نماد سایت خبر ‏پارسی

کریمی: زنده یاد شجاعی سرشار از رفتارهای عقلانی و شجاعانه بود

پژوهشگر حوزه زنان گفت: زندگی زنده یاد شجاعی سرشار از رفتارهای عقلانی و شجاعانه و مدبرانه همراه با عقبه فکری و برنامه بود.

به گزارش خبرپارسی، جمیله کریمی در هفتمین پیش همایش بین‌المللی «زنان، قدرت و مدیریت زنان در ایران» با عنوان «قدرت سیاسی، زنان و شبکه‌های ارتباطی در شیرار تصریح کرد: زنده یاد دکتر زهرا شجاعی برای بهبود وضعیت  زنان به دنبال این بود که به دختران و زنان بیآموزد و یادآوری کند که آزادی صرفا در فعالیت‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی خلاصه نمی‌شود.

لزوم فراهم شدن زیرساخت مشارکت زنان

وی ادامه داد: هر چند این فعالیت‌ها از طرفی حقوق بدیهی زنان است و از طرفی هم برای رسیدن به توسعه پایدار همه جانبه حضور و مشارکت زنان بعنوان نیمی از سرمایه انسانی دارای دانش و توان تخصصی بالا غیر قابل انکار محسوب می‌شود اما باید در این مسیر زیر ساخت فعالیت آنها فراهم باشد.
فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: آزادی فکر و ذهن از سنت‌های ناپسند قدیم و عرفهای آمیخته به خرافات و همچنین آزادی از انبوه آورد‌ه‌های رنگارنگ و فریبنده دنیای جدید که آمیخته به نادرستی و دروغ  است، بر این باور بودند که زنان باید با تکیه بر تاریخ و فرهنگ اصیل خود و همچنین با نگاه آگاهانه به ضرورتهای زمانه و مواجهه منصفانه و نقادانه به مقیضیات جهان از خودشان چهره متفاوت و مستقل بسازند و این را مقدمه ورود بر عرصه فعالیت‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی می‌دانستند.
کریمی اضافه کرد: متاسفانه با تغییر دولت و نگاهی که در دولت احمدی نژاد نسبت به زن شکل گرفت، مسیری که می‌توانست راهی روشن به روی نسل جدید دختران بگشاید، به دستگاههای کاغذ خورد کن پودر و به بیابانهای اطراف تهران سپرده شد.
این پژوهشگر حوزه زنان که معتقد است پشتوانه فکری و سیاسی زهرا شجاعی سبب شد سال ۱۴۰۰ در  قامت یک رجل سیاسی در انتخابات ریاست جمهوری وارد میدان رقابت با مردان شود، گفت: عزم ایشان بر این استوار بود که نشان بدهد نباید از رجل سیاسی تفسیر مردانه انجام شود و در این کارزار موفق و‌ این تابوی را شکست و باعث شد که سخنگوی شورای نگهبان به صراحت اعلام کند ما هیچ زنی را به دلیل زن بودن رد صلاحیت نمی‌کنیم؛ این یعنی اعتراف بر اینکه فقط مردان رجل سیاسی نیستند و خانم شجاعی همین بود.

