نماد سایت خبر ‏پارسی

همایش ادبیات عاشورایی، برای هشتمین سال متوالی در سطح ملی برگزار شد

بیست و یکمین همایش کشوری ادبیات عاشورایی ویژه خانواده بزرگ بهزیستی به میزبانی بهزیستی فارس برای دو رده سنی کودک و نوجوان و بزرگسال با موضوع «اربعین» در صبح و عصر روز سه شنبه ۳۱ تیرماه در فرهنگسرای یاران جامعه معلولین فارس برگزار شد. در این مراسم محمدرضا سنگری عاشورا پژوه معاصر و تعدادی از مسئولین شهری و استانی حضور داشتند.

 

به گزارش خبرپارسب، عاشورا پژوه معاصر درباره این همایش گفت: این همایش یکی از بزرگترین رویدادی است که من در طول عمرم در آن حضور دارم. در این محفل افرادی حضور دارند که از سراسر کشور آمدند و آثاری را می خوانند که قلب‌ها  را به اهتزاز در می آورد و به ما بال پرواز می دهد. من اسم این محفل را خیمه ۶۳ام عاشورا نامیدم. چون در کربلا ۶۲ خیمه بود. در اینجا افراد با عشق به امام حسین علیه السلام می آیند و با تمام وجودشان آنچه را دارند عرضه می کنند و استعدادهای بسیاری را می توانیم اینجا بیابیم.

 

محمدرضا سنگری در ادامه بیان کرد: اگر این همایش وجهه جهانی پیدا کند بسیار اتفاق خوبی رقم می خورد. اگر بچه های غزه و لبنان هم در این جا حضور پیدا می کردند خیلی خوب بود.

 

 

سنگری با اظهار امیدواری جهت جهانی شدن این رویداد توسط سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: اگر ما بتوانیم از سراسر کشورها یا حداقل کشورهای منطقه در این همایش شرکت کننده داشته باشیم. چون هیچ چیز به اندازه امام حسین علیه السلام جان، ایمان، توان و قدرت نمی دهد. اینجا فرصتی برای نیرو یابی و توان یابی است و کانون و محور همه چیز نام مبارک اباعبدالله علیه السلام است.

 

 

وی ضمن امیدواری برای ادامه یافتن این همایش، در پایان در پاسخ به سوال خبرنگار شهر مردم درباره اینکه عنوان بیست و پنجمین دوره همایش ادبیات عاشورایی چه خواهد بود؟ گفت: عنوان دوره آینده شخصیت حضرت رباب سلام الله علیها خواهد بود. روی این موضوع یک سال کار خواهد شد.

 

معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور نیز در این همایش گفت: بچه ها وقتی در این سن احساسشان را می نویسند و نگاهشان را روی کاغذ یادداشت می کنند این نشان دهنده اتفاق خوبی است که برای اینها رقم می خورد. چون هرکس که می نویسد یعنی کتاب می خواند، سخنرانی گوش می دهد و مهارت‌های را در حوزه ادبیات یاد گرفته است تا بتواند اندیشه خود را با استفاده از قلم یادداشت و منتشر کند.

 

حسن موسوی چلک در خصوص ویژگی شعرای کودک و نوجوان در همایش ادبیات عاشورایی افزود: تسلط این کودکان بر اشعار و اعتماد به نفسی که دارند تا در این جمع ها که داوران شناخته شده ملی حضور دارند، بدون هیچ گونه اضطرابی شعرشان را بخوانند.

 

موسوی چلک در ادامه استفاده از صنایع ادبی توسط کودکان برای بیان احساساتشان جالب دانست و اظهار امیدواری کرد: اینکه این همایش هر ساله برگزار می شود نشان دهنده اهمیت و ضرورت این امر است. در سال آینده بهتر است با محوریت سازمان بهزیستی استان فارس و تبلیغات سازمان بهزیستی کشور برگزار شود و مخاطب آن را محدود به افراد حاضر در بهزیستی نباشد بلکه همه کودکان و نوجوانان و بزرگسالان از سراسر کشور بتوانند در آن شرکت کنند.

 

وی در پایان بیان کرد: بهتر است که محدود به همایش نباشد و از آنچه در این جا خوانده می شود با استفاده از تکنولوژی در قالب‌های مختلف از جمله تهیه کلیپ‌هایی برای ارائه در بستر مجازی به همه مردم ادامه یابد. باید مثل جشنواره فیلم فجر، جشنواره خوارزمی و دیگر جشنواره ها این کار در کشور نهادینه شود و ادامه یابد.

