رئیس اداره ورزش و سلامت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز اعلام کرد که به مناسبت سوم خرداد ماه، دور دوم مسابقات چمروش در شیراز برگزار میشود.
محمدجواد کشاورز سهشنبه سوم خرداد در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب که دور نهایی مسابقات چمروش فردا در شیراز برگزار میشود، گفت: هدف از برگزاری این مسابقات احیای سنتها و میراث فرهنگی و ورزشی ایران کهن است.
او خاطرنشان کرد: مسابقات چمروش در اردبیهشت ماه به مناسبت هفته شیراز آغاز و ۳۶۴ نفر از ورزشکاران در دو مرحله با یکدیگر به رقابت پرداختند که از این تعداد ۶۰ نفر به مرحله پایانی رسیدند.
کشاورز افزود: دور پایانی مسابقات چمروش روز چهارشنبه چهارم خردادماه به مناسبت آزاد سازی خرمشهر در زمین اجتماعات بلوار چمران آغاز و پس از جدالی تنگاتنگ برای کسب عنوان قهرمانی، از بین شرکت کنندگان این دوره، ۲۰نفر به رقابت پایانی روز پنجشنبه خواهند رسید.
او با بیان اینکه چمروش نام یک پرنده افسانهای است که در ادبیات اسطورهای از آن یاد شده است، عنوان کرد: نام چمروش همردیف پردندگان اسطورهای همچون کَرشِفت، سیمرغ، پَرودَرش و هماست که در متون کهن از این پرنده به عنوان محافظ مرزهای ایران زمین یاد شده که از هجوم بیگانگان به مرزها جلوگیری میکرده است.
رئیس اداره ورزش و سلامت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز خاطرنشان کرد: مسابقات چمروش محوریت تاریخی ورزشی دارند و در راستای ترویج فرهنگ عیاری پهلوانی و جوانمردی است.
او با بیان اینکه رشتههایی مثل نینجا، پارکور و برخی از ورزشهای امروزی ریشه در تاریخ قهرمانی و باستانی ایران دارند، گفت: در گذشته فرهنگی با نام عیاری یا جوانمردی و فتوت در ایران رواج داشت که لازمه آن داشتن برخی صفات خاص اخلاقی همراه با قدرت جسمانی، زور بازو، ورزیدگی، جسارت و سرعت عمل بود.
کشاورز اظهار کرد: در مسابقات چمروش نیز ورزشکاران با چالشهایی در حوزه آمادگی بدنی، ورزشهای هوازی، وزنه برداری، سرعت، قدرت و انعطاف پذیری مواجه شده و با یکدیگر به رقابت میپردازند که بخشی از آن با ورزشهای باستانی همخوانی دارد.
او فرهنگ را یک نرم افزار اجتماعی دانست و بروزرسانی آن را از الزامات دوام و بقای جوامع خواند و گفت: فرهنگ نیز همانند هر نرم افزار دیگری نیاز به بروز رسانی دارد و اگر با شرایط جدید بازسازی و همسان سازی نشود در طول تاریخ بخشهایی از آن فراموش شده و از دست میرود و با از دست دادن هر بخش، ما نیز جزئی از هویت خود را از دست میدهیم.
کشاورز خاطرنشان کرد: شیراز در بحث پهلوانی قدمتی طولانی دارد و ما تلاش میکنیم تا با برند سازی روحیه عیاری و جوانمردی در قالب رشتههای ورزشی جدید، بخشی از این هویت را احیا کنیم.
رئیس اداره ورزش و سلامت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز ادامه داد: چمروش تلاشی برای احیای فرهنگ حماسی و جوانمردی ایران باستان در روزگار جدید و همراستا با نیازهای جدید جامعه است.
او با بیان اینکه چمروش مورد استقبال ورزشکاران ملی و بینالمللی قرار گرفته است، گفت: علیرغم اینکه شرکت در این دوره از مسابقات برای تمام گروههای سنی آزاد بود، بیشتر شرکت کنندگان این دوره از گروه سنی جوانان هستند و امیدوارم با ادامه چنین مسابقاتی شاهد ارتقای اخلاق، احیای سنت ها و ارزش ها و زمینه ساز رقابت های بزرگ بین المللی باشیم.
به گفته کشاورز، دور پایانی مسابقات چمروش روز چهارشنبه از ساعت ۱۶ بعدازظهر در محل اجتماعات روباز بلوار چمران آغاز و تا پایان روز پنجشنبه ادامه خواهد داشت.