نماد سایت خبر ‏پارسی

انحلال مجلس، گفتمان کلیدی،احترام متقابل / چند صدنفر اصلاح طلب تند رو در فارس پست و مقام گرفته اند؟!

خبر پارسی – محمد شلتوک کار – اعطا اختیار انحلال مجلس بر خلاف روح حکومت مردم سالاری است که مردم در نظام جمهوری اسلامی به آن عادت کرده اند و این موضوع شاید به یکی از جنجالی ترین نکاتی که سعید حجاریان در سال های اخیر مطرح کرده ، تبدیل شده است.

سعید حجاریان که بسیاری فعالان اردوگاه راست و البته گفتمان اصولگرایی  او را از تئورسین های اصلاحات می دانند هر از چند وقتی دست به ارائه نظریاتی می زند که در برخی موارد به کام رقبا خوش نمی آید و در عین درست بود آن را کفر کامل برای اهل زمین می دانند و البته گاهی نیز دست به خرق عادت می زند.

نظریه اختیار دادن به دولت برای انحلال مجلس گرچه در اولین واکنش ها به دل  اهل سیاست نمی نشیند اما کمی دقت نظر را بالا می برد و توجه به برخی موارد را مستلزم می شود.

آنچه مسلم است انحلال مجلس با روح قانون اساسی مغایرت دارد گرچه اگر این اختیار از آن رییس جمهور بود، شاید در ۸ سال گذشته چندین بار در مجلس به روز شده بود. اما به روز کردن مجلس حتی با وجود اختیار تام رییس جمهور را نه در مسلک و منش خاتمی می بینیم و نه در منش و مسلک هاشمی رفسنجانی و الیته روحانی.

سه رییس جمهوری که در چند دوره گذشته گفتمان های متفاوتی از اقتصاد ، فرهنگ ، سیاست ارائه کردئه اند اما در یک چیز مشترکند و آن هم مردم سالاری دینی مبتنی بر آزادی بیان است.

گرچه ساکنان اردوگاه راست اکنون با سونامی مهاجرت خزنده به اردوگاه اعتدال چپ روبرو شده اند اما برخی از این افراد همچنان بر گفتمان تند و تخریبی تکیه زده اند و در گرداب خود ساخته خود در حال فرو رفتنند و البته ارائه نظریاتی چون آنچه سعید حجاریان در هفته های اخیر ارائه داده است نیز برای آنها همچون بادبان عمل می کند.

لازم است توجه این افراد  به چند نکته کلیدی جلب شود :

اول : جریان اصلاحات و گفتمانی که سید محمد خاتمی به عنوان رهبر آن در جامعه اسلامی ارائه کرد مبتنی بر پایبندی به قانون اساسی ، احترام به حقوق متقابل افراد، مردم سالاری دینی و باور به اساس و پایه های قانون اساسی و نظام جمهوری اسلامی است.

دوم : “زنده باد مخالف من ” گفتمان همیشه پویای اصلاح طلبان است.

سوم : مشی اصلاح طلبی با آنچه برخی افراد در برداشت های شخصی خود ارائه می دهند متفاوت است.

چهارم: عملکرد دولت اصلاحات را اگر با دولت اصولگرا مقایسه کنیم درمی یابیم که در هشت سال گذشته حداقل صاحبان قدرت برای “زنده باد مخالف من” هوایی برای تنفس باقی نگذاشتند.

پنجم : اساس مردم سالاری دینی که حرف همیشگی رهبر اصلاحات است بر مجلس استوار می شود بنا بر این برخی اهالی اردوگاه راست نگران صندلی سبز بهارستانی نباشند.

