خبر پارسی – پیش از این برخوردهای سلیقهای با گردشگران خارجی باعث انتقاد میشد و اینبار برخورد با گردشگران داخلی. در روزهای گذشته نامه انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی ایران به دفاتر مسافرتی که فهرست نام میهمانان همایش کوروش در شیراز را خواسته بود، واکنشهای بسیاری را به دنبال داشت.
به گزارش ایسنا، روزنامه «شهروند» اگرچه انتظار میرفت با تمرکز شدید سازمان میراث فرهنگی بر حوزه گردشگری، برای جذب گردشگران و توسعه گردشگری داخلی تلاش شود، اما انتشار نامه انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران به دفاتر مسافرتی برای پیگیری اعلام نام مسافرانی که در تاریخ ٢۴ مهرماه تا ١٠ آبانماه به شیراز سفر کردهاند، عکسالعمل رئیس جدید سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را هم برانگیخت تا بگوید: «ما نباید اجازه بدهیم گردشگری با تشنج همراه باشد و نباید کاری کنیم که فضای این حوزه به سمت امنیتی شدن برود.»
زهرا احمدپور در بازدید از غرفه روزنامه شهروند، در پاسخ به این پرسش که “آیا درخواست نام کسانی که در همایش کوروش در شیراز شرکت کردند، قانونی است؟” گفت: «نباید بگذاریم گردشگری با تشنج همراه باشد. ما باید به دنبال فراهمآوردن فرصتهای امن برای جذب گردشگران باشیم؛ چراکه ادعایمان هم این است که ایران مقصدی امن برای گردشگران خارجی و داخلی است. بنابراین نباید اتفاقاتی رقم بخورد که این امنیت را خدشهدار کند.»
در روزهای گذشته علی مطهری، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی هم تعقیب و بازداشت مسافران را بیمعنی دانسته و گفته بود: «تعقیب و بازداشت مسافران شرکتکننده در مراسم جشن کوروش بیمعنی است.»
او در نشست خبری روز سهشنبه در نمایشگاه مطبوعات، در پاسخ به پرسش «شهروند» اعلام کرد که «اگر کوروش پس از پیامبر زنده بود با توجه به اینکه فرد عاقلی بود، قطعا مسلمان میشد. از اینرو ما نباید بر تعصب نژادی تأکید داشته باشیم، این در حالی است که تعقیب و بازداشت این افراد بیمعنی است و لزومی ندارد.»
مطهری همچنین گفت: «البته دوستانی که پای مقبره کوروش رفتند و آن شعارها را هم دادند، کار عاقلانهای نکردند؛ زیرا ایدئولوژی ایران باستان قابل مقایسه با اسلام نیست.»
این عضو کمیسیون فرهنگی همچنین برخورد با تجمعکنندگان در مقبره کوروش در پاسارگاد را کاری نادرست دانست: «از همان ابتدا ایجاد ممنوعیت برای حضور مردم در مراسم روز تولد کوروش در پاسارگاد و اینکه اعلام کردند تورهای مسافرتی به آنجا مسافر نبرند، موضوعی تحریککننده بود؛ نباید این کار را میکردند. بر فرض از ٨٠ میلیون جمعیت ایران ۵٠٠٠ نفر هم به پاسارگاد بروند و در آنجا شعار بدهند. این مسأله مهمی نیست و نباید خیلی به آن توجه کنیم.»
معاون رئیسجمهوری نیز درباره اظهارات علی مطهری درمورد غیرقانونی بودن درخواست فهرست نام میهمانان همایش کوروش در گفتوگو با «شهروند» چنین گفت: «نهادهای قانونی تکالیف خودشان را دارند و من به بحث تکالیف آنها وارد نمیشوم؛ اما باید امنیت گردشگری برقرار باشد و نباید کاری کنیم که فضای این حوزه به سمت امنیتیشدن برود. امنیت در گردشگری مکانیزم خودش را دارد و باید با همین سازوکارها آن را تأمین کرد.»
معاون رئیسجمهور در گفتههای خود چندینبار بر امنیت گردشگران و لزوم آرامبودن فضا تأکید کرد و ادامه داد: «آثار تاریخی ما به دلیل نوع سازههایشان محدودیتهایی دارند که اگر از آنها صیانت نکنیم، ممکن است در همین برخوردها و هیجاناتی که برایش اتفاق میافتد، دچار آسیب شوند؛ برای همین مهمترین موضوع در این زمینه مراقبت از این سازههاست. ما باید فضای امنی، آرام و به دور از این هیجانات ایجاد کنیم.»
با سرعت و تحرک بیشتر پیش میرویم
درست یک هفته از صدور حکم رئیسجمهور برای ریاست زهرا احمدپور بر منصب سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و معاونت رئیسجمهوری میگذرد. حکمی که پس از تبوتاب فراوان معرفی گزینههای مختلف برای سکانداری این سازمان اعلام شد تا احمدپور سومین زن کابینه دولت تدبیر و امید باشد.
او که درباره برنامه آینده سازمان، بعد از تغییر مدیریت آن هم گفت: «رئیس سازمان تغییر کرده، اما دولت تغییر نکرده است؛ بنابراین برنامهها بر اساس همان اهدافی است که دولت تدبیر و امید طراحی کرده و ما هم براساس سند چشماندازی که دولت در نظر دارد و میخواهد محقق کند، در آن جهت حرکت خواهیم کرد.»
رئیس سازمان میراث فرهنگی ادامه داد: «برنامهها همان برنامهها است اما ما میخواهیم با سرعت و تحرک بیشتر حرکت کنیم و زودتر به اهداف مندرج در برنامهها برسیم زیرا از اساس ترمیم کابینه هم برمبنای چابکسازی دولت صورت گرفت.»
معاون رئیسجمهور در پایان رسانه را یک فرصت دانست و چنین وعدهای داد: «من در دوره مسئولیتم این فرصت را پاس خواهم داشت زیرا گمان میکنم رسانهها دیدهبانان خوبی هستند و میتوانند کمک کنند تا ما بهتر و مناسبتر به اهدافمان برسیم.»