شهردار شیراز: مدیران شهرداری در کنار پاکدستی فسادستیز باشند
سردبیر
خبرپارسی – شهردار شیراز گفت: همه مدیران و کارشناسان شهرداری باید در کنار پاکدستی، فسادستیز باشند.
شهردار شیراز در آیین معارفه سرپرست اداره کنترل و نظارت ساختمان و سرپرست اداره بازآفرینی محلات شهری، خطاب به مدیران جدید گفت: به افرادی که در حوزه های مختلف به خصوص حوزه شهرسازی منصوب شده اند، گوشزد می کنم که با هیچ یک از آنها عهد بلندمدت نبسته ام؛ مادامی که بتوانند انتظارات مردم را برآورده کنند، حامی و پشتیبان آنها خواهم بود اما چنانچه شاهد نارضایتی مردم و اشکال در روند شفاف خدمت رسانی و قاطعیت در انجام امور طبق قوانینِ مشخص باشم، جدا از هرگونه ملاحظه ای، همکاری با مدیر ناتوان یا متخلف را خاتمه می دهم.
حیدر اسکندرپور با بیان این مطلب که فسادستیزی باید در رأس کار مدیران شهرداری قرار گیرد گفت: فسادستیزی تنها با شفافیت و تحقق برنامه سیستمی در مجموعه شهرداری امکان پذیر است. در این راستا تمام فعالیت های حوزه های مختلف شهرداری باید در ویترینی شفاف قرار گیرد تا دسترسی به گزارش عملکردها برای همه مردم میسر باشد.
شهردار شیراز تاکید کرد: در این مسیر بر قضاوت مردم تکیه می کنم و انتظار دارم بر اساس عملکرد مدیرانم، مردم شهرداری شیراز را مجموعه ای پاسخگو، شفاف، سالم و خدمتگزار قضاوت کنند.
وی با اشاره به زحمات مدیران پیشین، عنوان کرد: هرچند قدردان تلاش پیشینیان هستم اما معتقدم تلاش ها کافی نبوده است؛ چراکه مردم هنوز رضایت کافی ندارند. در این راستا باور دارم هروقت کارها آنطور که باید، پیش نمی رود، حتما و قطعا در ارتباط با مردم دچار مشکل هستیم. از این رو باید تلاش کنیم بیشترین تعامل و نزدیکیِ فکری را با شهروندان ایجاد کنیم.
امروز مردم در کنار رضایت و قدردانی از کارهای خوبی که انجام می گیرد، در برخی موارد از نحوه ارائه خدمات در شهرداری دلخورند و سهم بیشتر این نارضایتی متوجه عملکرد این مجموعه در حوزه شهرسازی و صدور پروانه است.
اسکندرپور افزود: کارکنان مجموعه شهرداری باید بدانند شهروندی که برای دریافت پروانه ساختمانی به شهرداری مراجعه می کند، ما به ازای خدمتی که به آن ارائه می دهیم، با پرداخت هزینه در مدیریت شهر مشارکت می کند و امید دارد در سریع ترین زمان ممکن به امورش پاسخ داده شود.
حال آنکه روند طولانیِ رسیدن به نتیجه و برخوردهای ناشایستِ کارشناسان، این مراجعان را خسته و ناامید و فضا را برای حضور دلالان و واسطه گرانِ سودجو مهیا می کند.
این امر نه تنها حیثیت مجموعه خدمتگزار شهرداری را زیر سؤال می برد بلکه به عزت نفس کارکنان نیز خدشه وارد می کند. وی تأکید کرد: نباید اجازه دهیم کسانی برای منافع شخصی و سودهای زودگذر خودشان عزت نفس سرمایه های انسانیِ مجموعه شهرداری را هدف بگیرند.
شهردار شیراز خطاب به مدیران و کارشناسان حوزه شهرسازی شهرداری گفت: اینجا به مدیرانی نیاز دارم که به مردم باور داشته باشند و به تعهداتشان وفادار باشند. چراکه اعتقاد دارم وقتی کسی از طرف مردم برای انجام کاری وکیل می شود، باید به عهدش وفا کند و ما امروز در قالب مجموعه شهرداری، وکیل مردم در مدیریت شهر هستیم که باید به عهد و پیمانی که بسته ایم، وفادار بمانیم.
