خبر پارسی – در آستانه سفر وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی به استان فارس، اعضای کمیته سلامت ستاد انتخاباتی دکتر روحانی و فعالان عرصه سلامت استان،در نامه ای به دکتر قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی تغییر وضع موجود دانشگاه علوم پزشکی شیراز را خواستار شده و عنوان کرده اند که ریاست این دانشگاه با مقاومت غیر معمول در برابر تغییر و استفاده از ابزارهای غیر آکادمیک و غیر مرتبط با حوزه سلامت، خواهان نشستن مادام العمر بر این صندلی است.
همچنین در بخشی از این نامه که یک نسخه از آن در اختیار خبر پارسی قرار گرفته، خطاب به وزیر بهداشت آمده است: آقای وزیر، ما به دنبال بالا بردن سهم اسلام ربانی، اسلام مبنایی و اسلام معنایی در دانشگاه، دست کم به میزان اسلام مداحی موجود، هستیم و انتظار میرفت که تغییر در دانشگاه علوم پزشکی شیراز زودتر از دانشگاه علوم پزشکی یزد انجام میپذیرفت و نباید سهم مدیریت دانشگاه بزرگی همانند دانشگاه علوم پزشکی شیراز را سهمی ناهمگون با دولت تدبیر و امید، حتی برای مدتی کوتاه، در نظر بگیرید.
در متن کامل این نامه که یک نسخه از آن برای استاندار فارس نیز ارسال شده،آمده است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر قاضی زاده هاشمی
وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
با سلام و تحیات
خلق حماسه سیاسی ملت شریف و آگاه ایران در ۲۴ خرداد و گذر از دورانی پر مشقت که همراه با رفتارهای غیر مسئولانهی برخی از دولتمردان قبل بود نشان از آیندهای درخشان برای این ملت شریف میدهد. پیروی نامه قبلی و درخواست تغییر در وضع موجود مدیریت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اینک در دو سطح نکاتی را به آگاهی جنابعالی میرسانیم، امید است در سایه حمایت بیدریغ این ملت بزرگ و الطاف الهی موفق و موید باشید:
الف) سطح ملی و وزارت بهداشت: چالش های زیادی در حوزه سلامت وجود دارد. بسیاری از آنها ریشه در ساختار اجرایی، فنی و تصمیم گیری از دیرباز داشته و بسیاری از این مشکلات ناشی از عملکرد ضعیف و بعضاً مغرضانه و غیر کارشناسانه در ۸ سال گذشته است. اینجانبان میدانیم که مشکلات جنابعالی و همکارانتان زیاد است ولی این دلیل نمیشود که خواستههای دانشگاهیان در ۲۴ خرداد نادیده گرفته شود. دست کم دو موضوع وجود دارد که رسیدگی و اصلاح فوری را میطلبید. یکی اینکه به شکایات اقشار مختلف دانشگاهی، به ویژه دانشجویان، که در هشت سال گذشته برایشان پیش آمده بود رسیدگی فوری میشد. تشکیل کمیتهای مستقل زیر نظر مستقیم جنابعالی (همانند وزارت علوم) مورد غفلت جدی قرار گرفته شده است. همانطور که مستحضرید وزارت علوم به دلیل رسیدگی جدی به مشکلات ایحاد شده برای دانشگاهیان، فشارهای شدید و سنگینی را از سوی افراطیون جناح مقابل متحمل شده است. با توجهبه حجم زیاد دانشجو و اساتید در وزارت متبوع، مناسب بود که کمیتهای مشابه تشکیل میشد و به شکایات و تبعیضها و حقوق ضایع شده دانشگاهیان رسیدگی میکرد. این حرکت سمبلیک دست کم دو فایده داشت. یکی اینکه از فشارهای روی وزارت علوم، که به تنهایی تحمل میکرد، کاسته میشد و دیگر اینکه روح تغییر و گذر از دوران تاریک دانشگاهها در اقشار مختلف دانشگاهی زنده میگشت. دومین موضوعی که انجام آن لازم بود اینکه از تمام کمیتههای سلامت ستاد انتخاباتی آقای روحانی در سراسر کشور، که بهترین معتمد دولت تدبیر و امید بوده و در فضای بسته دانشگاهی گذشته جان بر کف و بدون هیچ چشم داشتی فعالیت میکردند، میخواستید برنامهها و خواستهای دانشگاهیان را جمع آوری کرده و به مقامات مسئول در وزارت متبوع منعکس کنند.
