*هاشم کرونی
جامعه ی ما را جامعه ای در حال گذار، پساسنتِ پیش مدرن و…خوانده اند و عادات کلی مان را به اندیشه ی سنتی نزدیکتر می دانند اما در یک نکته کلی حالت عجیبی داریم و طرفه آنکه اهل فرهنگمان نیز چنین اند و آن کار جمعی است.
به فردیت نزدیک نشده ایم اما راه تفرد پیشه کرده ایم و تن ها همیشه تنهایی پیش گرفته اند.
حال وقتی می بینی از پس سال ها نشستن و دیگران را نگریستن و گریستن بر احوال فرهنگ ده ها اهل قلم، شاخ وحدت گرفته و همدلی را قلمه زده اند به شور و وجد می آیی خاصه آنکه هدف، حمایت از هم شولا و هم قلمی باشد که در سن برنایی پهلوانی پیشه کرده و جوانمردانه در زمین هنر، گوی چوگان عشق زده است.
جمع قابل توجهی از اهالی ارجمند عرصه ی فرهنگ و هنر نامه ی ای در حمایت از سرور ارجمند و برادر مهربانم سیدمحمدامین جعفری حسینی نوشته و امضا کرده اند و صاحب این بضاعت مزجات و این قلم خرد از جمله ی نویسندگان و امضا کنندگان آن بوده ام و اینک خوشحالم که حرکت فوق فارغ از وجه حمایت از یک فرد، تصویر حرکت تن ها و من ها به همصداها و ماها بوده است.
این نامه اگر تنها همین منفعت را برای اهل فرهنگ فارس داشته باشد خجسته و فرخنده است و باید همت اهل هنر را در حمایت از یک هم صنف و هم قلم پاس داشت.
با این همه سیل الطاف دوستان و پیشکسوتان از یکسو و سوالات برخی دوستان مرا واداشت ضمن سپاس از این سروران نکاتی چند را از طریق این رسانه ارجمند مطرح کنم
۱٫اسامی ذیل نامه در دو بخش تقسیم بندی شده بودند که این تقسیم در شکل کاغذی نامه مشخص بود اما در متن اینترنتی وضوح نداشت بخش اول و بزرگواران اول توثیق کنندگان بودند نه امضا کننده ، یعنی بزرگانی که جناب جعفری در فارس و تهران با آنان همکاری داشته اند و یا از توانمندی و روحیات وی مطلع هستند و استاندار محترم می توانند از این افراد مورد وثوق نسبت به سطح توانمندی های فرد مورد حمایت اطمینان حاصل نمایند.
بخش دوم که انبوهی از نام های اهل فرهنگ و هنر فارس است امضا کنندگان یا اعلام کنندگان حمایت بوده اند.نکته مهم اینکه در پی انتشار نامه ده ها تن از هنرمندان خصوصا هنرمندان شهرستان های فارس نیز در تماس با نگارنده یا از طریق شبکه های اجتماعی ضمن گلایه از عدم اطلاع رسانی به آنان حمایت خویش را از از این حرکت اعلام کردند.
۲٫درباره ی جناب جعفری شمه ای از توانمندی هایشان در نامه ذکر شد و بسیاری ذکر نشد بد نیست در این مجال یکی دو نکته مشروح تر بیان شود. جناب جعفری فردی توانمند و جامع الاطراف در حوزه ی فرهنگ و هنر هستند. در عالی ترین سطوح ملی و بین المللی فعالیت کرده و تتبع نموده و شعر خوانده است. خط مشی وی از سال ها پیش اعتدال و اصلاح طلبی اعتدال گرایانه بوده است.
اهالی ادب نیک واقفند که در جلسات سالانه ی نیمه ماه رمضان و شب میلاد کریم اهل بیت حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام که مقام معظم رهبری با بزرگان و نخبگان ادب معاصر ایران زمین ساعتی را به شعرخوانی می پردازند، جعفری از نخستین جوانانی بود که شعرخواند و شعرخوانی اش بسیار زیبا و مورد حمایت و توجه جدی ایشان قرار گرفت.
در عین حال وی به سبب قریب دو دهه فعالیت ادبی و سالها تحصیل حقوق قضایی و اشتغال به حرفه وکالت موفق به حرکتی بین رشته ای و افتخار آفرینی جهانی برای ایران اسلامی شده است.
