نماد سایت خبر ‏پارسی

محمدرضا نعمتی از ۳۳سال همراهی استانداران فارس می گوید

فرزاد وثوقی، روزنامه افسانه –
محمدرضا نعمتی، رییس سابق اداره روابط عمومی استانداری فارس همراهی ۱۲استاندار را در ۳۳ سال گذشته به خاطر دارد.
اوهم اکنون وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی است.
نعمتی از زمانی یاد می کند که استانداران فارس روزها، هفته ها وماهها بهصورت شبانه روز در تلاش بودند تا مسایل استان را حل وفصل نمایند و امروز هرکدام از آنان مشاوران قوی وصاحبنظری هستند که باید در امور برنامه ریزی طرف مشورت قرارگیرند.
وی انجام این گفتوگو را ابتکاری جالب از سوی روزنامه افسانه دانست و بررسی رفتار استانداران در ابعاد مثبت و تاثیرگذار و یا جوانب منفی آن را مورد توجه قرار داد. استاندارانی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی به فارس آمدند و در مقام حل مشکلات و مسایل موجود برآمدند وتمامی آنان یک هدف داشتند «خدمت به مردم».
محمدرضا نعمتی گفت: اولین استاندار فارس احمد مدرسیزاده بود.
وی استاندار بوشهر بود و کفالت استانداری فارس را نیز برعهده داشت. درآن تاریخ من کارمند تازه استخدام استانداری بودم ویا در اصطلاح آن روزگار با عنوان «کارگزاران چندپیشه» وارد دستگاه دولتی شدم. از همان روز تا زمان بازنشستگی در کنار استانداران فارس بودم و امور رسانهای اطلاع رسانی را در روابط عمومی برعهده داشتم.
اما دراین رابطه باید شرح مفصلی را بگویم که بهطور قطع از حوصله صفحات روزنامه خارج است، اما تمامی استانداران فارس یک هدف داشتند وآن خدمت به مردم بود.
ورود استانداران به فارس ۱۳۵۸
نعمتی می گوید، پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران نیازمند سازماندهی همه جانبه کشور بودیم. همانطور که می دانیم انقلاب به معنی دگرگونی است و باعث می شود ساختار های قبلی از بین برود و نیازمند ایجاد ساختارهای جدید باشیم. در آن سالها همه دست به دست هم دادند تا نهال انقلاب را آبیاری و حفاظت کنند.
با تشکیل دولت موقت اولین استانداران انقلاب راهی مراکز شدند.
+++
احمد مدرسیزاده، استاندار بوشهر بود که کفالت ویا سرپرستی استانداری فارس را پذیرفته بودند. وی حدود یک ماه به امور رسیدگی کردند تا علی دانش منفرد به استان فارس آمد. هرچند دانش منفرد سال ۱۳۵۹از استان رفت اما برای بار دوم و به تشخیص مسوولان در سال ۱۳۶۷استاندار فارس شد. او تنها فردی است که دوبار استاندار یک استان شده است.
+++
رویکردی که علی دانش منفرد داشت، بسیار حساس بود. او زمانی به فارس آمد که برخی کارخانههای بزرگ تعطیل و مالکان آن که در شمار وابستگان دربار و رژیم گذشته بودند، ازکشور خارج شده بودند. درآن زمان شرایط اقتصادی خاصی حاکم بود وباید تکلیف تولید وکارگران مشخص می شد. اولین کار علی دانش منفرد شناسایی مدیران کارآمد، لایق و انقلابی بود. استاندار وقت این افراد را در کارخانه ها منصوب کرد تا چرخ تولید بچرخد. تشکیل نهاد های انقلاب مانند کمیتهها برای ایجاد امنیت، کمیته امداد امام (ره)، تشکیلات جهاد سازندگی، بنیاد مسکن و سایر نهاد های انقلاب در کارنامه وی به ثبت رسیده است که همه را با حوصله و برنامه، راه اندازی کرد.
وی به شناسایی افراد انقلابی ادامه داد و در ادارات شروع به پاکسازی افراد وابسته به رژیم گذشته و ضدانقلاب نمود. سپس به سمت روستاها حرکت کرد و برای تشکیل ستادهای مردمی در روستاها و خدمترسانی به آن و بهسازی روستاها تلاش کرد. این موضوع از اهداف عالی انقلاب بود. سازماندهی امور عشایر، بررسی درگیری میان روستاییان و خوانین و تلاش برای حل آن از جمله فعالیت های این استاندار در فارس بود.
++++
با رفتن دانش منفرد در دور اول، محمد نبی حبیبی به فارس آمد. ورود وی با تحولات جنگی همراه بود. کشور درگیر جنگی تمام عیار با عراق شده بود. استان فارس یکی از استان های معین کشور برای تقویت جبهه ها بود. اعزام نیرو و همچنین پایگاهی برای اسکان مهاجرین جنگی.