و یک سوال : اگر اظهارات حجاریان درباره اختیار انحلال مجلس توسط دولت، نهایت خودکامگی و استبداد می باشد ، ادعای پدرخواندگی نمایندگان مجلسی که خط و مشی سیاسی آنها با دولتی که مردم رای اعتماد به آن داده اند نیز ادعایی پوچ و بیهوده است چرا که بوضوح مشخص است که مردم مخالف رای و عقیده و نظر اکثریت نمایندگان فعلی مجلس هستند.اتفاقا ما هم مخالف استبداد رای هستیم اما گویی نمایندگان محترم فراموش کرده اند مهمترین وظیفه آنها قانونگذاری است نه تفسیر به رای قانون به نفع خودشان! که هیچ کجای قانون نیامده نمایندگان می توانند مدیران میانی را عزل و نصب کنند یا با خودکامگی نظر و سلیقه آنان در انتخاب مدیران لحاظ شود.چطور وقتی کسی عقیده دارد مجلسی که قانون شکنی کرد باید منحل شود،متهم به استبداد می شود،اما نماینده ای که برای استاندار تعیین تکلیف کند و بگوید یا حرف من یا تغییر استاندار ! مستبد نیست؟اگراینگونه است وای به حال ملت!

اگر به استقلال قوا معتقدیم که در میان اصلاح طلبان جز این نیست پس چگونه می شود که برای انتصاب یک مدیر در دور افتاده ترین شهر در استان فارس تا زمانی که نماینده مجلس در آن منطقه تماس تلفنی را جواب ندهد امکان صدور حکم برای آن فرد وجود ندارد؟کاش به فرهنگ لغت مراجعه کنیم و استبداد را باز تعریف کنیم!

چگونه می شود که مجلسیان برای استقلال خود این چنین آشفته می شوند اما به جای آنکه پیام انتخابات اخیر را بشنوند با فشار های مختلف سعی دارند تا دولت را با خود همراه کنند نه آنکه خود همراه دولت شوند؟

قطعا مجلس نماد مردم سالاری رشدیافته است و فرصت طلبان نیز حق ندارند ارائه نظریات توسط برخی افراد را به کل جامعه بسط دهند.

مجلس جایگاه نظارتی دارد اما بر همگان مشخص است که بین اکثریت مجلس کنونی و خط مشی دولتی که به حمایت آرا مردم انتخاب شده،تفاوت فاحشی وجود دارد حالا باید دید آیا مجلسی که ممکن است مردم در انتخابات آینده به نمایندگان کنونی آن رای ندهندبا دولت همراه می شود؟ یا رویه چوب لای چرخ گذاشتن مورد اتفاق نظر اکثریت قرار می گیرد؟

اما در این میان سخنان نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی نیز طنز قابل توجهی است که البته معتقدم اگر حمایت های رهبر معظم انقلاب از این دولت وجود نداشت این تئوری نیز توسط این نماینده مجلس و همراهانش عملیاتی می شد.

امیر حسین قاضی‌زاده با بیان اینکه حجاریان نگران ناهماهنگی بین قوه مجریه و مقننه است در حالیکه قانون اساسی، اختیار انحلال دولت جهت برگزاری مجدد انتخابات را به مجلس داده است، گفته است : مردم از ما نمایندگان به دلیل سکوت در قبال حضور فتنه‌گران، مجرمان و افراد مسئله‌دار در دولت، ناراحت هستند و حق دارند دوره بعد به ما رأی ندهند.

پاسخ : کدام فرد مسئله دار؟ کدام فرد مجرم؟ کدام فرد فتنه گر ؟ اسامی دهید تا افکار عمومی تنویر شود و بعد دست به فرافکنی بزنید.

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اظهارات سعید حجاریان درباره تغییر قانون اساسی و امکان انحلال مجلس توسط دولت، گفته است: آقای حجاریان نگران ناهماهنگی بین مجلس و دولت نباشد، چرا که قانون اساسی نگرانی ایشان را رفع کرده و به مجلس اختیار داده در صورت صلاحدید دولت را منحل کند تا انتخابات ریاست‌جمهوری جدید برگزار شود.

وی صرحاتا اعلام می کند : قانون اساسی نیازی به اصلاحات ندارد؛ اگر به قول آقای حجاریان ناهماهنگی پیش آمد، مشکل با انحلال دولت توسط مجلس حل خواهد شد. در این صورت مجلس با اختیار قانونی خود، دولت را منحل خواهد کرد تا انتخابات ریاست‌جمهوری مجدد برگزار شود.

