خبر پارسی – با معارفه رسمی استاندار جدید فارس، فصل جدیدی از مدیریت در این استان شروع و گمانهزنیها در انتخاب معاونان استاندار آغاز شده است.
استاندار فارس در حوزه ستادی باید ۴ معاون در حوزههای سیاسی ـ امنیتی، امور عمرانی، برنامه ریزی، اداری و مالی انتخاب کند. در ۸ سال گذشته انتخاب ناشیانه و سیاست زده معاونان استاندار، از مهمترین چالشهایی بود که استان فارس را به ورطه ورشکستگی کشانید. این بار اخبار و شنیدهها حاکی از انتخاب معاونان خوش سابقه، انقلابی و جهادی است. مدیرانی از دل انقلاب اسلامی با سابقه درخشان در دفاع مقدس و دوران سازندگی و توسعه.
معاون سیاسی ـ امنیتی:
به نظر می رسد ،مهندس «کریم شورانگیز» تنها گزینه برای معاون سیاسی امنیتی استانداری فارس است. فردی با سابقه جهادی در حوزه دانشگاه و جهاددانشگاهی که پیش از این خبر پارسی در مورد سوابق وی نوشته بود.
شورانگیز که خود از گزینههای استانداری فارس نیز بود، در کارنامه خود سابقه درخشانی در حوزه مدیریت جهاددانشگاهی در سالیان دفاع مقدس و سازندگی دارد و از این جهت مدیر جهادی، فرهنگی و علمی شناخته میشود. در دوران اصلاحات نخستین بار به معاونت سیاسی ـ امنیتی استانداری کرمانشاه منصوب شد و در آنجا محور وحدت شیعه و سنی بود که امروز نیاز واقعی استان فارس است.
مدتی بعد با تائید دولت خاتمی به استانداری کهگیلویه وبویراحمد رسید و در دولت دوم اصلاحات استاندار استان مرزی ایلام شد.
در پایان دولت خاتمی به دلیل بیماری همسرش که از مدیران خوشه سابقه و دلسوز صنعت فارس بود، از استانداری ایلام استعفا کرد و جای خود را به دکتر احمدی استاندار فعلی فارس داد.
شورانگیز در دو سال پایانی دولت خاتمی، در شیراز در سمت معاون برنامه ریزی استاندار فارس فعالیت کرد و از این حیث جز معدود افرادی است که همه حوزههای مدیریتی در وزارت کشور را تجربه کرده و اندوخته گستردهای در کارنامه کاری خود دارد.
بسیاری از کارشناسان و ناظران حوزه سیاسی و امنیتی معتقدند در شرایط فعلی اقتدار مدیریتی شورانگیز پاسخگوی نیازهای استان فارس است.
معاون امورعمرانی:
بر اساس شنیده ها مهندس «جلیل حجازی» اصلیترین گزینه حوزه معاونت امورعمرانی استانداری فارس است. سوابق درخشان او در دفاع مقدس هنوز هم بر زبان دوست و دشمن جاری است. آن زمان که از سن ۱۵ سالگی دراغلب عملیات های مهم جنگ حضوری پر رنگ و محوری داشت و در حوزه اطلاعات و شناسایی، از نوادر جنگ بود و کوچه پس کوچههای عراق را بهتر از ایران میشناخت.
حجازی پس از جنگ فعالیت در جهادسازندگی در امور عمرانی در حوزه آبرسانی و برق رسانی به روستاها و ایجاد راههای روستایی پی گرفت و چهار سال در سمت معاون امورعمرانی استانداری کهگیلویه وبویراحمد محرومترین استان کشور خوش درخشید و نام نیک برجای نهاد.
در سال ۸۲ به استان فارس فرخوانده شد و در سمت مدیرکل راه و ترابری فارس نهضت راهسازی فارس را شروع کرد. توسعه ۴ راه خروجی شیراز به سمت سروستان، کوار، کارزون و سپیدان از ماندگارترین اقدامات حجازی در راه و ترابری فارس است. ارتقا راههای روستایی و بازسازی و بهینه سازی بزرگراه شیراز ـ اصفهان و انجام مطالعات آزاد راه شیراز ـ اصفهان از دیگر اقدامات قابل ذکر اوست.
حجازی در دهه ۸۰ موفق به ارتقا اعتبارات عمرانی فارس در حوزه راهسازی شد و ظرف ۳ سال این اعتبارات از ۲۰ میلیارد تومان در سال به بیش از یک هزار میلیارد تومان افزایش داد.