+++
اولین کار آقای حبیبی تشکیل ستاد جنگ بود. تشکیل ستاد پشتیبانی و ارایه خدمات به مجروحان، خدمات رسانی به جبهه ها، تشکیل ستاد اسکان مهاجران جنگی، رسیدگی به وضعخوانین قشقایی که با ایجاد درگیری منقطه ای بخشی از نیرو های انقلاب را متوجه خود کرده بودند ، از جمله اقدامات آقای حبیبی بود که در ادامه امنیت وثبات را به همراه داشت. دراین دوران مبارزه با اشرار در منطقه لار و لامرد و نیز بحث مواد مخدر بسیار مطرح بود که در حد توان برخورد های لازم با نظارت استاندار انجام و به نتایج مطلوبی نیز ختم شد. از جمله مسایل دیگر دراین دوران ایجاد وحدت و همدلی بین روحانیت بود که در صدر مسایل استاندار قرار داشت.
+++
با رفتن حبیبی، نعمت الله تقاء به فارس آمد و استاندار شد. در دوران مسوولیت وی طرح کوپنی کردن اقلام مورد نیاز مردم اجرایی شد. گروهک های منحله بهشدت فعال بودند و باید برخورد مناسبی با آنان می شد. پیاده کردن اندیشه های ناب حضرت امام و برخورد با مکاتب سیاسی در برنامه های این استاندار قرار گرفت وبا جدیت ادامه یافت.
+++
محمد رضا نعمتی در ادامه یادآور شد: درآن زمان حسین نقرهکار شیرازی به فارس آمد تا اقتصاد استان را در سالهای ۶۷ به بعد سامان بخشد.
نقره کار چون اهل فارس بود تمایل داشت کارنامه خوبی از خودش بر جای گذارد. به همین منظور نبض اقتصادی را بهدست گرفت وروی مباحث صادرات غیرفتی متمرکز شد.
وی سابقه کار در وزارت بازرگانی را داشت از این حیث با تجارب خاص خود وارد عمل شد وفعالیت های موثری را در گمرک با تشویق وترغیب تجار آغاز کرد اولین محموله صادراتی فارس را بعد از انقلاب شامل میوه، صنایع دستی وگیاهان دارویی صادرکرد.
نقره کار شیرازی با ایجاد اولین نمایشگاه اقتصادی در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس شامل کویت، بحرین وقطر توانست خدمات بسیار زیادی را در بحث بازرگانی به دوطرف ارایه دهد. در زمان وی بحث کمربندی شیراز مطرح وبا جدیت تمام ادامه یافت.
+++
محمدجعفر نجفی علمی نیز از استانداران تلاشگر فارس بود که دوران مسوولیتی خود را صرف خدمت به مردم کرد. ورود او در دوران جنگ بسیار خطیر و حساس بود. او سعی کرد خدمات مناسبی را به جبهه ها ارایه دهد وپشتیبانی جانانه ایی دراین رابطه از رزمندگان نمود.
تشویق اصناف وتمامی گروههای جامعه برای مشارکت در امر تقویت جبهه ها سرلوحه برنامه های وی بود.
+++
با رفتن نجفی علمی زمینه برای آمدن دوباره علی دانش منفرد فراهم بود. سال ۱۳۶۷ اوبه فارس آمد، آمدنش مصادف شد با پذیرش قطعنامه و آغاز دوران سازندگی در کشور. یکی از جمله کارهای خوب دانش منفرد درآن سال ها حرکت های بزرگ اقتصادی با محور توسعه بود. آغاز بحث راه آهن وکلنگ زنی این پروژه بزرگ با حضور رییس جمهور وقت آقای هاشمی رفسنجانی. بحث کمبود آب در شیراز به یک مشکل بزرگ تبدیل شد که استادار موضوع انتقال آب از سد درودزن را مطرح کرد و به نتیجه رساند. ایجاد همدلی در روحانیت، ساماندهی عشایر، تشکیل نمایشگاههای بینالمللی در حوزه خلیج فارس،تشویق وترغیب فارسیان مقیم کشورهای حاشیه خلیج فارس وسرمایه گذاری آنان در استان فارس از دستاورد های مهم این استاندار بود.
++++
با رفتن وی در سال ۱۳۷۱سید محمد جهرمی به فارس آمد تا سال ۱۳۷۶در استان ماند. وی از بدو ورودش به استان روی مباحث سرمایه گذاری کار کرد. سرمایه های کوچک را جذب و به انجام کار های بزرگ پرداخت. تشکیل شرکت عمران و توسعه فارس، تشکیل شهرک های صنعتی، تشویق سرمایه گذاران به تاسیس کار خانه در فارس، احداث کارخانه سیمان در داراب و لار از جمله اقدامات موثر وی بود.
