معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس از راهانداری ۴٠ هنرستان شبانه روزی در جوار شهرکهای صنعتی در استان در راستای ارتقای مهارت و ایجاد مشاغل تضمینی خبر داد.
محمد فرخزاده شنبه ٩ دیماه در یک کنفرانس خبری بیان کرد: در سفر وزیر آموزش و پرورش به فارس راهاندازی اولین هنرستان در شهرستان لامرد در کنار کارخانه آلومینیوم مصوب شد و در همین راستا در تمام شهرستانهای استان این هنرستانهای شبانه روزی راهاندازی خواهد شد.
او ادامه داد: در بحث طرح گردشگری کودک، فارس به عنوان پایلوت کشور انتخاب شده و طرح راهاندازی و ایجاد پارک مهارتهای کودکان از این استان به وزارت آموزش و پرورش ارسال خواهد شد.
معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس همچنین تجهیز هنرستانهای استان را از دیگر دستاوردهای وزیر آموزش و پرورش به فارس برشمرد.
فرخزاده در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص تاخیر در برگزاری نمایشگاه گردشگری پارس علیرغم رونمایی از پوستر آن، گفت: برآورد ذهنی بنده این بود که این نمایشگاه برگزار نمیشود و به دلیل عدم شرایط مطلوب و لجام گسیختگی در بخش خصوصی و حاکمیتی در حوزه گردشگری در این جلسات شرکت نکردم.
او افزود: در همان زمان هم که خبر برگزاری این نمایشگاه به گوش می رسید، مشخص بود که بین مجری نمایشگاه گرشگری، بخش خصوصی و میرات فرهنگی اتفاق نظری وجود نداشته و اخبار متناقضی منتشر میشد، لذا پیش بینی ما درست از آب درآمد و ما هم در هیچ کدام از این جلسات نبودیم.
معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس در خصوص اینکه نشست شورای سیاست گذاری این نمایشگاه چه زمانی برگزار میشود، گفت: باید در صف بایستند تا نوبتشان شود! البته هفته قبل مکاتباتی در این زمینه انجام دادهاند و احتمالا فردا یا پس فردا این شورا تشکیل شود.
فرخزاده در رابطه با نزدیکی این نمایشگاه با نمایشگاه گردشگری تهران هم گفت: رایزنیهایی شده تا مشکلاتی پیش نیاید اما به هر حال نزدیکی زمانی این دو نمایشگاه تاثیرگذاریهایی چه مثبت و چه منفی برای یکدیگر دارد.
او به اختصاص بودجه به پلاکهای میراثی ثبتی در بافت تاریخی شیراز که خطرساز بوده هم اشاره کرد و گفت: بودجه خاصی در دست و بال اداره کل میراث فرهنگی نیست و همینکه این اداره بتواند به سه هزار اثر ثبت شده خود برسد، شاهکار کرده است.البته این نکته را نیز نباید فراموش کرد که اقتصاد گردشگری در اولویت نخست نیست.
معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس تاکید کرد: شهرداریها ملکف هستند در بعد ایمنی با حکم مراجع قضایی به ملکهای خطرساز و دارای ارزش ورود کنند و میراث نیز میتواند آنها را به صورت بسته سرمایه گذاری در اختیار بخش خصوصی قرار دهد.
فرخزاده در خصوص آخرین وضعیت مرمت دیوانخانه وکیل هم گفت: مشکل در بحث مالکیت است.مخابرات و میراث توافقاتی داشتند و قرار بوده به ازای این ملک، معوضی داده شود.
او اضافه کرد: سوابق بصری و سمعی نیز حاکی از این است که معوض داده شده اما به دلیل واگذاری مخابرات به بخش خصوصی در همان زمان، ابهاماتی وجود دارد که در حال پیگیری آنها هستیم.
معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص مباحث مطرح شده پیرامون سهم صفر درصدی فارس در بحث جام جهانی قطر گفت: طبق آمار و ارقام فارس بالاترین بهره وری را با وجود شرایط خاص حاکم داشته است.
فرخزاده ادامه داد: در کشور ۴ فرودگاه اجازه ترانسفر و جابجایی مسافرین جام جهانی را به عهده داشتند که سه فرودگاه آن در استان فارس(شهرهای شیراز. لار و لامرد) بود.
او عنوان کرد: در این ایام صادرات استان به قطر سه برابر شد و عمده این صادرات در بخش صنایع دستی، میوه و سبزیجات و خشکبار بوده است.
معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس تصریح کرد: در طول مدت برگزاری بازیهای جام جهانی تعدادی از گردشگران نیز به استان فارس آمدند که البته بعضیها از این موضوع نگران و ناراحت شده و مطالب یکطرفهای را بیان کردند.
