خبر پارسی – فرزاد صدری – نه واقعه آتش سوزی مدرسه درود زن و سوختن ۸ دانش آموز بی پناه،نه مخالفت های فرشیدی وزیر اسبق آموزش و پرورش و نه تلاش های روح ا…احمدزاده استاندار اسبق فارس هیچکدام نتوانست محمد حسین روزیطلب نماد حزب موتلفه در فارس را از سمت خود برکنار کنند که لابی حزبی او و سنگر گرفتنش پشت سر ۳ برادر شهیدش همواره مانع از تغییر مدیر کلی می شد که ضعف در کلام داشت و در برنامه!
وی که از جمله مدیران جمهوری اسلامی است که بسیاری از بستگانش در منصب های مختلف خدمت می کردند در زمان مجید روزیطلب (شوهر خواهر و پسر عموی محمد حسین روزیطلب) معاون پرورشی اداره کل آموزش و پرورش بود.
روزیطلب همچنین عموی محمد حسن روزیطلب مشاور اسبق امورجوانان استانداری فارس و از جمله گردانندگان سایت تندرو رجا نیوز است.
پس از دوم خرداد ۷۶ روزیطلب در مرکز آموزش عالی ضمن خدمت تدریس کرد،و در ۲ سال پایانی ریاست مهندس عبدالحمید معافیان بر سازمان آموزش و پرورش فارس،(که بعدها رئیس ستاد ائتلاف اصلاح طلبان فارس شد)ریاست ناحیه ۲ این سازمان را بر عهده گرفت تا مشخص شود مدیران اصلاح طلب آن گونه که تبلیغ می شود عرصه را بر رقیب خود تنگ نمی کردند.
روزیطلب که به گفته خود بواسطه سفارش آیت الله حائری شیرازی به موتلفه پیوند خورد و به دبیری این حزب در فارس رسید اما در مراسم تودیع اش مدعی شد « در دوره اصلاحات مدتی از کار برکنار و به تحصیل و سفرهای معنوی مشغول شدم تا دوباره در دولت احمدی نژاد من را برای مدیریت آموزش و پرورش فارس برگزیدند.» در حالی که پس از دوم خرداد ۷۶ ایشان در تربیت معلم آب باریک تدریس می کرد و به مدت ۲ سال هم در زمان معافیان رئیس ناحیه ۲ آموزش و پرورش شیراز بود.
همفکران روزیطلب که اتفاقا در باشگاه فرهنگیان جلسه خود را در حمایت از «لاریجانی» برای ریاست جمهوری تشکیل دادند پس از پیروزی احمدی نژاد به شکل عجیبی و با حمایت معنوی آیت الله حائری سکاندار فارس شدند تا بسیاری از اداره های کلیدی استان از جمله آموزش و پرورش،برق منطقه ای فارس،مسکن و شهرسازی ،اداره کار و امور اجتماعی و دانشگاه شیراز را مدیریت کنند.
محمد حسین روزیطلب تنها مدیر آموزش و پرورش فارس بود که حداقل پس از انقلاب ۸ سال دوام آورد و نه استاندار و نه وزیر نتوانستند او را جابجا کنند تا جایی که وقتی به اتفاق «سعید نظری» برای یک گفت و گوی تفصیلی خدمت حضرت آیت الله ایمانی امام جمعه محترم فارس رسیدیم و جریان مخالفت ایشان را با برکناری روزیطلب سئوال کردیم حضرت ایشان پاسخ دادند «من نه گفتم مخالف برکناری وی هستم،گفتم حرمت خانواده شهید را حفظ کنید».منظور آیت الله ایمانی این بود که اگر استاندار بر تغییر ایشان اراده کرده این تغییر با احترام صورت گیرد.در هر حال روزیطلب همچنان بر مسند آموزش و پرورش فارس ماند تا در رقابت با احمد زاده که در روز خبرنگار به خبرنگاران چک پول صد هزارتومانی هدیه داد،او نیز که پیش از این از خبرنگاران با فلاسک چای تقدیر می کرد،با کاسه پر از سکه و نیز پتو تقدیر به عمل بیاورد،اقدامی که هرگز هیچ خبرنگار حوزه آموزش و پرورشی در زمان روزیطلب آن را به خاطر نمی آورد!
ضعف در مدیریت و برکناری بسیاری از مدیران با سابقه و متخصص آموزش و پرورش در زمان وی و برخورد سیاسی با نیروهای این سازمان در این دوره از جمله نکات منفی کارنامه کاری روزیطلب در آموزش و پرورش فارس است.
