نماد سایت خبر ‏پارسی

مدیر گروه علوم اعصاب دانشگاه پزشکی شیراز: اختلال خواب در کودکان ایرانی شایع‌تر دیده می‌شود

خبرپارسی – مدیر گروه علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه شایع‌ترین اختلالات خواب ایرانیان کم‌خوابی، بدخوابی و مشکلات تنفسی است، گفت: اختلال خواب در کودکان ایرانی شایع‌تر دیده می‌شود .

محمد نامی دوشنبه ۱۴ اسفند در یک کنفرانس خبری که پیرامون روز جهانی خواب و اختلالات ناشی از آن برگزار شد، بیان کرد: به همان میزان که خواب و موضوع سلامت آن اهمیت دارد، اختلالات خوابی بین افراد مغفول مانده است .

وی افزود: ممکن است در مراجعه به پزشک ریشه این موضوع در ناکارآمدی و اختلالات خوابی تشخیص داده شود که در صورت عدم درمان کارکردهای حافظه، کنترل هیجان، تصمیم‌گیری و قضاوت، گفتار و …دچار مشکل خواهند شد .

مدیر گروه علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه گاهی ممکن است اختلالات خوابی در قالب یک نوع اختلال یا ترکیبی از اختلال‌های موجود خوابی بروز کند که درمان‌های دارویی لزوما راه رفع آن نیست، رویکردهای فن‌آورانه، درمان‌های مبنتی بر کمک تنفسی موقع خواب، بهره‌مندی از تکنولوژی عصبی در قالب تحریک الکتریکی خواب و رویکردهای شناختی و رفتاری را از راهکارهای رفع این مهم عنوان کرد .

نامی با تصریح بر اینکه ۳۰ درصد از ایرانیان براساس استانداردهای جهانی دچار اختلال جدی هستند که شایع‌ترین نوع آن اختلالات کم‌خوابی، بدخوابی و مشکلات تنفسی است، گفت: اختلال خواب در کودکان ایرانی شایع‌تر دیده می‌شود .

وی ادامه داد: در افراد مسن اختلال خوابی مشخصات ویژه‌ای پیدا می‌کند که شایع‌ترین نوع آن بروز آلزایمراست.در زنان نیز به دلیل تغییرات هورمونی اختلالات خوابی مانند دوران بارداری متفاوت است .

دبیر انجمن علوم اعصاب ایران شعبه استان فارس با بیان اینکه بروز بیماری‌هایی مانند دیابت، پرفشاری خون و سرطان بر پایه اختلال خوابی مشاهده شده، مجددا یادآور شد که داور درمانی راهکار مطلوبی برای درمان اختلالات خوابی نیست بلکه باید رویکردهای غیرداوریی مورد استفاده قرار داد .

نامی از راه‌اندازی کارگروه مطالعات در زمینه اختلالات خواب توسط انجمن علوم اعصاب استان فارس با حضور کارشناسان فن‌آور خبر داد و گفت : آزمایشگاه اختلالات خوابی با همکاری گروه علوم اعصاب و ریه دانشگاه علوم پزشکی از ۵ سال پیش تاکنون موفقیت‌های خوبی را در بیمارستان نمازی کسب کرده که پس از ارزیابی‌های اولیه درمان های تشخیصی به اعضای تیم چند تخصصی دانشگاه ارجاع داده می‌شوند .

او گفت: تعدادی از مراکز غیر دولتی نیز با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز اقدام به مرکز تشخیص و درمان اختلالات خواب در سطح شهر کرده‌اند .

مدیر گروه علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز یادآور شد: هر ساله ۲۵ اسفندماه ویژه برنامه‌هایی همزمان با روز جهانی خواب برگزار می‌شود که در ایران به دلیل نزدیکی با ایام نوروز ۱۴ اسفندماه برگزار می‌شود که امسال نیز سیمنارهای کوتاهی در حال اجراست و معرفی کتاب و پخش فیلم اتمام بخش آن خواهد بود .

نامی با تاکید بر این نکته که برای توسعه و گسترش دانش عمومی در خصوص خواب و اختلالات آن برنامه‌های مدونی باید دنبال شود، گفت: افرادی که دچار اختلال خواب هستند می‌توانند برای ارزیابی اولیه به بخش تشخیص و اختلالات خواب درمانگاه مطهری یا برای ارزیابی‌های تخصصی به دانشکده علوم فن‌آوری‌های نوین پزشکی مراجعه کنند

 

خروج از نسخه موبایل