بخش خصوصی راهکارهای اجرایی تک نرخ شدن ارز را به اتاق بازرگانی فارس اعلام کند
سردبیر
خبرپارسی – عضو هیات نمایندگان و رئیس کمیسیون سرمایه گذاری و بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی فارس گفت: فعالان بخش خصوصی به ویژه اعضای این کمیسیون، راهکارهای کارشناسی و پیشنهادهای کاربردی عملیاتی شدن تک نرخی کردن ارز را به کمیسیون سرمایه گذاری اتاق بازرگانی فارس اعلام کنند.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی فارس، عباس ابوقداره در جلسه کمیسیون سرمایه گذاری و بازار پول و سرمایه این اتاق که با حضور اعضای آن برگزار شد، بیان کرد: اتاق های بازرگانی سراسر کشور ملزم به جمع آوری و تدوین پیشنهادهای بخش خصصوی کشور در خصوص تک نرخی شدن ارز و ارائه به اتاق ایران برای جمع بندی و ارائه به دولت هستند.
وی بر مشارکت فعالان اقتصادی استان در خصوص ارائه این راهکارها به دبیرخانه کمیسیون در اتاق بازرگانی فارس، تاکید کرد.
ابوقداره افزود: یکی از عوامل مهم فساد در بخش های اقتصاد، تصمیم های اولیه نادرست و بی اساس است که موجب می شود مسیر نادرستی ایجاد و بستر فساد فراهم شود.
وی با اشاره به نرخ های متفاوت ارز و ایجاد زمینه های فساد اظهارداشت: از ابتدای نرخ گذاری دلار با رقم های متفاوت، اتاق بازرگانی موضع گیری کرد اما این تصمیم اشتباهی بود که در آن زمان اتخاذ شد.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی فارس اضافه کرد: بخش خصوصی بر این باور است که تک نرخی شدن ارز می تواند بسیاری از موانع بخش اقتصاد ما را حل کند که بزرگترین دستاورد حذف نرخ های متعدد و تک نرخی شدن ارز، ممانعت از بروز فساد است هر چند اجرای این سیاست تبعات متعدد اجتماعی و اقتصادی دارد.
ابوقداره با بیان اینکه دولت نیاز به پیشنهادات لازم و کاربردی بخش خصوصی برای تک نرخی شدن ارز دارد ادامه داد: ما در این کمیسیون به دنبال ارائه راهکارهای قابل اجرا برای تک نرخی شدن ارز به دولت هستیم که در این زمینه باید به ابعاد مختلف از جمله جلوگیری از قاچاق و فساد، تبعات اجتماعی به ویژه توجه به قشر متوسط و پایین جامعه توه ویژه شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در صورت رفع مشکلات بین ایران و آمریکا و احیای برجام عنوان داشت: در صورت تحقق این مهم مسیر ورود سرمایه گذاری در کشور تسهیل خواهد شد که بحث مدیریت ورود سرمایه های خارجی به کشور بسیار حائز اهمیت است.
رئیس کمیسیون سرمایه گذاری و بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی فارس تصریح کرد: باید مدیریت سرمایه گذاران از بدو ورود و هموار کردن مسیر سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران مد نظر قرار گیرد تا سرمایه گذاری در بخش هایی انجام شود که بتواند صنایع داخلی را رشد و برای کشور منفعت داشته باشد.
وی با بیان اینکه اگر این موضوع مهم مدیریت نشود ممکن است ین سرمایه گذاری ها موجب ایجاد واحدهای جدید تولیدی و یا تعطیلی واحدهای قدیمی در کشور شود افزود: چنانچه به موضوع مهم مدیریت سرمایه گذاران خارجی توجه نشود شاهد تخریب هایی در بخش اقتصاد کشور خواهیم بود.
ابوقداره بیان کرد: پیشنهاد مشخص ما در این زمینه این است که کمیته جذب و مدیریت سرمایه گذاری خارجی در ذیل این کمیسیون ایجاد شود و همچنین طرح ها و بسته های سرمایه گذاری آماده ای را برای سرمایه گذاران داشته باشیم که توجه به سرمایه گذاری های مشارکتی را دنبال کند.
وی اظهارداشت: جایگاه مهم بررسی مباحث پیرامون موضوع مهم سرمایه گذاری، کمیسیون سرمایه گذاری اتاق بازرگانی فارس است که این کمیسیون محل تعامل بخش خصوصی و دولتی است.
احمدعلی افکاری معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان فارس نیز گفت: واحدهای تولیدی موجود ما امکان به روز کردن تکنولوژی خود را ندارند و در این شرایط اگر ورود سرمایه اتفاق بیفتد نخستین ضربه ها را واحدهای تولیدی موجود متحمل می شوند.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات ما در بخش سرمایه گذاری، طولانی بودن فرآیند اخذ مجوزهای سرمایه گذاری در نظام ادارای ماست و این درحالی است که در برخی از استان های همجوار مجوزهای بی نام صادر می شود که این کار بدین معناست که تمامی مجوزها برای سرمایه گذاران اخذ شده و اگر سرمایه گذاری ورود کند و امکانات داشته باشد همه مجوزها برای او آماده برای سرمایه گذاری است.
افکاری عنوان داشت: ما نیز در استان فارس باید شروع کننده این روند و فراهم کردن شرایط برای سرمایه گذاران باشیم و این درحالی است که در حال حاضر مجوزهای بی نام صادر می شوند اما بدون مطالعات و ارائه طرح توجیحی می باشند.
وی تصریح کرد: پیشنهاد می شود که طرف اتاق بازرگانی تامین برای این طرح ها تامین اعتبار و یک طرح توجیحی تهیه کند و دستگاه های مربوطه مجوز های بی نام صادر کند.