خبر پارسی – فرزاد صدری – بعد از کناره گیری حجت الاسلام محی الدین طاهری از سمت مسئوولیت دفتر نماینده ولی فقیه و امام جمعه شیراز ،این دفتر هنوز مسئوول جدیدی به خود ندیده است.
پس از کناره گیری یا آنچه برخی برکناری حجت الاسلام محی الدین طاهری عنوان می کنند،قائم مقام این دفتر یعنی حجت الاسلام علی سقاچی امور دفتر را بر عهده دارد اما گفته می شود از قبول مسئوولیت امتناع می کند.
حجت الاسلام سقاچی که اصالتی یزدی دارد از دوران طلبگی در شیراز حضور دارد و از جمله روحانیون متمایل به آیت الله شهید دستغیب است.او همچنین از ارادتمندان به آیت الله سید علی اصغر دستغیب و مورد حمایت این خاندان در شیراز است.این روحانی معتدل البته در تقسیم بندی های سیاسی به طیف اصولگرا نزدیک است اما در تمام این سال ها خود را از وارد شدن به جناح بندی های مرسوم به دور نگه داشته و تالیفاتی چند نیز دارد.
حجت الاسلام سقاچی همچنین با حکم حضرت آیت الله ایمانی نماینده ایشان در شورای اسلامی شهر شیراز نیز می باشد و از جمله معتمدین امام جمعه شیراز است ،با این وجود تا این لحظه مسئوولیت دفتر نهاد ولی فقیه و امام جمعه شیراز را نپذیرفته و در مقام قائم مقام دفتر به امور مربوط رسیدگی می کند.
بر اساس گزارشات دریافتی خبر پارسی این مسئوولیت به روحانی بابلسری مقیم شیراز یعنی حجت الاسلام صداقت نیز پیشنهاد شده اما ایشان نیز از قبول این مسئوولیت امتناع کرده است.وی هم اکنون جانشین نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن فارس است و گویا مسئوولیت روابط عمومی این بنیاد را نیز برعهده داشته.
حجت الاسلام صداقت مدت ۳ سال مسئوول دفتر حضرت آیت الله ایمانی در شیراز بود که پس از وی حجت الاسلام طاهری این مسئوولیت را بر عهده گرفت.
حجت الاسلام محی الدین طاهری که برخی رسانه ها او را به اشتباه دبیر جامعه روحانیت مبارز در فارس معرفی می کنند،دبیر اجرایی این تشکل سیاسی است و دبیری جامعه روحانیت مبارز استان را حجت الاسلام محمد رضا حدائق بر عهده دارد.
حجت الاسلام طاهری در دوره ای مسئوولیت دفتر آیت الله حائری را نیز برعهده داشت و اولین هیات مدیره طرح معروف فلاحت در فراغت بوده است.او بعدها شرکتی به نام “شرکت تعاونی تولیدی کشاورزی طلاب علوم دینی “تشکیل داد،که اولین جلسه آن در تاریخ نهم تیرماه ۱۳۷۶ برگزار شد.حجت الاسلام محی الدین طاهری، حجت الاسلام حسن بیگی، حجت الاسلام عباس اسکندری اعضای اولیه هیات مدیره شرکت یاد شده بودند که بعدها محمد مهدی جاوید و نورالدین عسگری نیز به این مجموعه اضافه می شوند.
این مجموعه شماره حسابی با شماره ۲۹۲۹ افتتاح می کنند که به نام شرکت تعاونی تولیدی کشاورزی طلاب علوم دینی است و آدرس خود را نیز شیراز – میدان امام حسین – دفتر امام جمعه شیراز اعلام می کنند.
شرکت یاد شده دومین جلسه خود را اول دی ماه ۱۳۷۶ در محل سازمان تبلیغات اسلامی برقرار می کند.
حجت الاسلام طاهری در حال حاضر ارتباط تشکیلاتی با دفتر امام جمعه محترم شیراز ندارد و برخی شایعات تایید نشده از تلاش وی برای تصدی اداره کل اوقاف و امور خیریه می دهد.مطلبی که خبر پارسی فقط در حد خبر غیر موثق و شایعه به آن نگاه می کند.
