نماد سایت خبر ‏پارسی

تجلیل از رانندگان قانون‌مدار در شیراز به گام بیست‌وسوم رسید

بیست‌وسومین مرحله از طرح تجلیل از رانندگان قانون‌مدار با همکاری مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز شیراز و پلیس راهور استان فارس در بلوار شهید چمران شیراز برگزار شد؛ طرحی مستمر که تاکنون به ایستگاه تقدیر از ۱۲۰ راننده رسیده و الگویی نوین از تلفیق انضباط قانونی با پاداش اجتماعی را به نمایش گذاشته است.

 

به گزارش خبر پارسی به نقل از روابط عمومی مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز شیراز، در این مرحله از طرح، تیم‌های مشترک مجمع به همراه پلیس راهور و مسئولان انتظامی با استقرار در محور تعیین‌شده شهری، خودروهای رانندگانی را که مقررات راهنمایی و رانندگی را به‌طور کامل رعایت می‌کردند، متوقف کرده و با اهدای هدایا، تندیس و لوح سپاس از رفتار قانون‌مدارانه آنان قدردانی به عمل آوردند.

سرهنگ داریوش اکبری، رئیس پلیس راهور استان فارس، در حاشیه این آیین با تأکید بر تأثیر ملموس حضور نهادهای مدنی و خیرین در کاهش تخلفات اظهار داشت: تخلفات رانندگی خسارات جبران‌ناپذیر جانی و مالی بر پیکره جامعه وارد می‌کند و هدف بنیادین پلیس از استقرار در معابر، صرفاً اعمال قانون یا توقیف خودرو نیست؛ بلکه آرمان ما رساندن رانندگان در نهایت سلامت از مبدأ به مقصد است.

 

وی با اشاره به ضرورت حرکت به سمت الگوپذیری اجتماعی افزود: توقیف و جریمه، جنبه بازدارندگی ثانویه دارد؛ اما تجلیل از رانندگان قانون‌مدار، الگوهای عینی و زنده به جامعه معرفی می‌کند.

 

سرهنگ اکبری یادآور شد: اگر رفتارهایی نظیر حرکت بین خطوط، رعایت سرعت مطمئنه و پرهیز از توقف‌های دوبله و سد معبر به هنجار همگانی تبدیل شود، نیاز به حضور فیزیکی مأموران کاهش یافته و مسیر برای هوشمندسازی و امدادرسانی سریع‌تر خودروهای پلیس، اورژانس و آتش‌نشانی هموار می‌شود.

 

در ادامه، سرهنگ حمید افرامن، معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی فارس، بر نقش غیرقابل انکار عامل انسانی در وقوع سوانح رانندگی تأکید کرد و گفت: ارزیابی‌ها نشان می‌دهد سه ضلع سرعت غیرمجاز، سبقت غیرمجاز و عدم توجه به جلو ناشی از خطای انسانی، عامل بیشترین تصادفات جاده‌ای و شهری است و در مواجهه با این چالش، آگاه‌سازی مستمر رسانه‌ای و آموزشی در اولویت قرار دارد.

 

سرهنگ افرامن افزود: معاونت فرهنگی و اجتماعی پلیس با ورود جدی به مدارس، دانشگاه‌ها، مساجد و اصناف و بهره‌گیری از ظرفیت رسانه ملی و شبکه‌های اجتماعی، به دنبال تعمیق رفتارهای ایمن است.

 

وی ضمن قدردانی از تداوم طرح مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز شیراز در تجلیل از رانندگان قانونمدار گفت: طرح‌های ایجابی نظیر تجلیل از رانندگان شایسته، به جامعه نشان می‌دهد که پلیس رویکردی تک‌بعدی و تنبیهی ندارد، بلکه قدردان احترام شهروندان به قانون است.

 

دکتر عبدالمحمد طاهری، نایب‌رئیس مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز شیراز نیز این طرح را نمادی از گذار از نگاه صرفاً عمرانی به سرمایه‌گذاری رفتاری دانست و تصریح کرد: توسعه کالبدی و ساخت معابر شهری بدون ارتقای فرهنگ و اندیشه شهروندان ابتر خواهد ماند.

 

وی افزود: تجربه جهانی و مطالعات علمی اثبات کرده است که رویکردهای سلبی به‌تنهایی بازدارنده نیستند و رفتارسازی نیازمند سازوکارهای تشویقی، تکرار، نظارت و ارزیابی است.

 

طاهری یادآور شد که تاکنون از ۱۲۰ راننده در این طرح تجلیل شده و تلاش مجمع بر این است که این مدل بومی شیراز به الگویی فراگیر در سطح ملی تبدیل شود.

خروج از نسخه موبایل