شوخی تلخی است. مشخص است که هنوز در مجلس شورای اسلامی پیام انتخابات درک نشده است.مشخص است که هنوز گوجه فرنگی سر کوچه برخی از نمایندگان مجلس کیلویی ۵۰۰ تومان است! مشخص است که پراید هنوز قیمتش برای برخی نمایندگان مجلس ۷ میلیون تومان است. مشخص است که برای برخی نمایندگان مجلس گفتمان در سیاست خارجی آن است که بگویند : ” آنقدر تحریم کنید تا …….”

مشخص است برای برخی نمایندگان مجلس در کهریزک اتفاقی نیفتاده است. مشخص است که در سازمان تامین اجتماعی اتفاقی نیفتاده است . مشخص است در بیمه ایران اتفاقی نیفتاده است . مشخص است پول وزارت نفت گم نشده است. مشخص است در شرکت ملی مس ایران اتفاقی نیفتاده است. مشخص است در پتروشیمی ایران اتفاقی نیفتاده است. مشخص است برای دانشگاه ایرانیان برداشتی از حساب دولت صورت نگرفته است و …… و ای کاش گفتمان ما نیز “بگم بگم ” بود!

با وجود آنکه سخن حجاریان در انحلال مجلس جای تامل دارد اما این گفته او که : اگر نمایندگان بر خلاف خواسته مردم حرف بزنند و عمل کنند ، آن وقت ببینند آیا مردم حوزه‌های انتخابیه‌شان آنها را به شهرشان راه می‌دهند؟ اگر این کار را بکنند مردم آنها را حتی به شهرهایشان راه نمی‌دهند، نیز گفته قابل تاملی است که مجلسیان باید برای چند سال آینده به فکر بنشینند.

و در آخر سخنی با نمایندگان محترم مردم فارس در خانه ملت

کسانی که در مجلس شورای اسلامی بر استقلال قوا تاکید دارند ، کسانی که به رای مردم احترام می گذارند، کسانی که معتقدند باید شکست در انتخابات را پذیرفت و…. چگونه این چنین اظهار لطف در مقابل رای مردم می کنند؟ ” امیدواریم در عزل و نصب‌ها در این استان با نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی هماهنگی شود.تاکنون نمایندگان مردم در خانه ملت احترام نگه داشته‌اند اما اگر این روند ادامه یابد، کم‌کم تریبون‌ها باز و اعتراض‌ها شروع می‌شود که نتیجه آن نیز عقب‌رفت این استان است”

بله اینها بخشی از اظهار نظر های دکتر جعفر قادری نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی است.

وی در مصاحبه با خبرگزاری فارس گفته است : تاکنون نمایندگان مردم در خانه ملت احترام نگه داشته‌اند اما اگر این روند ادامه یابد، کم‌کم تریبون‌ها باز و اعتراض‌ها شروع می‌شود که نتیجه آن نیز عقب‌رفت این استان است.

فادری معتقد است : یک مورد را نمی‌توان مثال زد که از اصولگرایان معتدل به پست‌های مدیریتی این استان منصوب شده باشد در صورتی که پست‌ها در فارس به تدریج در اختیار اصلاح‌طلبان تندرو قرار می‌گیرد.

 سوال اینجاست : جناب آقای قادری از آن چند صدنفر اصلاح طلب تند رویی که در فارس پست و مقام گرفته اند فقط به اندازه تعداد انگشتان یک دست مثالی بزنید.

حالا قضاوت کنیم مجلسی که با نظریه حجاریان این چنین  برافروخته می شود چگونه انتظار دارد با دخالت های وقت و بی وقت نمایندگانش در انتصابات مدیران جدید مردم نسبت به آنها برافروخته نشوند.

نکته آخر اینکه  انحلال مجلس، گفتمان کلیدی و احترام متقابل عباراتی است که مردان سیاست امروز شاید با آن قهر کرده اند و یا ناآشنا شده اند که باید برای خود چاره اندیشی کنند ، چرا که مرد مسیر نظام و انقلاب را بهتر از هر کسی می دانند.

خروج از نسخه موبایل