نماد سایت خبر ‏پارسی

۱۱۳.۷ هزار میلیارد تومان پروژه در فارس به بهره‌برداری می‌رسد

استاندار فارس اظهار کرد: از دهه فجر سال گذشته تاکنون، مدیران دستگاه‌های اجرایی استان و مجموعه‌های دولتی و غیردولتی در بخش‌های مختلف بیش از دو هزار پروژه را به نتیجه رسانده‌اند.

 

به گزارش خبرپارسی، حسینعلی امیری در یک نشست خبری با بیان اینکه تعداد دقیق این پروژه‌ها ۲۰۶۶ مورد است، افزود: این طرح‌ها در ۳۷ شهرستان استان فارس و با اعتباری بالغ بر ۱۱۳٫۷ هزار میلیارد تومان در دهه فجر امسال افتتاح می‌شوند.

 

به گفته امیری، این آمار جدا از پروژه‌هایی است که عملیات اجرایی آنها نیز همزمان با دهه فجر و با اعتباری حدود ۳ هزار میلیارد تومان آغاز خواهد شد.

 

استاندار فارس با اشاره به رشد قابل توجه پروژه‌ها نسبت به سال گذشته گفت: طرح‌های امسال عمدتاً شامل پروژه‌های خرد و متوسط با پراکندگی جغرافیایی گسترده است که نقش مهمی در توزیع متوازن خدمات دارد.

 

وی تأکید کرد: در اجرای پروژه‌ها، رعایت عدالت، توزیع مناسب و توجه به شاخص‌ها در اولویت قرار دارد تا رضایتمندی عمومی افزایش یابد.

 

امیری درباره ساختار اعتبارات توضیح داد: بخش عمران شهری و روستایی به‌تنهایی ۴۷٫۵ درصد از کل بودجه را جذب کرده است. همچنین ۲۹ درصد اعتبارات به بخش کشاورزی اختصاص یافته که به‌دلیل ماهیت بلندمدت این حوزه، پروژه‌های بزرگ آن چند برابر طرح‌های خرد است و نشان‌دهنده سرمایه‌گذاری هدفمند در مسیر تولید و اشتغال است.

 

وی با اشاره به شرایط خشکسالی استان گفت: با وجود تنش آبی، در حوزه آب آشامیدنی بحران نداریم و بخش‌های حیاتی مانند آب شرب، بهداشت، درمان و آموزش در اولویت بوده‌اند.

 

به گفته امیری، ساختار بودجه به‌گونه‌ای تنظیم شده که هم پروژه‌های خرد و متوسط و هم طرح‌های کلان اقتصادی را پوشش دهد.

 

استاندار فارس در تشریح پروژه‌های شاخص دهه فجر اعلام کرد: احداث ۱۴۰ کیلومتر بزرگراه، راه اصلی و روستایی و تکمیل و افتتاح ۱۱ هزار و ۳۹ واحد مسکونی در قالب طرح‌های مختلف از جمله نهضت ملی مسکن، از برنامه‌های امسال است. همچنین ۲۳۳ واحد آموزشی با اعتباری بیش از ۲۲۰۰ میلیارد تومان افتتاح می‌شود و فارس همچنان رتبه نخست کشور در مدرسه‌سازی را دارد.

 

امیری از بهره‌برداری ۳۷ پروژه ورزشی با اعتبار ۲۷۳ میلیارد تومان خبر داد و ورزشگاه ۵۰ هزار نفری شیراز را نمادی از مدیریت جهادی و همدلی دانست.

 

به گفته وی، پروژه‌های درمانی و بیمارستانی با اعتباری بالغ بر ۲۳۰۰ میلیارد تومان نیز در دهه فجر افتتاح خواهد شد.

 

امیری افزود: امسال ۱۳۰۵ پروژه عمرانی شهری و روستایی با اعتباری بیش از ۵۴ هزار میلیارد تومان به بهره‌برداری می‌رسد. همچنین سایت آموزشی جدید دانشگاه صنعتی شیراز شامل ۱۲ کلاس با اعتبار ۲۵ میلیارد تومان افتتاح می‌شود. بهره‌برداری از ۷۲ پروژه آبرسانی با اعتبار ۳۳۰۰ میلیارد تومان، از جمله طرح آبرسانی غرب به شرق صدرا، نیز در دستور کار قرار دارد.

 

استاندار فارس از تصویب سند گردشگری استان و افتتاح ۲۳ واحد بوم‌گردی و اقامتی با اعتبار ۵۱۰ میلیارد تومان خبر داد و گفت: تخصیص اعتبار برای توسعه فرودگاه شیراز نیز انجام شده است.

 

وی، همچنین بهره‌برداری از ۸۴ واحد تولیدی و صنعتی با اعتبار ۳۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان و افتتاح ۱۰۲ مگاوات نیروگاه خورشیدی را از دیگر پروژه‌های مهم استان برشمرد.

 

امیری در پاسخ به پرسشی مبنی بر روند بررسی الحاق ۲۶۸ هکتار از اراضی قره‌پیری به صدرا گفت: این موضوع در مسیر قانونی قرار دارد. پس از بررسی‌های سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان و ارسال نتایج به تهران، موضوع بدون اشکال تشخیص داده شد و به کمیسیون زیربنایی ارجاع رفت.

 

استاندار فارس افزود: در جلسه کمیسیون، شهردار شیراز نیز حضور داشت و با طرح موافقت کرد.

 

وی با اشاره به اینکه برخی دستگاه‌ها هنوز پاسخ استعلام‌ها را ارائه نکرده‌اند، گفت: پس از تکمیل بررسی‌ها، موضوع در شورای برنامه‌ریزی استان مطرح می‌شود و در صورت تصویب، به شورای عالی شهرسازی ارجاع خواهد شد.

 

امیری تأکید کرد: بیش از صد نفر سهام‌دار اراضی قره‌پیری هستند و ادعای ذینفع بودن افراد خاص صحت ندارد.

 

استاندار فارس با اشاره به روند رأی‌گیری در کمیسیون‌ها گفت: رأی استاندار تنها یک رأی است و آرا در شورای برنامه‌ریزی مخفی است و اگر شورای عالی شهرسازی احساس ذینفعی کند، می‌تواند موضوع را به دیوان عدالت اداری ارجاع دهد.

خروج از نسخه موبایل