برخی از مجریان توان تشخیص کالای قاچاق از غیر قاچاق را ندارند
سردبیر
خبرپارسی – عضو هیات نمایندگان و رئیس کمیسیون صادرات، واردات و گمرک تاق بازرگانی فارس گفت: متاسفانه نیروهای مجری برخی از قوانین، توان تشخیص کالای قاچاق از غیر قاچاق را ندارند و اگر اشکالی برای محموله های مختلف کالا ایجاد شود، اولین اقدام آنها برجسب قاچاق کالاست که موجب می شود ترخیص و یا رفع اشکال آن کالا در مسیر بسیار سختی قرار گیرد.
خسرو فروغان در جلسه کمیسیون صادرات، واردات و گمرک این اتاق که با موضوع بررسی مشکالت محموله های صادراتی برگزار شد، بیان کرد: پدیده قاچاق بسیار گسترده است که اقتصاد را با مشکل روبرو می کند و مقابله با آن نیازمند عزم جمعی است.
وی افزود: متاسفانه در حال حاضر آمارهایی از قاچاق در بازار داخل کشور وجود دارد که تعجب آور است و هیچ دستگاهی نیز نمی تواند کالاهای قاچاق را از بازار جمع کند.
فروغان اظهارداشت: در شرایط فعلی اقتصاد کشور فشارهای زیادی بر وارد کننده ای که با تمام سختی ها کالای خود را از مبادی رسمی کشور وارد کرده تحمیل شده در حالی که روال برای کالای قاچاق آسان تر است.
وی اضافه کرد: قاچاق به اقتصاد کشور ضربه عظیمی وارد می کند گفت: در برخی مواقع برای محموله کالاهای مختلف که وارد کشور می شود مشکلاتی ایجاد می شود که عمده این مشکلات به دلیل نگاه سلیقه ای یا عدم اطلاع کارگزار از نوع اجرای قوانین است.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: سخت گیری هایی در بحث ثبت سفارش و ورود و ارسال کالا به محل توزیع اعمال می شود که مسیر را برای انجام فعالیت اقتصادی سخت کرده است و این درحالی است که باید مسیر ورود و صدور کالا طوری باشد که صادرکننده و وارد کننده ما آسیب کمتری ببیند.
فروغان عنوان داشت: دولت باید ساختاری را ایجاد کند که شرایط واردات و صادرات قانونی در کشور تسهیل و اقتصاد آزاد شود تا افراد محبور به قاچاق کالا نشوند در غیر این صورت خشکاندن ریشه قاچاق کالا بسیار سخت است.
وی با بیان اینکه می توان با برنامه ریزی و اقدام مناسب جلوی گسترش روز افزون قاچاق را گرفت تصریح کرد: در مقوله حمایت از اقتصاد همه دستگاه های باید همکاری کنند زیرا پیامد کاهش مشکلات اقتصادی در بخش های دیگر نیز مشهود خواهد بود.
در این جلسه هادی حنایی عضو هیات نمایندگان و نائب رئیس کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس نیز گفت: صادرات یک زنجیره است که هر یک از این زنجیره ها وظیفه خود را درست انجام ندهند در فرآیند صادرات و واردات خلل ایجاد می شود که نیروی انتظامی نیز جزیی از زنجیره صادرات است.
وی با بیان اینکه در موضوع قاچاق باید عارضه یابی شود و زیرساخت ها ارتقاء یابد و دیدگاه اینکه همه افراد خطاکارند از بین برود افزود: نیروی انتظامی باید اصل را بر برائت انسان ها بگذارد و ممکن است در یک جمع، افراد نادرست هم وجود داشته باشند اما مابقی افراد متعهد نباید به پای خطای دیگران دیده شوند.
در ادامه این جلسه سکینه سیاحی دیگر نائب رئیس کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس نیز گفت: افزایش قاچاق در نتیجه قوانین سختگیرانه است که در موضوع تجارت خارجی قوانین و یا مجری های قوانین دچار ضعف های متعدد است که مشکلاتی را برای تجار ما ایجاد کرده است.
وی بیان کرد: در اجرای قوانین باید برخی نکته ها مورد توجه قرار گیرد از جمله اینکه بار صادراتی معطل نماند لذا روند صادرات و واردات ضمن تسهیل شرایط باید فرآیند اتخاذ شود که جلوی تخلفات گرفته شود.
سیاحی ادامه داد: در موضوع قاچاق کالا سخت گیری ها و اقدامات زیرساختی به روز باید در مرزها به هنگام ورود کالا باشد نه اینکه کالا در شهرهای دیگر به عنوان کالای قاچاق گرفته شود.
سرهنگ یگانه رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان فارس نیز در این جلسه گفت: ما در مباحث اقتصادی همراه و در کنار فعالان اقتصادی هستیم و تلاش می کنیم صادرکنندگان و واردکنندگان واقعی و متعهد را شناسایی و از آنها حمایت کنیم.
وی با بیان اینکه نگاه ما به صادر کنندگان و فعالان اقتصادی حمایتی است افزود: باور داریم در شرایطی که بخش خصوصی با مشکلات ناشی از تحریم روبروست باید مشکلات داخی را کاهش داده و از فعالان اقتصادی حمایت کنیم.
یگانه اظهارداشت: موضوع قاچاق بسیار گسترده است و مقابله با آن نیازمند زیر ساخت های مناسب است.
وی اضافه کرد: در دو سال گذشته تلاش کردیم در روند کار فعالان اقتصادی استان اختلالی ایجاد نشود و برای اجرای اقدام لازم و در راستای قانون در هر منطقه استان آمادگی داریم.