فرخزاده با بیان اینکه برای بررسی یک موضوع باید از زوایای مختلف به آن نگاه کرد، گفت: فارس در قطر دارای ٢٠٠ مترمربع فضای نمایشگاهی بود و ٩ نفر از اساتید و هنرمندان استان در این نمایشگاه اقدامات ارزشمندی ارائه کردند.
او تاکید کرد: با وجود همه محدودیتها، تحریمها و شرایط خاص حاکم بر کشور، وضعیت فارس در بهره مندی از ظرفیتهای جام جهانی قطر بهتر از همه کشور بود اگرچه اعتقاد داریم میتوانست بهتر از این نیز باشد.
معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس یادآور شد: ۴-۵ روز قبل از شروع جام جهانی، ایران از نظر بینالمللی منطقه قرمز اعلام شد و با این شرایط باز هم فارس توانست به دستاوردهایی در این باره دست یابد.
فرخزاده با تاکید بر اینکه امروز ما باید تمرکزمان را روی گردشگری داخلی بگذاریم و بخش خصوصی نیز باید با خلاقیت و ابتکار و برگزاری جشنوارههای رویدادی و تورهای با تخفیف به دنبال جذب گردشگر باشد، گفت: ما امروز وحدت، انسجام و خلافیت ویژهای از بخش خصوصی در بخش گردشگری نمیبینیم؛ بخش خصوصی مدام میگوید دست ما بسته است، در حالی که تاکنون هیچ طرح و برنامهای از سوی آنها ارائه نشده است.
او با بیان اینکه بخش خصوصی مدام از مانع بودن دولت سخن میگوید، افزود: حال به ما پاسخ دهند که ما چه موانعی بر سر راه آنها به وجود آوردهایم؟ به جز اینکه گفتهایم در و پیکر شهر شیراز و ظرفیتها در اختیار شماست.
معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس با تاکید بر اینکه برخی از کسانی که سالها در صنوف مرتبط با گردشگری فعالیت دارند و دارای سواد ضعیفی هستند به دنبال فرافکنی و لمپن سازی رسانهای هستند و مدام میگویند بودجه معاونت گردشگری استانداری در کجا هزینه میشود؟ گفت: این فرد نمیداند که معاونت گردشگری دستگاه اجرایی نیست و کد بودجهای ندارد.
فرخزاده همچنین با بیان اینکه دلم میسوزد که چنین افرادی چند دهه در این صنعت با این بی اطلاعی حضور دارند، تاکید کرد: امروز شیراز با بن بست جاذبهها مواجه است و باید به دنبال ایجاد جاذبههای جدید برویم و در این راه نیاز است همه پای کار بیایند.اگرچه در استان، سدهای زیادی مقابل ما ایجاد میکنند اما من هم عادت دارم که با در بسته مواجه نشوم و لذا بسیاری از کارها را از طریق خارج از استان دنبال میکنم.
او، از آغاز به کار ستاد تسهیلات سفرهای نوروزی در استان سخن گفت و اظهار کرد: طی جلساتی که تاکنون برگزار شده وظیفه اسکان به آموزش و پرورش داده شده است.
معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس با بیان اینکه امروز استان فارس و شهر شیراز در حوزه جاذبههای گردشگری نیازمند فضاسازیهای جدید است، گفت: ما نه یک پارک هیجانی داریم و نه یک پیست اتومبیلرانی و موتورسواری؛آنهایی که چند دهه سیطره بر پیکره این شهر دارند بگویند چه کاری در این بخش انجام دادهاند که انتظار دارند همه مرتب بیایند و بروند.
فرخزاده در خصوص اینکه گفته میشود در یک جلسه محرمانه با حضور وزیر کشور پس از حادثه شاهچراغ(ع) پیرامون تخریب برخی از املاک میراثی واقع در محدوده حرم به ویژه در محل بیات مصوباتی مبنی بر تخریب شکل گرفته است هم گفت: من در چنین جلسهای نبودهام اما اینکه جلسات را محرمانه کنیم چیزی از آن در نمیآید مردم خقشان است که همه چیز را بدانند.
او گفت: واقعیت موضوع این است که طرح ۵٧ هکتاری مربوط به محدوده حرم است و صندوقی پیرامون احیای بافت اطراف حرمهای مطهر در چهار شهر کشور شامل مشهد، قم، شیراز و شهر ری شکل گرفته و مقرر شده که ١٠ درصد از فروش مستغلات دولتی در این استانها در قالب وام یا پرداختهای بلاعوض در راستای احیای اطراف حرم اختصاص داده شود.
معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس همچنین با بیان اینکه در شهر شیراز طرح ۵٧ هکتاری محدوده در حرم بود اما طرح ٣۶٠ هکتاری فقط محدوده خدماتی را در بر میگیرد نه کالبدی آن، گفت: اگر کسی از این مصوبه برداشت خلافی انجام داد، آن را گزارش دهید.