شجاعی راه را ورود زنان در عرصه رقابت‌های ریاست جمهوری را فراهم کرد

به گفته کریمی، زنده یاد شجاعی نه تنها با افکار بلند و اصلاح طلبانه از فیلتر تنگ شورای نگهبان عبور کرد بلکه موفق شد که راه را ورود زنان در عرصه رقابت‌های ریاست جمهوری را فراهم کند.
این بانوی فعال سیاسی تصریح کرد: زندگی زنده یاد شجاعی سرشار از رفتارهای عقلانی و شجاعانه و مدبرانه همراه با عقبه فکری و برنامه بود.
وی در بخش دیگری از سخنانش به نقش شبکه‌های ارتباطی دیجیتال در مشارکت سیاسی، مدنی و قدرت سیاسی زنان و همچنین خلق سرمایه‌های اجتماعی برای افزایش قدرت چانه زنی در تحقق مطالبات اشاره و عنوان کرد: ‎شبکه‌های ارتباطی در دهه‌های اخیر به یکی از مهم‌ترین ابزارهای زنان برای ورود، بقا و اثرگذاری در عرصه‌ سیاست بدل شده‌اند.
این پژوهشگر حوزه زنان تصریح کرد: این شبکه‌ها نه‌تنها امکان مشارکت سیاسی را فراهم می‌کنند، بلکه بسترهایی برای تولید و بازتولید قدرت سیاسی هستند. در چنین سپهر ارتباطی، زنان دیگر تنها مخاطب یا کنش پذیر سیاست نیستند بلکه آن‌ها کنشگران، طراحان و بازی‌سازان سیاست شده‌اند.
کریمی اضافه کرد: ‎بدیهی است که قدرت سیاسی زنان، برخلاف تصور غالب، دیگر در تصاحب کرسی‌های رسمی خلاصه نمی‌شود. آن‌چه اهمیت دارد، توان تأثیرگذاری بر فرآیندهای تصمیم‌گیری و شکل‌دادن به افکار عمومی ‌و از همه مهم‌تر ارتقای سطح آگاهی‌های عمومی ‌و افزایش انگیزه مشارکت اجتماعی است و در این راستا شبکه‌های ارتباطی و پلتفرم‌های دیجیتال بستر ظهور و بروز این قدرت را فراهم کرده‌اند.
وی ‎خاطرنشان کرد: شبکه‌های ارتباطی برخلاف ساختارهای سنتی قدرت، مبتنی بر روابط عمودی و فرمان‌محور نیستند. در واقع قدرت و کنش جمعی از پایین و از دل روابط افقی خلق می‌شود. این یعنی هر زن، حتی بدون جایگاه رسمی، می‌تواند به رهبر، تأثیرگذار یا الهام‌بخش تبدیل شود؛ همچنان که زنده یاد خانم دکتر زهرا شجاعی هنگام ورود به ساختار قدرت بعنوان مشاور رئیس جمهور و رئیس امور مشارکت‌های زنان ریاست جمهوری در دولت سید محمد خاتمی با هوشیاری تمام دریافت که دردهای مشترک زنان جدا جدا درمان نخواهد شد با آموزش زنان و تأسیس نهادهای مدنی را در اولویت قرار داد و برای پرهیز از فعالیت‌های جزیره‌ای زنان، در زمانی که شبکه ارتباطی مجازی و دیجیتال  هنوز بروز و ظهور نداشتند، اقدام به شبکه سازی در نهادهای مدنی سراسر کشور اعم از شهرها و روستاها کرد تا ارتباط تبادل تجارب و برنامه‌ها را بین زنان تسهیل کند و با ایجاد این شبکه برای قدرتمندسازی زنان در عرصه‌های مختلف طرفیت سازی کند.
این فعال سیاسی یادآور شد: ‎‎زنانی که در این فضاها دیده می‌شوند، رهبرانی هستند که گوش می‌دهند و می‌آموزند، تجربه را مبنای کنش قرار می‌دهند و‌ به جای فرمان دادن، انگیزه‌بخش و الهام‌آفرین‌اند.

زنان، در حال باز تعریف نقش خود در جامعه‌ هستند

‎کریمی با بیان اینکه آن‌چه که امروز در شبکه‌های ارتباطی میان زنان شکل می‌گیرد، نه صرفاً نوعی مشارکت مدنی، بلکه تکوین یک نوع جدید از سیاست‌ورزی است، گفت: زنان، با بهره‌گیری از این شبکه‌ها، در حال باز تعریف نقش خود در جامعه‌ هستند؛ نه فقط به عنوان مادر یا نیروی کار، بلکه به عنوان کنشگر سیاسی، رهبر اجتماعی و معمار آینده.
وی در خاتمه سخنانش بیان کرد: ‎شاید اگر تاریخ منصفانه نگاشته شود یکی از فصل‌های درخشانش همین باشد: عصری که زنان، از دل شبکه‌ها، قدرت را از نو آفریدند.
خروج از نسخه موبایل