عرف اینگونه است که معمولا از میهن ما مخترعان و مبتکران در جشنواره های جهانی حضور می یابند و از آنجا که عنوان و محتوای این جشنواره ها رقابت در عرصه ی ایده ها اختراعات و ابتکارات است معمولا ما از بخش ایده ها غفلت می کنیم اما جناب جعفری ایده ای ارزنده را در راستای گفت و گوی تمدن ها ارایه دادند که بسیار قابل توجه بوده است.
بر اساس این طرح پیشنهاد شده مشترکات صلح در ادبیات کشورهای تمدن ساز دنیا گردآوری شده و نگاه ادیبان فرهنگ ساز این کشورها به صلح منشوری را شکل دهد که مبنای داوری در زمینه ی اختلاف نظر پیرامون حقوق بشر باشد.
این ایده در جشنواره های جهانی در کره جنوبی و سوییس مدال طلای جهانی را کسب کرده و بسیار مورد توجه قرار گرفته و حتا وی موفق به کسب توجه و نظر دانشگاه ها و مراکز نظری جهانی شد.
علاوه بر آن فعالیت های ایشان در حوزه ی حقوق کودکان و ارتباطشان با یونیسف سبب شده از وی برای حضور در نشستی بین المللی در آوریل ۲۰۱۴ در سوییس دعوت به عمل آید.
این همه را در کنار چند مجموعه شعر و پژوهش های منتشر شده و در دست اجرا و کسب عناوین ملی در حوزه ای فرهنگ و هنر، تجربه ی روزنامه نگاری و نویسندگی مطبوعاتی با برخی از نشریات معتبر سراسری قرار دهید و به آن بیفزایید نگاه خلاق و اندیشه ورزی و ایده پردازی را و بیفزایید تلاش برای تربیت نسل آینده و چاپ آثار و معرفی چهره های جوان به شعر ایران که برخی امروز نام آوران شعر جوان ایران اسلامی اند، به راستی آیا اینها گمشده ی مدیریت فرهنگی در استان بلکه در مملکت ما نیست؟!
۳٫ باور برخی از دوستان این بوده امضا کنندگان نامه مدیریت فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس را برای وی لقمه گرفته اند. اگرچه به باور ما ایشان لیاقت پست و جایگاه هایی حتی فراتر از این اداره کل را دارند اما حقیقتا این مساله مد نظر ما نبوده و خود ایشان که دخالتی در روند تدوین و امضا نامه نیز نداشته اند هم به گواه آشنایی دیرین ما علاقه ای به حضور در این اداره کل نداشته و ندارند.
اما باید سوال کرد این چه باوری است که فرهنگ و هنر را به یک اداره کل محدود کنیم؟ این دیدگاه محدود کننده هم به فرهنگ و هنر لطمه می زند و هم به این اداره کل و متاسفانه این نگرش فروکاهنده هنرمندان را عایله مدیر کل می داند و فرزندان خانواده ای پرجمعیت که پدر توان سرپرستی شان را ندارد.
علی ایحال کابینه ی فرهنگی استان جایگاهی تک صندلی و آن هم تنها اداره ی کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست. قطعا جایگاه های دیگری وجود دارد که مکمل و گاه در برخی حوزه ها موثر تر از فعالیت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اند نظیر حوزه های مدیریتی و مشاوره ای استانداری فارس و موارد دیگری که ذکر نامشان در این مجال و مقال نمی گنجد.
در پایان ذکر این نکته ضروری است که متاسفانه اصلاح طلبان کادرسازی و نیرو پروری نکرده اند لااقل در دولت قبل به جوانترها میدان داده شد. امیدوارم اعتدال گرایان اصلاح طلب این خطا را تکرار نکرده و در این عرصه اجازه ی رشد و بالندگی به نیروهای جوان داده شود وامیدوارم مدیران ارجمند استان و شخص استاندار محترم فارس این فرصت برخاسته از همدلی اهل هنر را جدی بگیرند. توجه نکردن به این نامه بی توجهی به جناب جعفری نیست بی توجهی به خواست ده ها هنرمند است و این مساله زیبنده ی دولت تدبیر و امید در سومین حرم حضرات اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام و پایتخت فرهنگی ایران زمین و مهد فرهنگ و تمدن ایران اسلامی نیست.
خدایا چنان کن سرانجام کار
تو خشنود باشی و ما رستگار
*شاعر و فعال فرهنگی