نماد سایت خبر ‏پارسی

پشت صحنه آرامش آبی در استان فارس؛ از اجرای ۷۰۰ کیلومتر اصلاح و توسعه شبکه برای گذر از تابستان، تا ۲۹ پروژه جدید آبرسانی

مدیرعامل شرکت آبفا استان فارس با تشریح مجموعه اقدامات انجام‌شده برای عبور مطلوب از تابستان جاری و برنامه‌های توسعه‌ای جدید گفت: اجرای حدود ۷۰۰ کیلومتر اصلاح و توسعه شبکه و خطوط انتقال، بهره‌برداری از ۳۰ حلقه چاه، بهسازی ۱۷ هزار و ۵۰۰ مترمکعب مخزن و ارتقای ۹ ایستگاه پمپاژ در یک سال گذشته، بخشی از اقدامات انجام‌شده برای افزایش تاب‌آوری شبکه‌های آبرسانی استان است و در ادامه این مسیر، ۲۹ پروژه آبرسانی نیز با اعتبار ۴ هزار و ۱۳ میلیارد ریال در هفته دولت در ۱۵ شهرستان و ۸۳ روستای فارس به بهره‌برداری خواهد رسید.

 

 

به گزارش خبر پارسی، علی شبانی اظهار کرد: پایداری آب شرب در استانی با ۳۷ شهرستان و شرایط متنوع اقلیمی، حاصل یک اقدام مقطعی نیست، بلکه نتیجه مجموعه‌ای از اقدامات پیوسته در حوزه تأمین، انتقال، ذخیره‌سازی، اصلاح و توسعه شبکه و مدیریت مصرف است که با هدف افزایش ضریب اطمینان تأسیسات و کاهش آسیب‌پذیری شبکه‌ها دنبال می‌شود.

 

 

وی افزود: در یک سال گذشته و در چارچوب برنامه آماده‌سازی برای تابستان جاری، حدود ۷۰۰ کیلومتر اصلاح و توسعه شبکه توزیع و خطوط انتقال آب اجرا شد که از این میزان ۲۴۸ کیلومتر مربوط به اصلاح شبکه توزیع، ۱۸۸ کیلومتر توسعه خطوط انتقال و ۹۴ کیلومتر اصلاح خطوط انتقال آب بوده است.

 

 

مدیرعامل شرکت آبفا فارس ادامه داد: در همین مدت، ۳۰ حلقه چاه وارد مدار بهره‌برداری شد، ۱۷ هزار و ۵۰۰ مترمکعب از مخازن ذخیره آب بهسازی و مرمت و ۹ ایستگاه پمپاژ نیز ارتقا یافت تا ظرفیت تأمین، انتقال و ذخیره آب در نقاط مختلف استان افزایش یابد.

 

 

شبانی با بیان اینکه این اقدامات پیش از آغاز و در جریان فصل گرم سال برای افزایش تاب‌آوری شبکه انجام شده است، گفت: بیش از ۲.۵ هزار میلیارد تومان برای مجموعه اقدامات و عملیات مرتبط با افزایش پایداری تأسیسات آبرسانی و عبور مطلوب از تابستان جاری سرمایه‌گذاری و هزینه شده است.

 

 

وی با اشاره به تداوم برنامه‌های توسعه‌ای آبفا فارس خاطرنشان کرد: در هفته دولت نیز ۲۹ پروژه آبرسانی با اعتباری بالغ بر ۴ هزار و ۱۳ میلیارد ریال در ۱۵ شهرستان و ۸۳ روستای استان به بهره‌برداری می‌رسد که این پروژه‌ها، بخشی از برنامه توسعه زیرساخت‌های آب شرب و ارتقای سطح خدمات‌رسانی به مناطق روستایی فارس است.

 

 

مدیرعامل آبفا فارس افزود: در این پروژه‌ها ۱۰ حلقه چاه حفر و ۱۱ حلقه چاه تجهیز شده و همچنین ۷ باب مخزن ذخیره آب با مجموع ظرفیت ۱۳ هزار و ۵۰۰ مترمکعب، ۴ باب ایستگاه پمپاژ و یک رشته بهسازی چشمه و قنات اجرا شده است.

 

 

شبانی ادامه داد: برای تکمیل زنجیره انتقال و توزیع آب نیز ۵۳ کیلومتر خط انتقال و ۷۳۲ کیلومتر شبکه توزیع در قالب پروژه‌های هفته دولت اجرا شده که با بهره‌برداری از آنها، زیرساخت‌های آبرسانی در ۸۳ روستای واقع در ۱۵ شهرستان استان تقویت خواهد شد.

 

 

وی تصریح کرد: تفاوت میان اقدامات تابستانی و پروژه‌های هفته دولت در زمان‌بندی و کارکرد آنهاست؛ اقدامات انجام‌شده در یک سال گذشته با هدف افزایش آمادگی و تاب‌آوری شبکه برای عبور از فصل گرم اجرا شده‌اند، در حالی که پروژه‌های هفته دولت، بخشی از برنامه توسعه‌ای میان‌مدت شرکت برای افزایش ظرفیت و ارتقای زیرساخت‌های آبرسانی استان هستند.

 

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان فارس با اشاره به وابستگی بالای استان به منابع زیرزمینی گفت: بیش از ۸۵ درصد آب شرب فارس از منابع زیرزمینی و عمدتاً چاه‌ها تأمین می‌شود و به همین دلیل، افزایش بهره‌وری، کاهش هدررفت، اصلاح شبکه‌های فرسوده و مدیریت مصرف از اولویت‌های جدی شرکت است.

 

 

شبانی تأکید کرد: آنچه امروز به عنوان پایداری نسبی خدمات آب شرب در استان مشاهده می‌شود، حاصل مجموعه‌ای از اقدامات فنی، عمرانی و مدیریتی است و استمرار آن نیازمند تداوم سرمایه‌گذاری، تکمیل پروژه‌های اولویت‌دار و همراهی مشترکان در مدیریت مصرف است.

 

 

وی گفت: مسیر توسعه آبفا فارس از تأمین منابع جدید و تقویت تأسیسات موجود تا اصلاح و توسعه شبکه‌ها، افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی، ارتقای ایستگاه‌های پمپاژ و آبرسانی به روستاهای کمتر برخوردار ادامه دارد و بهره‌برداری از ۲۹ پروژه در هفته دولت، گام دیگری در همین مسیر خواهد بود.

خروج از نسخه موبایل