۹ مکان دیدنی که قبل از نابود شدن همیشگی باید آنها را دید
سردبیر
خبر پارسی – سیاره ما پر است از مناظری باور نکردنی و موجوداتی شگفت انگیر، اما دخالت انسان تهدیدی است برای از بین رفتن برخی از شگفت انگیز ترین مناظر طبیعی با شکوه موجود در آن. چه بر اثر بالا آمدن سطح آب دریاها و یا قطع دسته جمعی درختان، شکار بی رویه حیوانات، حفر زمین و یا ازدیاد بیش از حد جمعیت، چشم انداز منابع طبیعی زمین به طور چشمگیری در حال تغییر است. این احتمال وجود دارد که انسان های امروز، جزو اندک افرادی باشند که قادر خواهند بود تا برخی از این مقصدهای جادویی را تماشا کنند.
برخی از این مکان ها قرار است در قرن پیش رو به کلی محو شوند، برخی هم احتمالاً تا ۱۵ سال آینده ناپدید خواهند شد. برای همین توصیه می شود که با برنامه ریزی و بستن کوله بار سفر، از این مکان های الهام بخش و زیبا تا پیش از اینکه برای همیشه ناپدید شوند بازدید کنید. روزهای عمر برخی از این مکان ها به شماره افتاده است.
پارک ملی گلیشیر، ایالت مونتانا، آمریکا
پارک ملی گلیشیر در ایالات مونتانا خانه ای بکر برای جنگل ها، مراتع کوهستانی، کوه های ناهموار و سرسخت، دریاچه های دیدنی و جذاب و همینطور صدها مایل مسیر پیاده روی است، اما برجسته ترین نکته این مکان از همان نامش، به معنی یخچال های طبیعی مشخص است. متاسفانه از یخچال های طبیعی ۱۵۰ ساله ای که در میانه های قرن نوزدهم در این پارک ملی وجود داشته است، امروزه تنها ۲۵ مورد بیشتر باقی نمانده است. دانشمندان تخمین زده اند که در صورتی که اگر تغییرات آب و هوای کره زمین با همین روند کنونی ادامه پیدا کند، این تعداد یخچال طبیعی هم ممکن است تا سال ۲۰۳۰ میلادی به کلی از بین بروند.
ونیز، ایتالیا
شهر شناور روی آب شاید برای همیشه شناور نماند. قرن هاست که شهر ونیز بر روی پایه های چوبی خودش در حال غرق شدن است و تاکنون نشانه ای از توقفی در این روند دیده نشده است. شدت یافتن فرونشستن پایه های این شهر موجب می شود تا سطح آب دریا بالا آمده و منجر به وقوع سیل شود. این موضوع تهدیدی جدی برای مرگ کانال های دیدنی این محل می باشد. البته طرح های ابتکاری بسیاری برای حفظ و شناور نگه داشتن ونیز در حال انجام است اما با این حال میان هواشناسان اختلافاتی وجود دارد که آیا این اقدامات به اندازه کافی برای نجات این شهر کافی خواهند بود یا نه.
دریای مرده، اردن، فلسطین
صدها سال است که گردشگران به دیدار دریای سیاه می روند و مجذوب گذشته تاریخی آن شده و حتی گزارش هایی از قدرت شفا بخشی آن اعلام شده است. ولی به نظر می رسد که این دریا هر چیزی را هم درمان کرده باشد، نتوانسته خودش را درمان کند. ترکیبی از دلایل دخالت های انسانی و فاکتورهای زمین شناسی مختلفی باعث شده اند تا سطح آب این دریا به سرعت سقوط کند. تا کنون این دریا در حدود یک سوم حجم خود را از دست داده و حدود ۲۵ متر از ارتفاع آب آن کاسته شده که بیشترین این مقدار در ۴۰ سال اخیر رخ داده است. اگر هیچ تغییری به وجود نیاید، دریای مرده تا ۵۰ سال آینده به کلی ناپدید خواهد شد.
دیواره بزرگ مرجانی، استرالیا
عظیم ترین سیستم صخره مرجانی در جهان و تنها موجود زنده ای که از فضا هم قابل مشاهده است در معرض خطر جدی انقراض قرار دارد. در گزارش پر سر و صدایی که در ماه مارس ۲۰۱۶ منتشر شد اظهار شده که این تپه دریایی در حال مواجه با پدیده گسترده سفید شدن است که دلیل آن، گرم شدن آب اقیانوس می باشد. آلودگی، ماهیگیری های غیر قانونی و انواع عوامل دیگر موجب شده تا کارشناسان پیش بینی کنند که این تپه مرجانی تا سال ۲۰۳۰ ممکن است با آسیبی بازگشت ناپدیر رو به رو شود.
