با حضور استاندار فارس، سه پروژه رختکن مرکزی کارخانه رامک با ظرفیت یک هزار و ۳۰۰نفر و سرمایهگذاری ۲۶۴ میلیارد ریال، تولید خط دوم انواع پودرهای لبنی با ظرفیت سالانه چهار هزار و ۵۰۰تن و سرمایهگذاری هزار میلیارد ریال و اشتغالزایی ۵۰نفر و همچنین خط تولید انواع کره پاستوریزه با ظرفیت سالانه سه هزار تن و سرمایهگذاری یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال با اشتغالزایی ۵۵نفر به افتتاح رسید.
مدیرعامل کارخانه رامک در آیین بهرهبرداری از این پروژهها اظهار کرد: نزدیک به ۳۰ سال از فعالیت این برند محبوب و دوستداشتنی میگذرد و رامک با شعار «دوست بزرگ و کوچک» شهره بسیار خوبی در کشور به دست آورده و به عنوان پنج برند مطرح شناخته شده است. امسال نیز برای نخستین بار در صنعت غذا و به ویژه لبنیات موفق به کسب لوح ملی در حوزه صادرات شدیم و به نوعی جهانی شد.
ناصر شجاعی افزود: مجموعه رامک بیش از سه هزار نفر اشتغالزایی به صورت مستقیم و ۱۰ هزار شغل غیر مستقیم ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۷۵۰ تُن دریافت شیر خام مجموعه است، این کارخانه همچنین ۳۰ خط تولید و بیش از ۱۰۰ نوع محصول لبنی دارد.
مدیرعامل کارخانه رامک همچنین یکی از مشکلات این کارخانه را معضلات زیرساختی از جمله مشکل آب، برق و گاز عنوان کرد و گفت: چند کار هم در حوزه مسئولیتهای اجتماعی انجام دادهایم؛ در واقع دو مدرسه و دو درمانگاه در روستاهای فارس بهسازی و یا افتتاح شدهاند.
شجاعی به مشکلات تولید و تأمین شیر خشک در کشور اشاره کرد و افزود: در حال حاضر بزرگترین و نخستین پروژه تولید پودرهای پروتئینی که محصول و ماده اولیه کارخانجات شیر خشک نوزاد است با اعتباری بالغ بر ۶۰۰ میلیارد تومان آماده اجرای عملیات احداث است، در سال آتی بیش از هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری در رابطه با توسعه مجموعه رامک در پیش داریم.
وی همچنین با بیان اینکه صنعت به ویژه صنعت لبنیات چالشهای خاص خود را دارد، گفت: حاشیه سود صنعت لبنیات در خوشبینانهترین حالت ۳ درصد است و ما از نواری عبور میکنیم که هر لحظه امکان سقوط دارد؛ اگرچه برخی برندهای بزرگ این شرایط را تحمل کردند، اما تاب آوری این شرایط برای بعضی کارخانهها بسیار دشوار است.
مدیرعامل کارخانه رامک از استاندار فارس خواست که برق مجموعه رامک در سال ۱۴۰۳ قطع نشود و دستور حکومتی برای عدم قطع برق صادر شود، چراکه محصولات لبنی از جمله شیر نیاز به فرآوری دارد و باید در آن واحد برای آن تصمیم گیری شود.
شجاعی همچنین با بیان اینکه بیش از ۵۰درصد سهم شیر فارس را این کارخانه دریافت میکند، گفت: اگر این شیر در همان لحظه فرآوری نشود فاسد خواهد شد؛ در حقیقت قطع برق مساوی با از بین رفتن صنعت لبنی است؛ لذا کارخانه رامک برای قطعی برق باید جدا از صنایع دیگر دیده شود و این باید جزو مصوبات کارگروه تسهیل باشد.
وی عنوان کرد: با توجه به طرحهای توسعه رامک نیاز به افزایش زیرساختها داریم؛ همچنین خواستار صدور مجوز یک پمپ گازوییل و بنزین برای خدماترسانی و سرویس مناسب در این منطقه و صدور مجوز ساخت یک برج بسیار شکیل در پل گچی با هدف نمادسازی از فعالیتهای تولیدی استان هستیم.
مدیرعامل کارخانه رامک با اعتقاد به اینکه صنعت دامپروری در استان فارس مقدمه سفره، نان و مقدمه صنعت لبنیات، شیر خام است، گفت: در استان فارس با برخورداری از چهار برند لبنی روزانه هزار و ۲۰۰ تن شیر خام تولید میشود، این در حالیست که اصفهان با داشتن یک برند پگاه روزانه بیش از ۶هزار تن تولید شیر دارد؛ متأسفانه بخشی از شیرخام فارس از استانهای اصفهان، یزد و کهگیلویه و بویراحمد تأمین میشود، لذا توسعه واحدهای صنعتی دامپروری در فارس الزامی و ضروری است.
شجاعی در خاتمه اختصاص ارز نیمایی را از دیگر مشکلات این کارخانه دانست و گفت: رامک با اشتغال بیش از سه هزار نفر بزرگترین بنگاه صنعتی استان است پروژههایی که سال آینده اجرا میشود میتواند حداقل ۴۰۰ نفر اشتغال ایجاد کند، لذا ضرورت دارد ختصاص ارز نیمایی برای مجموعه رامک حل شود.