نقطه اشتراک فعالیت های توسعه ای استان، بهبود فضای کسب و کار و رفع موانع آن باشد
سردبیر
خبرپارسی – رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس با تاکید بر لزوم همکاری های مشترک اتاق بازرگانی فارس و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گفت: یکی از موضوع های اصلی ما در استان بهبود فضای کسب و کار و رفع موانع آن است که این مهم می تواند نقطه اشتراکی برای ایجاد هم افزایی و تعامل در استان باشد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی فارس، جمال رازقی در نشست صمیمی با رئیس و معاونان سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان فارس بیان کرد: باور داریم مسایل مربوط به بخش اقتصاد استان را به صورت کارشناسی و تخصصی دنبال شود که انجام کار کارشناسی برای تسهیل و بهبود فضای کسب و کار استان نیاز به شفافیت اطلاعات و در دسترس بودن اطلاعات دارد که سازمان مدیریت و برنامه ریزی در این زمینه نقش مهمی دارد.
وی افزود: بسیاری از سیاست گذاری ها و آمار ها در بخش های اقتصادی ما مانند اشتغال، مالیات ستانی و نظام بانکی با مشکلاتی روبرو است که تاثیر آن مستقیم بر منافع ملی و بخش اقتصاد و تولید کشور است که این مسایل باید به صورت ریشه ای کارشناسی و عارضه یابی شود.
رازقی اظهارداشت: همچنین جلوگیری از موازی کاری فعالیت ها به ویژه در حوزه های پژوهشی در حوزه توسعه ای و اقتصادی استان از دیگر زمینه های همکاری بین اتاق بازرگانی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان است که آثار این فعالیت ها می تواند در بخش اقتصاد کشور گره گشا باشد.
وی با بیان اینکه با هم افزایی و همکاری بین بخشی می توان در پیشبرد اهداف موفق تر عمل کرد اضافه کرد: همکاری های مشترک اتاق بازرگانی فارس و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان می تواند در پیشبرد اهداف توسعه ای اقتصادی استان بسیار موثر باشد.
رئیس اتاق بازرگانی فارس در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: اتاق بازرگانی علاوه بر وظائف ذاتی و قانونی خود، اقداماتی در حوزه های پژوهشی، حقوقی و قضایی و تشکل های صادراتی را انجام می دهد که رویکرد ما در فعالیت ها کاهش مشکلات فعالان بخش خصوصی استان و رفع موانع و تسهیل فضای کسب و کار است.
رازقی با تشریح فعالیت های بخش های مختلف اتاق بازرگانی فارس عنوان داشت: در چند سال اخیر فعالیت های پژوهشی کاربردی در دستور کار اتاق بازرگانی فارس قرار گرفته و در این زمینه دبیرخانه شورای پژوهشی متشکل از ۹ هسته پژوهشی با همکاری بیش از ۱۲۰ استاد دانشگاه استان، فعالان بخش خصوصی و نمایندگان بخش دولتی در اتاق بازرگانی فعال است.
وی تصریح کرد: همچنین دبیرخانه کمیسیون های تخصصی اتاق بازرگانی نیز به صورت تخصصی بخش های مختلف اقتصادی و مطالبات فعالان اقتصادی استان را دنبال می کند که فعالیت های تخصصی در کمیسیون های اتاق به عمدتا حاصل انتظارات بخش خصوصی و رفع مشکلات آنهاست، ورودی شورای پژوهش و یا شورای گفتگو هستند.
رازقی با اشاره به اینکه بیان حرف کارشناسی و کاربردی مورد انتظار ماست افزود: اقدامات تخصصی در ۲۹ تشکل صادراتی زیر مجموعه اتاق، دبیرخانه شورای گفتگو، دفتر مطالعات اقتصادی و اجتماعی، استانداردسازی، پایش فضای کسب و کار و مرکز آموزش این اتاق در حال انجام و ارائه به بخش خصوصی و دولتی استان است که تلاش می کنیم نقش خود را در استان ایفا کنیم.
وی بیان داشت: رفع مشکل واحدهای تولیدی به صورت موقت گره ای از مشکل آنها رفع نمی کند بلکه باید تلاش کنیم فضایی در استان فراهم شود که واحدها و بنگاه ها بتوانند با کمترین مشکل در آن فعالیت کنند و اشتغال پایدار داشته باشند.
همکاری مستمر سازمان برنامه و بودجه و اتاق بازرگانی فارس روند توسعه استان را شتاب می بخشد
در این جلسه حسن نوروزی رئیس سازمان برنامه و بودجه استان فارس نیز گفت: بر این باوریم که استان فارس به جایگاه و سهم شایسته خود در کشور دست نیافته و این درحالی است که در حوزه های اقتصادی و صادرات انتظارها از استان بیش از وضعیت فعلی است.
وی با بیان اینکه هدف همه ما توسعه استان است و در این زمینه بهره گیری از ظرفیت های هر بخش نیاز است افزود: موضوع های اقتصادی از محورهای مهم در استان است لذا ظرفیت ها و قابلیت های ویژه ای در سازمان برنامه و بودجه و اتاق بازرگانی وجود دارد که تعامل دو بخش می تواند بخش اقتصاد و توسعه ای استان را تقویت کند.
نوروزی اظهارداشت: همکاری دو جانبه و ارتباط مستمر و کارشناسی این سازمان به عنوان متولی و راهبر توسعه استان و اتاق بازرگانی فارس به عنوان پارلمان بخش خصوصی استان می تواند روند توسعه استان را شتاب بخشید و در راستای کاهش مشکلات موثر و مثبت باشد.
وی اضافه کرد: بخش هایی از جمله تبصره ۱۸، واگذاری طرح های دولتی به بخش خصوصی، سند راهبردی آمایش و سند اجرایی آمایش استان، تهاتر بدهی های مالیاتی و بانکی تبصره ۵، شناسایی قانون و مقررات مزاحم، شورای فنی و کمیته های ذیل آن، صدور خدمات فنی و مهندسی، فعالیت های پژوهشی و موضوع کمک به واحدهای تولیدی از موارد مورد نظر ما برای تقویت همکاری و بهره گیری از نظریات اتاق بازرگانی فارس است.
نوروزی ادامه داد: حمایت و تقویت تولید و ایجاد شرایط برای تسهیل صادرات از موارد مورد توجه ما برای انجام فعالیت ها در استان است.
وی با اشاره به اقدامات موثر کارشناسی و کاربردی اتاق بازرگانی فارس در حوزه های مختلف اقتصادی، اجتماعی و صادراتی استان عنوان داشت: بهره گیری از تجربه اساتید دانشگاه ، کارشناسان بخش دولتی و فعالان بخش خصوصی نقطه قوت اقدامات و فعالیت های اتاق بازرگانی است که به تاثیرگذاری آنها انجامیده است.