وی عملیات اجرایی راه آهن شیراز ـ اصفهان را در پایان دولت خاتمی کلید زد و طرح مطالعاتی راه آهن شیراز ـ عسلویه ـ بوشهر را آغاز کرد.
ارتقا ایمنی کمربند شیراز و دو بانده کردن آن در کنار ایمن سازی دیگر راههای استان و کاهش بیش از ۷۰ درصدی آمار تلفات رانندگی در جادههای فارس که تا پیش از آن در صدر جادههای حادثه ساز کشور قرار داشت، از دیگر اقدامات ماندگار حجازی است.
نام برادران حجازی ـ جلیل و مجید ـ برند ماندگاری در توسعه زیرساختهای حمل و نقل زمینی و هوایی فارس هستند.
معاون برنامه ریزی:
مهندس «حیدر اسکندرپور» نام درخشانی در وزارت کشور است و برای شناخت او کافیست به بیان حاج نبی رودکی سردار فاتح لشکر فجر در مراسم تودیع اسکندرپور در زمان فرمانداری شیراز اشاره کنیم که «اسکندرپور را از زمانی در جنگ می شناسم که هنوز صورتش مو نداشت و تا به امروز هر قدمش در خدمت به نظام بوده است».
حیدر اسکندرپور در دوران نوجوانی و با رشادتهای خود جزو معدود نیروهایی بود که در حمله عراق به آبادان مسئولیت دفاع از شهر را بر عهده داشت .
او پس از جنگ وارد جهاددانشگاهی شد و در رشته مهندسی برق و الکترونیک از دانشگاه شیراز فارغ التحصیل شد .او همچنین در یک دوره برنامه ریزی شهری که توسط یک دانشگاه فرانسوی و دانشگاه آزاد برگزار شده بود شرکت کرد و با موفقیت این دوره را گذراند.مهندس اسکندر پور همچنین کارشناسی ارشد مدیریت صنایع را نیز دارد.
وی از افراد مورد اعتماد آیتالله ایمانی امام جمعه و نماینده ولی فقیه در استان فارس است و در سمت شهردار کازرون در دهه ۷۰ همکاری نزدیکی را با آیتالله ایمانی داشت. پس از آن به شهرداری بوشهر منصوب شد و در اواخر همین دهه به سازمان ثبت احوال کشور رفت و معاون سازمان شد.
اسکندرپور در اوایل دهه ۸۰ برای مدت ۴ سال فرماندار شیراز و مشاور وقت استاندار فارس بود. به بخشهای مختلف وزارت کشور از جمله حوزه برنامهریزی اشراف کامل دارد.
در دولت تدبیر و امید با توجه به تلاش دولت برای احیا سازمان مدیریت و برنامهریزی و انتفاع این سازمان از استانداریها، به نظر میرسد اسکندپور کارآمدترین مدیر در زمینه کاهش هزینههای جداسازی و جذب اعتبارات و بودجه باشد.
معاونت اداری و مالی:
چهره بشاش و شادی آفرین مهندس «فرجالله رجبی» تقریبا برای همه گروههای سیاسی استان فارس شناخته شده است.
از سنگرسازان بیسنگری است که مرکز وحدت گروههای سیاسی در فارس به شمار میرود. در دوران دفاع مقدس در جهادسازندگی خدمت میکرد و پس از جنگ همچنان خود را درگیر فعالیتهای عمرانی کرد.
تخصصش سیلوسازی و ساخت سازههای عظیم بتونی بود. زیرساختهای کشور را در ساخت سیلو برای دسترسی به سیاست خودکفایی گندم مدنظر مقام معظم رهبری در دهه ۷۰ آماده کرد و بیراه نیست اگر او را پدر سیلوسازی کشور بدانیم.
چهره نزدیک به آیتالله حائری شیرازی است و بیشترین سابقه سکانداری شهرداری شیراز را در کارنامه خود دارد. هم قبل از احیا شوراهای شهر و روستا و هم بعد از احیا این شورا بیش از ۸ سال در شیراز شهردار بود.
طعم شیرین پروژههای عمرانی در زمان شهرداری رجبی هنوز در کام مردم باقیست. احیا بلوار چمران، ایجاد بلوار میرزای شیراز، بلوار سرداران، ایجاد زیرگذرهای امیرکبیر و دانشجو و … ماندگارترین اقدامات رجبی است.
معرفی ۱۵ اردیبهشت به عنوان روز شیراز و ایجاد چندین فرهنگسرا ازکارهای ماندگار و ابتکارات فرهنگی او در شهرداری شیراز به شمار میرود.