایی چون آموزش و پرورش و صنعت ومعدن و تجارت که تاکنون با مدیرانی از جنس اصلاح طلبان در دولت روحانی کار خود را شروع کردهاند، در برابر فشار گسترده نمایندگان به رویکردی تدافعی روی آورده و عملا فرصت مبارزه را به جلب نظر نمایندگان مجلس تغییر دادهاند.
موضوع دخالت نمایندگانی که تا پیش از این حتی در سفرهای استانی رئیس جمهور سابق یا دعوت نمیشدند و یا حتی در پایینترین نقطه جلسه برایشان جا رزرو میشد، حالا از سه منظر قابل بررسی است.
نخست اینکه، باج دادن مدیران ارشد به نمایندگان مجلس عملا اصل تفکیک قوا را زیر سئوال برده و فتح بابی میشود که از این پس نمایندگان مجلس از هر قشر و گروهی که باشند، به جای دولت تصمیمگیری کنند. ضمن اینکه دولت برای اجرای سیاستهای خود نمیتواند به مدیرانی اتکا کند که با لابیگری نمایندگان منصوب شده است.
نکته دوم اینکه، استمرار این روند و افزایش قدرت نمایندگان در انتصاب مدیران، با روح نظارتی نمایندگان مردم نیز در تضاد است و از این پس نمایندگان قدرت نظارت بر مدیرانی که منصوب خود آنهاست، را از دست میدهند.
نکته سوم اینکه، استان فارس ناشی از عملکرد ۸ سال قبل مدیران احمدینژادی و حمایت چشم و گوشه بسته نمایندگان فارس از دولت گذشته، در بحرانیترین شرایط خود در سالیان پس از انقلاب اسلامی قرار گرفته است
موضوع ناتمام راهآهن شیراز ـ اصفهان، متروی شیراز، نرخ بیکاری بالای ۲۷ درصد، پروژههای تعطیل شده پتروشیمیهای ۱۲ گانه شهرهای استان، موضوع عقب ماندگی صنعتی فارس، مسائل امنیتی و اجتماعی و … همه مسائلی است که در صورت توجه نمایندگان هیچ فرصتی برای دخالت آنان در امور انتصابات باقی نخواهد گذاشت.
طلبکاری نمایندگان در برابر کاری که انجام ندادهاند و وضعیت نگران کننده استان فارس در حوزههای مختلف نشان میدهد که این نمایندگان نه تنها قصدی برای حمایت از دولت و جبران مافات ندارند، بلکه خود را هم در برابر اتفاقات ۸ سال دولت احمدینژاد در این استان مسئول نمیدانند. نتیجه عملکرد آنان در فشار به مدیران برای انتصاب مدیران دلخواهشان چیزی جز اتفاقاتی که در سازمان صنعت و معدن یا جهادکشاورزی شاهد بودیم، به همراه نخواهد داشت.
اتخاذ سیاست تدافعی و عقب نشینی در برابر خواست نمایندگان مجلس و برخی لابیهای قدرت در استان فارس، آنچنان که این روزها در بیانیههای طرفداران روحانی و رسانههای حامیان دولت مورد انتقاد قرار میگیرد، چیزی جز تهدید و تحدید آینده استان فارس را به همراه نخواهد داشت.
اگرچه بزرگان کشور و دلسوزان استان برای همراهی و همدلی مدیران استان و نمایندگان در زمینه توسعه فارس، مکرر توصیه میکنند اما به این معنای باج خواهی نمایندگان و باج دهی مدیران نیست. رسیدن به ساختاری همدل در استان آن زمان شکل خواهد گرفت که هرکس جایگاه خود را بشناسد و هرکس در مقام خود برای توسعه استان تلاش کند.
به نظر میرسد در شرایط کنونی با توجه به کارنامه متزلزل نمایندگان فعلی مجلس، مدیران استان باید در برابر رای مردم به حسن روحانی خود را مسئول بدانند و اینکه رای مردم را به نظرات مداخله جویانه چند نماینده مجلس بفروشند، جز ناراحتی مردم و ادامه وضعیت بحرانی استان چیزی عاید مردم نخواهد شد.
دوستی می گفت: همه وزرا فدای یک تار موی رئیس جمهور! او با اشاره به یادداشت یکی از سایت ها مبنی بر اینکه حسن روحانی فدایی ندارد می گفت: این روزها برخی استانداران و برخی مدیران کل در استان ها در توجیه انتخاب مدیران ناکارآمد پای تمایندگان را وسط می کشند و می گویند مجبوریم به گزینه نمایندگان تن دهیم وگرنه وزیر استیضاح می شود! دوستمان ادامه داد: آقا چرا اولین فدائیان رئیس جمهور وزرایش نباشند؟ به گزینه نمایندگان و ائمه جمعه تن ندهید تا وزیر استیضاح شود.اتفاقا وزیر در جلسه استیضاح خود شفاف سازی کند و اعلام کند دلایل عنوان شده برای استیضاحش بهانه است او برای این استیضاح می شود که به مدیران پیشنهادی نمایندگان تن نداده. جلسه استیضاح وزیر فرصتی برای دفاع از دولت است تا مستند در صحن علنی مجلس اعلام کند فلان نماینده و یا فلان امام جمعه در فلان شهرستان دور می خواستند خارج از اختیار قانونی مدیر منصوب کنند! اگر این ادعاها درست باشد وزیر و دولت می توانند این تهدید نمایندگان را در پیشگاه آحاد ملت تبدیل به فرصت کنند.
اگر واقعا وزیری دوستدار و فدایی رئیس جمهور است به استیضاح تن دهد به مدیران تحمیلی نه. تن دادن به مدیران تحمیلی نمایندگان یعنی فاصله گرفتن از رای مردم. یعنی بازگشت به وضعیت قبل.یعنی سقوط دولت حسن روحانی. یعنی اینکه دولت بشدت در استان ها ریزش رای خواهد داشت و حسن روحانی اولین رئیس جمهوری خواهد بود که یک دوره بیشتر حکومت نخواهد کرد. تن دادن به گزینه نمایندگان یعنی دولت مستعجل! یعنی دیوان حافظ را بگشائیم و با حسرت بخوانیم :
یاد باد آن که سر کوی توام منزل بود دیده را روشنی از خاک درت حاصل بود
راست چون سوسن و گل از اثر صحبت پاک بر زبان بود مرا آن چه تو را در دل بود
دل چو از پیر خرد نقل معانی میکرد عشق میگفت به شرح آن چه بر او مشکل بود
آه از آن جور و تطاول که در این دامگه است آه از آن سوز و نیازی که در آن محفل بود
در دلم بود که بی دوست نباشم هرگز چه توان کرد که سعی من و دل باطل بود
دوش بر یاد حریفان به خرابات شدم خم می دیدم خون در دل و پا در گل بود
بس بگشتم که بپرسم سبب درد فراق مفتی عقل در این مسله لایعقل بود
راستی خاتم فیروزه بواسحاقی خوش درخشید ولی دولت مستعجل بود
دیدی آن قهقهه کبک خرامان حافظ که ز سرپنجه شاهین قضا غافل بود
آقایان!عالیجنابان!مدیران ارشد!استانداران! اگر دولت دکتر روحانی را مستعجل نمی خواهید اگر راست می گوئید که زیر فشار نمایندگان قرار دارید به گزینه آنها تن ندهید لطفا! تن دادن به گزینه نمایندگان یعنی فاصله گرفتن از مردم یعنی پشت کردن مردم به رئیس جمهور. شما که دولت شیخ حسن را مستعجل نمی خواهید؟