در هر حال دفتر امام جمعه شیراز را علاوه بر حجت الاسلام سقاچی روحانیون دیگری نیز کمک می دهند.از جمله این روحانیون می توان به حجت الاسلام صباحی از شاگردان حضرت آیت الله ایمانی در کازرون نام برد که امام جمعه “خرامه” و معاون پشتیبانی دفتر امام جمعه شیراز است.
علاوه بر صباحی،حجت الاسلام رصاف نیز آیت الله ایمانی را یاری می دهند. وی معاون امور روحانیان امام جمعه شیراز است.او نیز از جمله شاگردهای حضرت آیت الله ایمانی است.
از جمله روحانیون دیگری که امام جمعه شیراز را یاری می داد،حجت الاسلام اسدالهی بود که معاون فرهنگی حضرت آیت الله ایمانی بود،اما شنیده می شود ایشان نیز به دلیل کمبود امکانات و بودجه این مسئوولیت را رها کرده است.
به نظر می رسد جامعه روحانیت (به مفهوم کلی نه به معنای سیاسی آن)سومین شهر حرم اهل بیت این روزها به وفاق و همدلی بیشتری نیازمند است اخبار خوشایندی از همدلی و همراهی روحانیون شهر شیراز به بیرون مخابره نمی شود .حضرت آیت الله ایمانی اگرچه در بحث تقویت حوزه های علمیه اقدامات بسیار خوبی را انجام داده و گام های بلندی را برداشته است و در کنار حوزه های سنتی امام صادق (ع) و حوزه آیت الله نجابت به پرورش طلاب علوم دینی با بهره گیری از فارغ التحصیلان دانشگاهی و نو اندیشان دینی،می پردازد اما این تلاش اگر در مدار وفاق و همدلی پیش نرود،آسیبی جدی به جامعه روحانیت شهری که مقام معظم رهبری آن را سومین حرم اهل بیت خواند،می زند.
وقتی سردار اسدی،حجت الاسلام والمسلمین ذوالانوار،آیت الله ایمانی،آیت الله سید محمد مهدی دستغیب و همچنین استاندار وقت روح الله احمدزاده از رهبر انقلاب حکم گرفتند تا به عنو ان هیات امنای تولیت آستان مقدس حضرت شاهچراغ (ع)،بر اساس مصوبات سفر رهبری و ریاست جمهوری حرم را توسعه دهند و کارهای عقب مانده آن را دنبال کنند دلسوزان خاندان عصمت و طهارت چشم امید به این هیات امنا بستند بلکه فعالییت های دینی در شیراز سیر منطقی و درستی طی کند اما آن هنگام که حضرت آیت الله ایمانی تقاضا کرد تا در تولیت حرم شاهچراغ نماینده ای داشته باشد و تقاضای ایشان مورد موافقت آیت الله سید محمد مهدی دستغیب واقع نشد،مسائل مربوط به حرم و توسعه آن نیز به کندی پیش رفت و آن بارقه امید رنگ باخت.
بسیاری از تحلیل گران سیاسی معتقدند خاستگاه کازرونی حضرت آیت الله ایمانی باعث شده که روحانیت شیراز خیلی قوی پشت سر ایشان ظاهر نشوند.چه اینکه به نظر می رسد خاندان دستغیب ها و بیت حضرت آیت الله حائری شیرازی نفوذ معنوی بیشتری در میان طلاب علوم دینی دارند.خبر پارسی به زودی به آسیب شناسی عملکرد روحانیت معاصر شیراز و فعالییت های دینی سومین شهر حرم اهل بیت می پردازد .باشد تا نقد به دور از حاشیه و منطقی این قشر قابل احترام جامعه، راه را بر عالمان دینی باز کند و با توصیه های گهر بارشان شیراز را در مسیری هدایت کنند که مورد توجه مقام معظم رهبری است.انشاالله.