اسکندرپور خاطرنشان ساخت: در سال های گذشته به همت مدیران شهرداری کارهای بزرگی در کلانشهرهای کشور انجام شده و قدم های مؤثری در دوره های مختلف برداشته شده است اما سؤال اصلی این است که چرا با تمام این خدمات، حال مردم خوب نیست؟ حال خوبی که باید به دنبال کارهای ما برای مردم ایجاد شود، کجاست؟ باید دید مشکل از کجاست؟ ساختار شهرداری، نظام پاسخگویی شهرداری یا سیستم پاسخ به استعلامات؟ امروز در حوزه شهرسازی بسیاری از مهندسان نسبت به عملکرد مدیریتی شهرداری ها معترضند.
او اضافه کرد: اگرچه معتقدیم مدیریت شهری قطعاً رو به پیشرفت بوده است اما در این مدت اتفاقاتی هم رخ داده که موجب نارضایتی برخی از فعالان عرصه مهندسی و شهرسازیست. به نظر می رسد سیستم نظارتی ما باید در برخورد قانونی با متخلفین، جدیت بیشتری به خرج دهد؛ تنها در این صورت است که فرصت تخلف کاهش و اعتماد اجتماعی افزایش می یابد. چراکه اعتماد بزرگ ترین سرمایه اجتماعی میان حاکمیت و مردم است که اگر آسیب ببیند، هیچ چیز نمی تواند جبرانش کند. با این رویکرد، از رییس جدید انتظار دارم قاطع، محکم و بدون توجه به سفارش های اطرافیان، پای خدمت به مردم شهر بایستد و تلاش کند اعتماد مردم به شهرداری بازگردد.
شهردار شیراز با بیان این مطلب که این قاطعیت را همه مدیران شهرداری به ویژه در حوزه شهرسازی باید الگو و سرلوحه خود قرار دهند، تأکید کرد: شخصاً به عنوان شهردار شیراز تا کنون حتی برای یک پرونده سفارش ویژه ای به مدیرانم نکرده ام و با قاطعیت اعلام می کنم اگر کسی با استفاده از آشنایی با من خواستار رسیدگی ویژه و دستور منافی قانون بود، مدیران شهرداری به هیچ عنوان نپذیرند، طبق قانون عمل کنند و پرونده های سفارشی را به دیوار بی توجهی بکوبند!
وی افزود: اعضای شورای شهر نیز به عنوان نهاد مسئول و ناظر بر مدیریت شهر می توانند از من نسبت به نحوه عملکرد شهرداری توضیح بخواهند و من در جایگاه شهردار کلانشهر شیراز با سینه ای فراخ انتقادها را می پذیرم اما این اطمینان را هم به شما می دهم که نهایت تلاش و همت خود را برای توسعه این شهر به کار می گیرم.
شهردار شیراز با اشاره به انتصاب سرپرست اداره بازآفرینی محلات شهری نیز گفت: از آنجا که همواره گفته ام بافت تاریخی ثروت شهر شیراز و مناطق حاشیه ای نیز تهدیدی جدی برای این شهر محسوب می شود، معتقدم اداره بازآفرینی محلات شهری باید در چارچوب یک سازمان رسمی شکل بگیرد تا بتواند فعالیت و اقدام اثربخش داشته باشد. در این راستا امیدوارم مدیر جدید با نگاه تخصصی، دانش محور، جوان گرایانه و متفاوت، بتواند اتفاقات خوشی را برای این حوزه رقم بزند.
قانون شکنی و منفعت طلبی در شهرداری جایی ندارد
در ادامه رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر شیراز گفت: قانون شکنی و منفعت طلبی که امروز یک اپیدمی شهریست، در شهرداری جایی ندارد و باید از چرخه مدیریت شهری حذف شود.
نوذر امامی در آیین معارفه سرپرست اداره کنترل و نظارت ساختمان گفت: حساس ترین نقطه شهرداری، معاونت شهرسازی و معماری و حوزه کنترل و نظارت است که بیشترین ارتباط را با شهروندان دارد. از این رو برخورد مناسب، قانون گرایی، رعایت عدالت و در نظر گرفتن منفعت شهر باید مهم ترین دستورالعمل های کار در این جایگاه باشد.