 

 

معاون مشارکت های مردمی سازمان بهزیستی کشور نیز از سخنران دیگر این همایش گفت: یکی از سرفصل های اصلی در سازمان بهزیستی ما توانبخشی معنوی برای اعضا تحت پوشش بهزیستی است. این همایش یکی از کارهای است که در زمینه توانبخشی معنوی هر ساله با محوریت بهزیستی شهر شیراز برگزار می شود. در ادامه توسعه پیدا کرد و از جامعه بهزیستی سراسر کشور در آن شرکت می کنند.

 

 

بابک قانع در ادامه بیان کرد: موضوع امروز اربعین بود و اساس عاشورا رهانیدن مردم از جهالت است و برای همین خون اباعبدالله علیه السلام ریخته شد. اساس اینکه نوجوانان این همزاد پنداری را با جامعه جهانی برای مبارزه با ظلم و استکبار که نماد آن در غزه و فلسطین در حال شکل گیری است و رژیم کودک کشی که تنفر همه را برانگیخته است خیلی اتفاق مبارکی است.

 

 

قانع در رابطه با جهانی شدن این همایش هم اظهار کرد: از سال گذشته سازمان بهزیستی کشور به دنبال این بود که فراخوانی برای این همایش در سطح جهانی ارسال کند و پیگیریهای هم انجام شد ولی به بهانه ای نشد.ولی در سال‌های آینده این کار را حتما پیش خواهیم برد. همچنین سازمان بهزیستی کشور این پیشنهاد که جهت دیده شدن بیشتر این همایش، اختتامیه آن در شهر تهران برگزار بشود را به سازمان بهزیستی استان فارس داده است. اساتید بیشتری می توانند در آنجا بیایند و این همایش را ببینند.

 

 

مدیر کل بهزیستی استان فارس نیز در این همایش به ارائه آماری از تعداد شرکت کنندگان و تعداد آثار برگزیده پرداخت و گفت: در بخش کودک و نوجوان ۹۸ اثر به دبیرخانه این همایش ارسال شده که ۱۲ اثر از چهار استان از جمله استان فارس انتخاب شد. در رده بزرگسالان ۲۳۲ اثر از ۲۵ استان به دبیرخانه ارسال شد که پس از داوری آثار ۲۹ اثر انتخاب شدند که شعرای ۱۷ اثر از این بین در اختتامیه همایش شعر خود را خواهد خواند.

 

محمدرضا هوشیار درخصوص سه برنامه ای که در کنار این برنامه برگزار می شوند اظهار کرد: اولین برنامه رونمایی از کتاب «محبوب جهان» که در این کتاب آثار منتخب سه سال گذشته به چاپ رسیده است. برنامه دیگر اجرای تعزیه توسط افراد کم توان ذهنی است که برای اولین بار در کل کشور اجرا می شود و برنامه سوم رونمایی از تابلو فرشی است که توسط یک نابینای مطلق از استان کرمانشاه بافته شده است.

 

 

هوشیار خاطر نشان کرد: انتشار فراخوان همایش بعدی حدود یک الی دو ماه قبل از محرم خواهد بود.

 

 

وی درمورد چاپ آثار شعرای این ۲۱ دوره بیان کرد: ما سه دوره کتاب چاپ کردیم. اولین کتاب آثار منتخب دوره پنجم تا هشتم را در بر می گرفت. کتاب دوم شامل دوره های دهم تا پانزدهم همایش ادبیات عاشورایی بود و کتاب امسال هم که چاپ شده سه دوره اخیر را شامل می شود.

 

 

مدیر کل بهزیستی استان فارس در ادامه از احتمال برگزاری این برنامه به صورت بین المللی با همکاری سازمان بهزیستی کشور خبر داد و افزود: در صورت همکاری وزارت خارجه و امور بین الملل بهزیستی کشور ایران ما در سال آینده حداقل از چند کشور همسایه مهمانانی در این رویداد خواهیم داشت و یا مشابه این همایش را توسط سازمان مشابه بهزیستی در دیگر کشورها برگزار کنیم.

 

 

هوشیار در پایان عمده پرداخت هزینه های این مراسم را توسط خیرین فعال در این حوزه دانست.

خروج از نسخه موبایل