دروازه جهنم مشهور به دِروزه، ترکمنستان
دروازه برزخ در کشور ترکمنستان، در حقیقت حاصل اشتباه در یک آزمایشی علمی بوده که در سال ۱۹۷۱ انجام شد. تیمی از دانشمندان شوروی سابق به دنبال ذخایر گاز طبیعی، یک سکوی حفاری را راه اندازی کردند. این دکل به سمت دهانه بزرگ آتشفشانی سقوط کرد و ناپدید شد. ترس دانشمندان از گسترش یافتن گاز سمی متان آنها را بر آن داشت تا دهانه آن را آتش بزنند. آنها در ابتدا امید داشتند که این آتش سوزی پس از چند ساعت خاموش خواهد شد، اما این شعله همچنان در حال سوختن است. ولی تا کی؟ مشخص نیست که چه زمان این دوزخ به صورت طبیعی خاموش خواهد شد.
جنگل بارانی، ماداگاسکار
بیش از ۹۰ درصد از حیات وحش ماداگاسکار را در هیچ کجای زمین نمی توان پیدا کرد اما اکوسیستم های گوناگون این جزیره به طور جدی در معرض خطر فعالیت های انسان قرار گرفته است. بیش از ۹۰ درصد از جنگل های بکر این جزیره از زمان رسیدن انسان ها به این محل در حدود ۲٫۳۵۰ سال پیش نابود شده است. جنگل زدایی های شایع، کشاورزی های تخریب کننده و شکار بیش از حد، به این معناست که بسیاری از گونه های خارق العاده ماداگاسکار از بین خواهند رفت، برخی بیش از اینکه حتی کشف بشوند.
کشور مالدیو
عکس های مالدیو همیشه یک جزیره بهشت مانند و بسیار قابل توجه را نشان می دهند. آب های فیروزه ای، سواحل شنی سفید رنگ و استراحتگاه های لوکس همگی اسبابی برای به وجود آوردن یک سفر رویایی هستند. اما آینده پست ترین کشور جهان از لحاظ ارتفاع، اصلاً رویایی به نظر نمی رسد چرا که ممکن است مردمانش اولین ملتی باشند که توسط پدیده بالا آمده سطح آب دریاها بلعیده خواهند شد. در ۱۰۰ سال آینده ممکن است مالدیو به جایی غیر قابل سکونت تبدیل شود و صدها هزار نفر از شهروندان آن مجبور به تخلیه کشورشان بشوند.
کویر نمک سالاردو ییونی، کشور بولیوی
دشت های نمک کشور بولیوی مسیری دلچسب، زیبا و رویایی بوده و یکی از مقصدهای مورد علاقه اینستاگرام بازها می باشند. این منطقه پر هیبت و الهام بخش به عنوان ذخیره لیتیومی نیمی از جهان ایفای نقش می کند که مشکل این کویر درست در همین موضوع نهفته است. چرا که این ماده یک جز حیاتی در تولید باتری های لیتیومی است که امروزه تقاضای بالایی برای آنها وجود دارد. دشت های دست نخورده نمک ممکن است به زودی به افسانه ها بپیوندند چون که استخراج ماده لیتیوم به طور فزاینده ای در حال رشد است.
جزایر گالاپاگوس، کشور اکوادور
جزایر گالاپاگوس به عنوان یکی از مشهور ترین محیط های دست نخورده روی کره زمین شناخته می شوند، که البته این عنوان ممکن است به زودی به دلیل کنار گذاشته شدن مجمع الجزایر تغییر کند. جمعیت در حال رشد و بی اعتنایی گردشگری، در حال تسریع روند غیر قابل اجتناب سایش و نابودی این جزایر هستند. البته این واقعیت یک بخش جدایی ناپذیر از شروع تئوری تکامل داروین بوده است. برای کم کردن چنین تاثیری بر روی این منطقه، برنامه های حفاظتی و محدودیت های سفر به این جزیره ها در نظر گرفته شده است. برای همین به مسافران آن توصیه می شود که بلیط خود را از شرکتی که حفاظت از زیستگاه های قابل توجه این ناحیه را در اولیت قرار می دهد تهیه کنند.