وی با اشاره به روند صدور پروانه در شهرداری ها و ضرورت اصلاح آن و کاهش زمان ارائه خدمت به مراجعان شهرداری اظهار داشت: سخت گیری های بسیار در این روند، زمینه را برای یافتن راه های میان بر توسط مردم و در نتیجه آن، فساد در سیستم اداری ایجاد می کند. با این رویکرد، برخورد مناسب کارشناسان و تلاش برای حذف سخت گیری های بی مورد و تسریع و تسهیل در امور، می تواند جایگاه شهرداری را در ذهن مردم ارتقا داده، رضایت نسبی آنها را ایجاد و زمینه احیای اعتماد مردم به نظام را فراهم کند.
امامی تاکید کرد: شورای پنجم کمیته آسان سازی، کاهش صدور پروانه و پایان کار را به صورت جدی دنبال می کند اما تا کنون اتفاقی نیفتاده است. به نظر می رسد بازتاب عملکرد شهرداری بین مردم چندان خوب نیست و مجموعه شهرداری در راه انجام وظایف خود باید کمی جدی تر و سخت گیرانه تر عمل کند. در این مسیر اعضای شورا نیز اگر تا کنون ارباب رجوع شهرداری بودند و به راحتی از عملکرد آن انتقاد می کردند، امروز باید در جایگاه مسئول به جای انتقاد، گره گشای مسایل باشند.
رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر شیراز در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت باغ های قصردشت برای شهر شیراز، از روند کاهش وسعت این باغ ها انتقاد کرد و گفت: اگر نابودی این باغ ها ادامه پیدا کند، شیراز مهم ترین سرمایه معنوی و زیست محیطی خود را از دست می دهد. امامی تأکید کرد: برای حفظ ۶۰۰ هکتار باقیمانده از ۳هزار هکتار باغ های قصردشت، باید به باغداران اجازه داد از املاکشان منفعت اقتصادی کسب کنند تا انگیزه حفظ و نگهداری باغ هایشان را داشته باشند.
به نمایندگی از مردم در مقابل قانون گریزی می ایستیم
نایب رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر نیز در آیین معارفه سرپرست اداره کنترل و نظارت بر ساختمان گفت: معاونت فنی و شهرسازی به دلیل گستردگی ارتباطی که با مردم دارد، می تواند نماینده رفتار، گفتار و عملکرد تمام مجموعه شهرداری باشد؛ از این رو مقابله با قانون گریزی و عمل با رویکرد قانون پذیری در آن بسیار اهمیت دارد.
مهدی حاجتی کارکرد اجرایی این حوزه را بسیار مهم برشمرد و اظهار داشت: اگر در جایی استثنایی قایل شدیم و برای قانون، تبصره های خاص تعریف کردیم، در واقع اصل آن قانون را به حاشیه برده و ضرورت رعایت آن را کمرنگ کرده ایم.
وی با بیان این مطلب که حوزه کنترل و نظارت در زمینه ساخت و سازهای شهری نقش حاکمیتی دارد و نباید قوانین شهری را زیر پا بگذارد، گفت: افزود: قوانین شهری باید با نگاه عادلانه و یکسان برای تمام مردم اجرا شود؛ در غیر این صورت قانون گریزی را در حوزه شهری تسری داده و قانون پذیری را به مخاطره انداخته ایم.
حاجتی با تأکید بر اینکه شورای شهر به عنوان نمایندگان منتخب مردم در مقابل هر شخص یا نهاد قانون گریزی می ایستد، گفت: هیچ تعارفی با هیچ نهادی در هر سطح حاکمیتی نداریم. چراکه معتقدیم هیچ نهادی نمی تواند توازن حوزه عدالت را بر هم زند و منافع مردم را به خطر اندازد.
نایب رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورا افزود: در بحرانی ترین شرایط مالی شهرداری ها، در مقابل مطالبات فرهنگی و اجتماعی مردم خود را مسئول می دانیم و برای پاسخ به همین مطالبات است که نمی پذیریم قانون گریزی در مسایل مدیریت شهری رخنه کند و با تقسیم نامساوی اطلاعات، توازن خدمت رسانی به مردم را به هم بریزد.