ب) دانشگاه علوم پزشکی شیراز: همانطور که مستحضرید ریاست فعلی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نزدیک به نه سال است که به صورت رسمی و ۱۴ سال است که به صورت غیر رسمی سکاندار دانشگاه بوده است. تغییر مدیریت هر دانشگاهی در هنگام تغییر دولت امری عادی است. متاسفانه مدیریت فعلی با مقاومت غیر معمول در برابر تغییر و استفاده از ابزارهای غیر آکادمیک و غیر مرتبط با حوزه سلامت، خواهان نشستن مادام العمر بر این صندلی است. همانطور که در نامه قبلی به استحضار جنابعالی رساندیم ادامه مدیریت فعلی در دانشگاه با مشکلات جدی و اختلال در ارایه خدمات روبرو خواهد شد. اظلاع واثق داریم که جنابعالی بحث حوزه دانشگاه علوم پزشکی شیراز را به دو استاد بزرگوار واگذار کردهاید و قرار گردیده تصمیم نهایی را شخص خودتان بگیرید. اینجانبان در جلساتی حضوری با این عزیزان اصل تغییر مدیریت را قطعی یافتیم. حال چنانچه گروهی یا افرادی بخواهند این تغییر را به تاخیر بیندازند، اولاً اقتدار وزارت متبوع زیر سئوال برده میشود دوماً این بابی میشود که مدیریت ماندگار و همسو با جریانهای افراطی به یکه تازیهای خود ادامه دهند. بالاخره خواست مردم و دانشگاهیان در ۲۴ خرداد تغییر اساسی در مدیریت کشور بوده از رییس جمهور گرفته تا رییس دانشگاه. یک اشتباه در بین برخی از دولتمردان ما وجود دارد که اعتدال را معادل جمع جبری دیدگاههای سیاسی تمام مدیران خود میدانند ولی ما بر این عقیدهایم که اعتدال بایستی در دیدگاه هر یک از مدیران نهادینه شده باشد آنهم نه در حرف بلکه در رفتار و سابقه ایشان. در یک مثال واضح نمیتوان پذیرفت که اگر جمع جبری نمره چشم مردم ایران خوب باشد پس وضعیت بینایی مردم ایران خوب است بلکه بایستی نمره چشم هر یک از آحاد مردم خوب و قابل قبول یاشد.
آقای وزیر، ما به دنبال بالا بردن سهم اسلام ربانی، اسلام مبنایی و اسلام معنایی در دانشگاه، دست کم به میزان اسلام مداحی موجود، هستیم. انتظار میرفت که تغییر در دانشگاه علوم پزشکی شیراز زودتر از دانشگاه علوم پزشکی یزد انجام میپذیرفت. تغییر مدیریت یک تقاضا نیست بلکه یکی از وظایف مدیران ارشد کشور در پاسخ به خواست و اراده ملی است. ابنجانبان که خودمان را برای انتخابات آینده مجلس آماده میکنیم و میخواهیم نمایندگانی مدبر، متفکر، ثابت قدم، فرهیخته و آزادی خواه را راهی مجلس نماییم، به جنابعالی یادآوری میکنیم که نباید سهم مدیریت دانشگاه بزرگی همانند دانشگاه علوم پزشکی شیراز را سهمی ناهمگون با دولت تدبیر و امید، حتی برای مدتی کوتاه، در نظر بگیرید. در پایان توفیق جنابعالی و همکارانتان را از خداوند متعال خواهانیم.
والسلام
اعضای کمیته سلامت ستاد انتخاباتی دکتر روحانی و فعالان عرصه سلامت در استان فارس
رونوشت: استاندار محترم استان فارس