+++
سال ۱۳۷۶ با رفتن جهرمی مهندس غلامرضا صحراییان به استان فارس آمد. صحراییان در هنگام ورودش به استان روی پتانسیل های کشاورزی فارس تاکید کرد. در دوران او بسیاری از پروژه های بزرگراه در محورهای شیراز کازرون و شیراز عسلویه کلید خورد. بحت دوبانده کردن محور شیراز- اصفهان نیز در دوران این استاندار پرتلاش کلید خورد.
نعمتی خاطرنشان کرد: در دوران وی کارهای بسیاری در حوزه کشاورزی انجام شد و فارس سال ها برسکوی اول تولید گندم و برداشت محصولات باغی ایستاد.
++++
زمان برای ورود دکتر محمد ابراهیم انصاری لاری فراهم بود. دکتر انصاری محور برنامه های خود را تقویت بخش های فرهنگی قرار داد. این استاندار پرتلاش علاوه بر ابعاد فرهنگی موضوع اما از بخش های اقتصادی غافل نبود. تقویت بخش اقتصاد با محوریت صادرات غیرنفتی، دعوت از سرمایه گذاران حوزه خلیج فارس، او آغازگر مباحث دولت الکترونیک بود وما دولت الکترنیک را مدیون دکتر انصاری لاری هستیم. انصاری روی بحث مناطق ویژه اقتصادی کار کرد و به نتیجه رساند و مجموعه تلاش های وی امروز کاملا مشهود است.
++++
سید محمدرضا رضازاده در سال ۱۳۸۴همزمان با رفتن دکتر انصاری به فارس آمد. رضازاده کارنامه خوبی از خود برجای گذاشت. او کارهای زیربنایی را آغاز کرد خصوصا در بخش راه که با اتمام پروژه راه آهن به بسیاری مسایل خاتمه داد.
بهره برداری از راه آهن کار بزرگی بود که در زمان رضا زاده انجام شد. هرچند ایراداتی به همراه داشت اما راه آهن برای فارس به بهره برداری رسید.
جاده شیراز- عسلویه، شیراز- کازرون، دوبانده کردن جاده شیراز- اصفهان از جمله کار هایی بود که در زمان وی به سرانجام رسید.
رضازاده علاوه بر مشارکت در کارهای فرهنگی و حضور در هیات های مذهبی اما به اقتصاد توجه کرد و با سفر به آفریقا بازار خوبی را برای استان فارس ایجاد کرد تا تحولات اقتصادی خوبی را شاهد باشیم.
+++
محمدرضا نعمتی در ادامه این گفتوگو اضافه کرد: با رفتن رضا زاده دکتر روح الله احمدزاده کرمانی به فارس آمد که بنده حدود یک ماه تا یک ماه ونیم بعد بازنشسته شدم، اما حضور وی در فارس با بازدید از منازل مردم مستضعف آغاز شد. احمدزاده کرمانی میز خدمت را درست کرد و پارک سرمایه گذاری را برای رونق این امور سامان داد.
+++
نعمتی گفت: این قطره ای از دریا بود. در این مدت ۳۳سال خدمات بیشماری انجام شد که محور همه آنان ایجاد امنیت وثبات در فارس بوده است. همچنین دراین میان شماری از استاندارانی که به فارس آمدند و رفتند اهل فارس بودند مانند سید محمد رضا رضا زاده، نعمت الله تقاء، محمد ابراهیم انصاری لاری، غلامرضا صحراییان و سید محمد جهرمی نیز به نوعی خود را اهل فارس می دانست که اجداد او اهل فارس بودند. این گروه تمایل داشتند تا خدمات ماندگاری از خود در ایتان برجای گذارند والبته خدمات آنا ن همیشه در یاد می ماند.
از استانداران فارس چه خبر؟
محمدرضا نعمتی در این رابطه گفت: بعضی از استانداران که از فارس رفتند به استانهای منتقل شدند. مثلا در زادگاه خود در انتخابات شرکت کردند و چند دوره نماینده مردم بودند.مانند آقای دانش منفرد که در آشتیان نماینده مردم بود وهم اکنون پس از آن سالها بازنشسته شده اند. آقای نجفی علمی به آموزش وپرورش باز گشتند. آقای جهرمی در وزارت کار و سپس مدیرعامل بانک صادرات بودند، آقای حبیبی استاندار خراسان شدند و دبیر حزب موتلفه اسلامی بود. آقای صحراییان در وزارت جهاد کشاورزی مشغول شدند و مدیرعامل بانک کشاورزی بودن تا بازنشسته شدند. نقره کار شیرازی نیز سفیر ایران در اتریش شد و قائم مقام وزیر بارزگانی.
وی در خاتمه گفت: اکثر این افراد هم اکنون در سن بازنشستگی هستند.

خروج از نسخه موبایل