آگاهان مسائل آموزش و پرورش فارس می گویند: در زمان مدیریت روزیطلب بر این سازمان بسیاری از خیرینی که با آموزش و پرورش کار می کردند،از این سازمان فاصله گرفتند.
منتقدین وی معتقدند:بسیاری از مدیران وی ساعت ها به بهانه برگزاری نماز جماعت از رسیدگی به کار ارباب رجوع خودداری می کردند و ساعاتی از اول صبح نیز به بهانه برگزاری زیارت عاشورا از انجام کار مراجعین سرباز می زدند.
تصویب احداث ۵۵ سالن ورزشی در سفر دوم محمود احمدی نژاد به فارس برای شهرستان ها و تخصیص اعتبار آن از محل اعتبارات وزارت نفت که دست به نقدترین نوع اعتبارات است،فرصت خوبی برای توسعه ورزش مدارس استان بود که ضعف در مدیریت روزیطلب این فرصت را از استان گرفت. او حتی به همراه گرامی سرپرست وقت اداره کل تربیت بدنی استان، در برنامه بازتاب شرکت کرد و گرامی اعلام کرد این سالن ها را می دهیم آموزش و پرورش فارس خودش بسازد اما این اتفاق هرگز نیفتاد و فرصت خوبی برای توسعه سالن های ورزشی مدارس فارس از کف رفت.
مشهور است که روزیطلب در بحث به کارگیری مدیران یک رویکرد خیلی بدی داشت و بیشتر از نیروهای بازنشسته برای پست های مدیریت استفاده می کرد.
با این همه بسیاری از اصلاح طلبان از محمد حسین روزیطلب به عنوان یک رقیب حزبی با ریشه یاد می کنند.چه به لحاظ سوابق حزبی و چه به لحاظ سوابق خانوادگی.این طیف از اصلاح طلبان معتقدند که تیم کاری «روح الله احمدزاده» اصالت حزبی نداشت و از خانواده های معروف شیراز و استان نیز نبودند،به همین دلیل هرچند روزیطلب از دوران اصلاحات به عنوان «عصر یخبندان اصلاحات» نام می برد و از خدمات این طیف حزبی به او ناحق یاد کرد اما آنها به احترام سوابق حزبی و اصالت خانوادگیش کلاه از سر برمی دارند.
مدیر جدیدی که ظاهرا قرار است فردا معارفه شود،یک اصلاح طلب نام آشنا به اسم «حمید رضا آذری» است.آذری که از جمله اصلاح طلبان مارک دار اما بی حاشیه و ساکت استان فارس است،سابقه معاونت مدیر کل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویر احمد را به همراه خود داشت. او پس از دوم خرداد ۷۶ معاون پشتیبانی و اداری و مالی «محمد علی اکبری» مدیر کل وقت آموزش و پرورش فارس شد.آذری در سال ۸۰ سرپرست مدارس خارجی ایرانیان در سوریه شد و پس از اینکه «طاهری» مدیر پس از اکبری عملکرد ضعیفی در آموزش و پرورش فارس از خود بر جای گذاشت توسط دکتر انصاری لاری استاندار دوره اصلاحات به فارس فراخوانده شد،تا مدت ۳ سال بر آموزش و پرورش استان مدیریت کند و اغلب فرهنگیان از او راضی باشند.خیلی از فرهنگیان پیش از مدیریت آذری بر این سازمان ساخت مجموعه شیک رفاهی فرهنگیان را نتیجه تلاش او در زمان معاونت پشتیبانی اش می دانستند.
آذری پس از پایان دوره اصلاحات از آموزش و پرورش فارس رفت و پس از مدتی برای یک ماموریت ۲ ساله به امارات رفت تا سرپرستی مدارس ایرانیان را در این کشور بر عهده بگیرد.تلاش های او در این سمت و احداث یک مدرسه ایرانی در شهر «العین» امارات به نام «توحید» که چیزی حدود ۷ هزار متر زیربنا داشت وزیر وقت آموزش و پرورش را مجاب کرد تا او به مدت ۳ سال دیگر در امارات ماندگار شود.
آذری مهر ۸۹ به شیراز برگشت و در مدرسه غیر انتفاعی «علوی» واقع در تپه تلویزیون مشغول به کار شد.او سپس به تاسیس مدرسه غیر انتفاعی «علم و زندگی» در فرهنگ شهر همت گماشت که به صورت هیات امنایی اداره می شود.
بسیاری از فرهنگیان استان فارس آغاز دوره جدید مدیریت آذری بر آموزش و پرورش استان را پایان بی برنامه گی های ۸ سال گذشته در آموزش و پرورش فارس می دانند.گذشت زمان داور خوبی برای قضاوت در این مورد است.