رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر شیراز از برگزازی آیین اختتامیه همایش ملی جلوههای هنر و معماری مکتب زند و قاجار به میزبانی این کلانشهر در سوم خردادماه امسال خبر داد.
غلامعلی ترابی دوشنبه ۲۶ اردیبهشت در جمع خبرنگاران با اشاره به برگزاری همایش ملی جلوههای هنر و معماری مکتب زند و قاجار، گفت: امروز سرگردانی در معماری شهر دیده میشود و امید است نتیجه این همایش در معماری و شهرسازی شیراز استفاده شود.
او پیرامون این همایش با بیان اینکه سیاستگذاری شورا این است که از ظرفیتهای علمی در حوزه شهرسازی حمایت کند، اظهار کرد: بهره بردن از ظرفیتهای علمی دلیل برگزاری چنین همایشهایی است که البته این همایش مربوط به قبل از شورای ششم بوده اما شورا هم حمایت میکند و هم از ظرفیتهای علمی همایش بهره میبرد.
ترابی با بیان اینکه ارتباطات خوبی با دانشگاهها و مراکز پزوهشی داریم، گفت: استفاده از این ظرفیتها در کنار مدیریت شهری منجر میشود که تصمیمگیریها علمی باشد و از این حیث درخواست ما از مجامع علمی این است که بیشتر با شورا ارتباط بگیرند.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر شیراز با بیان اینکه یکی از چالش کلانشهرها این است که تصمیمات مدیران بر مبنای علمی صورت نمیگیرد که باید این رویه تغییر کند، افزود: عدم توجه به مبنای علمی در تصمیمگیری در حوزههای مختلفی است در صورتی که اقدامات آینده مدیریت شهری باید براساس مبانی علمی باشد و پروژههای گذشته نیز نقد و بررسی شود.
او با بیان اینکه شورای شهر شیراز وظیفه خود میداند که این اتفاق رقم بخورد، عنوان کرد: امروز سرگردانی در معماری شهر دیده میشود و به دلیل این است که در عصر جدیدی از تولید علم قرار گرفتیم، ارتباطات زیاد شده برخی نیز تقابل فرهنگی را مطرح میکنند اما امید داریم که ماحصل و نتیجه این همایش در معماری و شهرسازی شیراز مورد استفاده قرار گیرد.
ترابی با بیان اینکه امروز اگر بحث حفظ بافت تاریخی شهر مطرح است با توجه به برگزاری این همایشها است، تصریح کرد: باید نسبت به عملیاتی کردن موضوعاتی که قابلیت اجرا دارند و حاصل این نوع همایشها هستند، اهتمام جدی داشت.
ضرورت تشکیل انجمن معماری مکتب زند و قاجار
در ادامه هادی خباز، عضو اجرایی همایش نیز در سخنانی اظهار کرد: با توجه به جایگاه و اهمیت معماری مکتب شیراز در دوره زندیه و قاجار از یک سو و از طرفی به سبب هماهنگی و انسجام بیشتر نهادهای مختلف فعال در این زمینه، تشکیل « انجمن معماری مکتب زند و قاجار» با همکاری شورا، شهرداری، دانشگاه و استادان این حوزه ضرورت یافته است.
پذیرش ۱۰۶مقاله
همچنین نازنین دهناد، دبیر اجرایی همایش نیز با اشاره به روند برگزاری این همایش از سال ۹۹، گفت: همایش در سطح ملی و با داوری استادان دانشگاههای استان فارس و خارج از استان انجام شده است.
او با اشاره به ارسال مقالات در مدت زمان ذکر شده افزود: در مجموع ۱۰۶ مقاله پذیرفته شده که ۴۵ مقاله به صورت سخنرانی و ۶۱ مقاله در بخش پوستر در روز برگزاری همایش ارائه شده است.
دهناد هدف از این همایش را بازنگری و استفاده از هویت و اصالت و حیات اجتماعی شهرها در ساختار نظری عنوان کرد و گفت: باید نوآوری و خلاقیتی در هنر امروز ایجاد کرد که با استفاده از مکتبهای اصیل معماری باشد.
او با بیان اینکه این همایش با همکاری دانشگاه شیراز برگزار شده است، افزود: اعتبار پژوهشی این همایش پایگاه جهان اسلام است که کد آی اس سی دارد.
این همایش که با تاکید بر هویت و اصالت در طرح و روایتگری تاریخ و فرهنگ شیراز، توجه به وجوه زیبایی شناختی طرح در اجزا، گویایی و توان برقراری ارتباط با مخاطب، برخورداری از حس شکوفایی، طراوت و تنوع، خلاقیت نو در فرم و محتوا، نگاهی به سنت و مدرنیته، نگاه کاربردی در طراحی و ساخت و نگاه کاربردی در بستر طراحی داخلی، طراحی شهری و طراحی محیطی به همت موسسه فرهنگی هنری نواآفرین سرور مهر، شورای شهر و دانشگاه شیراز برگزار شده است.