خبر پارسی – عبدالکاظم دریساوی – رییس مرکز پزشکی فیفا در ایران اعلام کرد که حدود بیست درصد از بازیکنان لیگ فوتبال ایران سیگاری و پنجاه درصد قلیان می کشند .
این آمار با یک جمع ساده به ما نشان می دهد که هفتاد درصد بازیکنان فوتبال ما در زمان هایی ازاوقات فراغت ،خود را با سیگار و قلیان مشغول می کنند. وجود این درصد سیگاری و قلیانی در فوتبال ایران یک. هشدار لرزاننده است . این تعداد سیگاری در آماتوری ترین تا حرفه ای ترین فوتبال های جهان وجود نداشته و ندارد . اما متاسفانه در فوتبال ایران در این مورد رکورد زده ایم .رکوردی برای خود ویرانگری پس از فوتبال و تماشاگران و هواخواهانش .
علت این گرایش روزافزون به انواع دخانیات در بین فوتبالیست های کشور بیان گر کدام رویکرد و چه تعلق و کمبودی است ؟ به راستی فوتبال با این جماعت سیگاری و قلیانی به کدام سو خواهد رفت وفردای پس از فوتبال این گروه کثیر در کدام مسیر قرار خواهد گرفت ؟ نقش و وظایف باشگاه ها و مدیران و مربیان در مقابله با این گرایش مخرب و زمینه ساز نابودکننده زندگی فوتبالیست ها چه بوده و هم اکنون چیست ؟ از کجای مسیر این فوتبال پر پول اشتباه و غفلت شده است ؟ هضم و درک این درصد سیگاری و قلیانی و…برای من روزنامه نگار گیج کننده و قدری سخت است .
آن چه که در آمار مرکز پزشکی فیفا آمده یک واقعیت انکار ناپذیر و دارای تبعات و بازتابهای معین و مشخصی است که با روح ورزش و به ویژه فوتبال پر طرفدار ناسازگار است .باید تا بیش از این دیر نشده فکری و کاری کرد و نقشه راهی طراحی نمود تا این گرایش و چهره دودآلود فوتبال از ذهن و زبان انبوه تماشاگران و روزنامه نگاران و ورزشی نویسان و ناطران مراکز پزشکی و آماری امروز و آینده پاک شود. باید فوتبال پاک و سلامت فوتبال را درهمه ابعاد و زمینه ها از روابط و مناسبات فردی و گروهی و اخلاقی گرفته تاشیوه و سبک زندگی طرح کرد وخواست و در جهت تحقق واقعی آن کوشید .
طعم این فوتبال که دود از سر و کله اش بالا رفته طعم تلخ و خمارکننده و در عین حال هشدار دهنده است .این رنگ و طعم نه به سرخی آتش است و نه به طعم واقعی دود این طعم تمامیت نشاط مستطیل سبز و همه بازیگرانش را نشانه رفته است.