مدیر بازرسی شرکت توزیع نیروی برق شیراز اعلام کرد که طی هفتههای اخیر و با همکاری دستگاه قضایی و پلیس امنیت اقتصادی فارس، بزرگترین مزرعه استخراج رمزارز غیرمجاز در کلانشهر شیراز کشف شد.
به گزارش خبر پارسی، محمد حضرتی در توضیح این خبر گفت: طی بررسیهای کارشناسی، استعلامات از مراکز ذیصلاح، بهره گیری از گزارشات مردمی و همچنین استفاده از بانک اطلاعاتی این مرکز غیر مجاز شناسایی و با اخذ دستورات قضایی و راهبری و مساعدت پلیس عملیات شناسایی و اقدامات قانونی صورت گرفت.
وی افزود: بعد از تکمیل گزارشهای تخصصی و مستندات مدنظر، با همکاری دستگاه قضایی و پلیس امنیت اقتصادی فارس، طی یک اقدام منسجم، دستگاههای غیرمجاز جمعآوری و به انبار کالای قاچاق منتقل شد.
مدیر بازرسی شرکت توزیع نیروی برق شیراز خاطرنشان کرد: انرژی برگشتی حاصل از کشف و ضبط این تعداد ماینر غیرمجاز، معادل هفت میلیون کیلووات ساعت، محاسبه شده است.
حضرتی همچنین با یادآوری اینکه ارزش ریالی این میزان انرژی برق بالغ بر ۲۰۷ میلیارد ریال برآورد میشود، گفت: هر دستگاه استخراج رمزارز(ماینر) حدود مصرف سه خانوار انرژی برق مصرف میکند و با توجه به ناترازی در فصل تابستان با هدف پایداری شبکه سراسری، حتی مراکز مجاز هم فعالیتشان محدود و بعضاً ممنوع میشود.
وی خاطرنشان کرد: از ابتدای امسال تاکنون با همکاری مراجع قضایی و انتظامی، ۴۱ مرکز استخراج رمزدارایی شامل ۱۴۲۹ دستگاه غیرمجاز در محدوده شرکت توزیع برق شیراز، شناسایی، کشف و ضبط شده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه مراکز استخراج رمزارز غیرمجاز منجر به افزایش مصرف برق و اثرگذار بر ناترازی انرژی محسوب میشوند، عنوان کرد که اقدامات فنی و تخصصی برای شناسایی چنین مراکز و کشف دستگاههای ماینر غیرمجاز در حوزه فعالیت شرکت توزیع نیروی برق شیراز به طور جدی ادامه دارد.
حضرتی با اشاره به تصمیمات وزارت نیرو و شرکت توانیر برای مقابله با استخراج رمز ارزهای غیرمجاز، گفت: استخراج کنندگان غیرمجاز رمز ارز، باید بهای برق مورد استفاده برای استخراج رمز ارز را با بالاترین قیمت که همان نرخ صادراتی است، پرداخت کنند.
مدیر دفتر بازرسی شرکت توزیع برق شیراز افزود: این هزینه در ماههای گرم دو برابر شده، به علاوه اینکه هزینههای کشف، دستکاری لوازم اندازه گیری و خسارت به شبکه نیز محاسبه و دریافت شده و در صورت تکرار، انشعاب مشترک نیز جمع آوری می شود.
وی با بیان اینکه استفاده از دستگاه های استخراج رمز ارز باعث بروز نوسان و واردآمدن آسیب به تجهیزات شبکه و لوازم برقی شهروندان و در نهایت قطع برق می شود، گفت: با دارندگان غیرمجاز این دستگاه ها براساس قانون برخورد قاطع خواهد شد و دستگاههای آنها پس از شناسایی و کشف به مقامهای قضایی برای امحاء تحویل میشود.
مدیر دفتر بازرسی در ادامه سخنان خود از ۲ برابر شدن پاداش شناسایی و معرفی استخراج کنندگان غیرمجاز رمزارز خبر داد و افزود: اطلاعات هویتی و مشخصات گزارش دهندگان کاملاً محرمانه حفظ میشود و شهروندان میتوانند از طریق شماره ۱۱۳ ستاد خبری وزارت اطلاعات، شماره ۱۱۴ ستاد خبری اطلاعات سپاه، سامانه «سمات» شرکت توانیر به آدرس www.tavanir.org.ir/samaat یا ثبت گزارش از طریق اپلیکیشن «برق من»، استخراج کنندگان غیر قانونی رمز ارزها را معرفی نمایند و مطابق با دستورالعمل وزارت نیرو از پاداش مذکور بهرهمند شوند.